K. Zs. 2021.07.01 16:23 Frissítve: 2021.07.05 22:29

NB II: Könyves Norbert a DVTK-ban folytatja

Gólerős, ötszörös válogatott támadó játékjogát vásárolta meg a DVTK Zalaegerszegről: a 32 éves Könyves Norbert Diósgyőrben folytatja pályafutását – tudtuk meg az NB II-es labdarúgócsapat hivatalos honlapjának csütörtök délutáni közleményéből.

Könyves Norbert és Benczés Miklós (Fotó: dvtk.eu)

 

„Mindig borsódzott a hátam, amikor itt játszottam, ellenfélként is nagyon szerettem Diósgyőrben pályára lépni – idézi a dvtk.eu Könyves Norbertet. – A DVTK-nak nem az NB II-ben van a helye, ezért nagy ambíciókkal érkeztem. Azon leszek, hogy a legjobb tudásom szerint segítsem a csapatot. Nem szeretnék most még fogadkozni vagy ígérgetni, egy célom van, hogy visszakerüljünk az élvonalba.”

„Nagyon örülök, hogy véget ért egy hosszú tárgyalássorozat, és Könyves Norbert Diósgyőrbe szerződött – tette hozzá Benczés Miklós sportigazgató. – Nem szokványos szerződtetésről van szó, hiszen a DVTK megvásárolta a labdarúgó játékjogát a Zalaegerszegtől, amihez szükség volt a tulajdonos és a menedzsment támogatására is. Olyan játékos érkezett hozzánk, aki nagy segítségünkre lehet abban, hogy visszakerüljünk az élvonalba. Gólerős, válogatott támadó, aki abszolút beleillik a DVTK szakmai vezetésének az elképzeléseibe és abba a stílusba, amit a klub képvisel.”

Könyves a vajdasági Topolyán született, 19 évesen költözött Magyarországra. Négy és fél évig az MTK-t erősítette, onnan Paksra vezetett az útja, majd rövid angyalföldi kitérővel Debrecenben folytatta. Ismét Paks, majd Zalaegerszeg következett, ahonnan a magyar válogatottba is bekerült. Összesen öt alkalommal viselte a címeres mezt, egy gólt szerzett. Az MTK, a Paks, a Vasas, a DVSC és a ZTE színeiben összesen 65 gólt szerzett az élvonalban – foglalja össze a 32 éves labdarúgó eddigi pályafutását a diósgyőri klubhonlap.

A DVTK csütörtökön további játékosmozgásokról is beszámolt, ezekről ide kattintva olvashatnak.

2021.09.13 18:34:39

Labdarúgó NB II NYITRAY ANDRÁS

A KTE Tóth Dániel 75. percben szerzett találatával győzött.

2021.09.15 00:06:00

Labdarúgó NB II VÖRÖS SÁNDOR

A siófokiak gyorsan kétgólos előnybe kerültek, majd a szolnokiak egyenlítettek, ám a csereként pályára lépő Elek Bence a hajrában eldöntötte a három pont sorsát.

2021.09.15 00:15:33

Labdarúgó NB II GELEI JÓZSEF

Az átaludt első félidő után a Csákvár megfordította az állást, mégsem tudta otthon tartani a három pontot az ETO ellen.

2021.09.15 00:28:07

Labdarúgó NB II BERECZ CSABA

Kétszer is egyenlített a Nyíregyháza, de a hajrában a diósgyőriek kerekedtek felül.

2021.09.15 00:49:26

Labdarúgó NB II HORVÁTH GÁBOR

Izgalmas mérkőzésen szerezte meg a három pontot a bakonyi együttes a Békéscsaba ellen.