CS. B. 2022.07.11 17:57 Frissítve: 2022.07.11 18:25

NB II: Koman Vladimir visszatért a DVTK-hoz – hivatalos

A labdarúgó NB II-ben szereplő Diósgyőr a hivatalos oldalán közölte, hogy szabadon igazolható játékosként szerződtette a 36-szoros válogatott Koman Vladimirt, aki legutóbb az indiai Chennaiyin FC-ben szerepelt.

 

Koman Vladimir visszatért a Diósgyőrhöz (Fotó: DVTK)

 

A magyar labdarúgás egyik nagy világjárója, Koman Vladimir egy év után elhagyta az indiai Chennaiyin FC-t, amelynek színeiben 17 meccsen három gólt és egy gólpasszt jegyzett. A játékos szabadon igazolhatóként csatlakozott hétfőn a DVTK-hoz, amelyben 2015 februárja és 2016 júliusa között 37 tétmeccsen már pályára lépett, sőt, a csapatkapitányi karszalagot is viselte.

„Volt ugyan most is külföldi lehetőségem, de mégis elfogadtam a DVTK ajánlatát, mert meggyőző volt számomra az a rövid távú projekt, amelyet a klub felvázolt – idézte a klub hivatalos honlapja a nemzeti csapatban legutóbb 2015 tavaszán szereplő középpályást. Jó érzésekkel tértem vissza Diósgyőrbe, hiszen a közeget ismerem, a feladat adva van, és korábbi diósgyőri csapatkapitányként ez most személyes kihívás is számomra, hiszen a DVTK-nak az élvonalban van a helye. Azért jöttem, hogy segítsek a klubnak ezt a célt elérni. Nagyon meglepődtem, amikor megérkeztem, hihetetlen, hogy mennyi minden változott, mióta elmentem. Akkor egy rozoga stadionunk és csak egy-két edzőpályánk volt, ma pedig már tényleg minden feltétel adva van, hogy a legjobbak között szerepeljen a klub. Most az a legfontosabb, hogy mielőbb kialakuljon egy jó társaság, egy jó csapat, egy jó közösség, mert az mindig viszi előre az embert. De nagyon nagy szükségünk van a szurkolótáborra is, hiszen most mindenkinek egy irányba kell eveznie. Nagyon fontos, hogy megkapjuk a lelátóról a támogatást, főleg az itthoni mérkőzéseken. Úgy tudom, a csapat háromnegyed része fiatal játékosokból áll, ezért is nagyon nagy szükség lesz a drukkerek támogatásra. Nehéz bajnokság vár ránk, de egyértelműen fel kell jutnunk. Az elmúlt években mindenhol 77-es számmal szerepeltem, szerettem volna Diósgyőrben is ezt a mezszámot viselni, de miután megtudtam, hogy José Luque is ebben játszott, és a klub tíz évre vissza is vonultatta a számot, a 23-ast választottam.”


Koman Vladimir: 8 ország, 12 klub
Koman 2004-ben, a Szombathelyi Haladásban kezdte profi pályafutását, majd fiatalon Olaszországba került, ahol a Sampdoria, kölcsönben pedig az Avellino és a Bari játékosa volt.

A 2009-es U20-as világbajnokságon bronzérmet szerzett a magyar válogatottal, sőt, a torna ezüstcipőse lett. A felnőttcsapatban 2010-ben mutatkozott be – még Erwin Koeman irányítása alatt –, majd 2015 tavaszáig összesen 36 alkalommal játszott címeres mezben, hét gólt szerzett.

2012-ben Olaszországból az akkor még a francia másodosztályban szereplő Monacóba igazolt, majd fél év elteltével keleti kalandba kezdett: az orosz Krasznodar, majd az Ural játékosa lett. A 2015–2016-os idényben fél évig nem játszott, majd rövid diósgyőri kitérőt követően a török Adanasporban folytatta pályafutását. Innen 2018-ban Iránba költözött: két évig erősítette a Szepahant, majd 2020 nyarán az arab emírségekbeli Hatta szerződtette. Az itt eltöltött idénye végén csapata kiesett az élvonalból. Ezután az előző idény végéig az indiai Chennaiyin FC-t erősítette.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVTK-NÁL
Érkezők: Bényei Ágoston (DVSC), Bokros Szilárd (Puskás Akadémia – kölcsön után végleg), Csirmaz István (Puskás Akadémia), Farkas Dániel (Mezőkövesd), Holdampf Gergő (Szombathelyi Haladás), Lukács Dániel (Kecskemét), Makrai Gábor (Csákvár – kölcsönből vissza), Orosz Marcell (DEAC – kölcsönből vissza), Papp Marcell (Budafok), Szőke Adrián (szabadon igazolható, legutóbb Heracles – Hollandia), Viczián Ádám (Vasas), Zsemlye Balázs (PMFC – kölcsönből vissza), Koman Vladimir (szabadon igazolható, legutóbb Chennaiyin FC – India)
Távozók: Belényesi Csaba (Kecskeméti TE), Borsos Vilmos (Paks – kölcsönből vissza), Csatári Gergő (Kazincbarcika – kölcsönbe), Hornyák Marcell (Csákvár – kölcsönbe), Horváth Zoltán (Tiszakécske), Dejan Karan (visszavonult), Kispál Tamás (Eger – kölcsönbe), Kocsis Dominik (Bp. Honvéd – kölcsönből vissza), Lucas (brazil-magyar, Kisvárda – kölcsönből vissza), Molnár Gábor (Mezőkövesd), Németh Márió (Budafoki MTE), Polgár Kristóf (?), Rotem Keller (izraeli, Maccabi Netanya – Izrael, kölcsönből vissza), Zsolnai Richárd (Ajka), Kispál Tamás (Eger SE, kölcsönbe)
2022.08.14 18:08:11

Labdarúgó NB II FÜZESI BÁLINT

Horváth Péter kissé szerencsés góljával a Balaton-partiak 1–0-ra nyertek, a szabolcsiak továbbra is pont nélkül állnak.

2022.08.13 14:35:39

Labdarúgó NB II PATAI GERGELY

Hiába került hamar előnybe a sereghajtó, pont nélkül távozott a fővárosból.

2022.08.13 14:35:39

Labdarúgó NB II F. E.

A Kazincbarcika az első félidőben megszerezte a vezetést, a Budafok a hajrában csak szépíteni tudott.

2022.08.13 14:35:39

Labdarúgó NB II MÓGA RICHÁRD

A nyáron edzőt váltó baranyai csapat egy góllal múlta felül az újonc Mosonmagyaróvárt.

2022.08.13 14:35:39

Labdarúgó NB II VARGA BALÁZS

A bakonyi csapat a második félidőben döntötte el a mérkőzést.