nemzetisport.hu
2019.11.06 17:38 Frissítve: 2021.11.21 23:50

NB II: lemondott Zoran Szpisljak, távozik Nyíregyházáról

Felajánlotta lemondását – amit a vezetőség el is fogadott – Zoran Szpisljak, a labdarúgó NB II-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője – közölte hivatalos oldalán a szabolcsi klub. A távozó tréner utódját egyelőre nem nevezték meg.


A Nyíregyháza legutóbbi három mérkőzését elveszítette: a bajnokságban a Gyirmót FC Győr és szerdán a Siófok verte meg a Szparit (utóbbi 6–1-re), míg a Magyar Kupából a harmadosztályú III. Kerületi TVE 5–0-val búcsúztatta Zoran Szpisljak együttesét. A szabolcsiak eddigi 14 NB II-es bajnokijukon négy győzelem és egy döntetlen mellett 9 vereséget szenvedtek, az így megszerzett 13 ponttal a 16. helyen állnak a tabellán.

A gyenge szereplés után Szpisljak felajánlotta lemondását, amit a Nyíregyháza vezetősége elfogadott.

„Elértük azt a pontot, amikor úgy érzem, azzal segítek a legtöbbet a Szparinak, ha távozok. Nem tudok olyan új impulzust adni a játékosoknak, olyan megoldásokat találni, mely előre visz. Sajnálom, mert megkaptam a lehetőséget, a bizalmat a klubtól, de nem úgy alakultak az eredmények, ahogy szerettük volna. A bajnokság elején úgy tűnt, a keret alkalmas arra, hogy elérje a kitűzött célt, télen egy-két erősítést terveztünk még. Sajnos nem minden játékos váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de továbbra is tartom, hogy ez a csapat ott lehet az első hatban. Voltak mérkőzések, melyekben ott maradtak pontok, ilyen volt a Tiszakécske, a Dorog és a Győr elleni találkozó is, sajnos nem sikerült ezeken nyernünk. Köszönöm Révész Bálint tulajdonosnak és Kozák Attila ügyvezetőnek is azt a támogatást, melyet adtak. A játékosok a pénzüket pontosan megkapták, minden feltétel biztosítva volt, amit kértem, teljesítették. Nagyon sajnálom, hogy ezt nem sikerült eredményekkel meghálálnom, bíztak bennem. Köszönöm a stábomnak is a munkát, magas szinten dolgoztak, mindent megtettek a siker érdekében. Én mindig csak magamban keresem a kudarc okait, nem tudtam megteremteni azt az egyensúlyt a csapatnál, amire szükség lett volna” – mondta Zoran Szpisljak.

Szpisljakkal együtt távozik Nyíregyházáról segítője, Vukasin Polekszics is. Az új vezetőedzőt – a klub tájékoztatása szerint – a napokban nevezik meg.

2023.02.05 00:36:12

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Még csak másodszor nyert idegenben a baranyai együttes ebben a bajnokságban.

2023.02.05 00:29:55

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A vasiak Csernik duplájára építve 3–1-es sikert arattak az ETO otthonában.

2023.02.03 12:26:51

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Az egykori bányászvárosban is győztek, így már tíz forduló óta veretlenek a fővárosi kék-fehérek.

2023.02.03 12:26:51

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Nem zárta le a meccset az Előre, amelynek így be kellett érnie a döntetlennel.