NB II: jobbhátvéd és középpályás érkezett a Kecskeméthez

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.19. 07:28
null
Tóth Dávid a Kecskemétben folytatja (Fotó: Unger Tamás/Vas Népe)
Tóth Dávid és Szabó László a labdarúgó NB II-ben szereplő Kecskeméti TE együttesében folytatja pályafutását – számolt be róla a klub honlapja.

 

A 23 esztendős jobbhátvéd, Tóth Dávid Sopronban kezdett el futballozni, ahonnan még utánpótlás korú játékosként igazolt Győrbe. Az ETO-nál végig járta a lépcsőfokokat, és nagyon fiatalon két mérkőzésen az élvonalban is pályára léphetett a 2014–2015-ös kiírásban. A klub kizárása után az NB III-as csapatban szerepelt, majd hazatért Sopronba, ahol a másodosztályban rögtön 34 mérkőzésen léphetett pályára. A Haladás érintésével egy újabb évet töltött el Győrben, majd visszatért Szombathelyre, ahol 2019 óta játszott Kecskemétre igazolását megelőzően. Tóth Dávid 85 mérkőzésen 3 gólt és 4 gólpasszt jegyez a másodosztályban.

A 26 esztendős középpályás, Szabó László a fővárosban kezdett el futballozni, az FTC, az MTK és a REAC színeiben pallérozódott az utánpótlásban, de megfordult Vácon is. Innen került Győrbe, ahol a 2014–2015-ös idényben az ETO NB I-es csapatában is bemutatkozhatott, emellett az NB III-ban játszott stabilan. 2015-től 2019-ig Tiszakécskén szerepelt, a megye I-től az NB II-ig eljutva folyamatosan alapembere volt az együttesnek. Távozása után az utóbbi két idényben az FC Dabasban játszott. Szabó István kecskeméti vezetőedző jól ismeri a nagy munkabírású játékost, ugyanis Tiszakécskén, az NB III-as bajnok együttesben, illetve az NB II-ben is meghatározó ember volt, emellett legutóbb Dabason is együtt dolgozott vele.

Egy éve tudtam újra elkezdeni a futballt, azóta egy ilyen lehetőségre vártamecsetelte a klubhonlapon Szabó László. – Viccesen ugyan megjegyeztem a mesternek a legutóbbi edzőmeccs után, hogy mikor igazol már le, ettől függetlenül nem számítottam rá, hogy már másfél héttel később újra találkozunk. Nekem is nagy előnyt jelent, hogy egy olyan edző kezei alá kerültem, aki tudja, mire vagyok képes, ezáltal a beilleszkedés is könnyebben fog menni. Ismerem a keret erősségét, tisztában vagyok vele, milyen szerepkörben számít rám a mester.”

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A KECSKEMÉTI TE-NÉL
Érkezők: Szabó László (FC Dabas), Tóth Dávid (Haladás)
Távozók: Marsa Levente (?), Puskás Zoltán (?)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik