F. B. 2021.06.19 11:46 Frissítve: 2021.06.19 15:43

NB II: Iváncsáról szerződtetett bajnok kapust a Szentlőrinc

Új kapust szerződtetett az NB II-es Szentlőrinc: a pályafutását a dunaszerdahelyi DAC-nál kezdő, de a Ferencvárosnál is megforduló Prokop Rostislav legutóbb aranyérmes lett az NB III Közép-csoportjában az Iváncsával – számolt be róla a klub honlapja.

 

Prokop Rostislav aláírt a Szentlőrinchez (Fotó: szentlorincse.hu)


A felvidéki Prokop Rostislav a dunaszerdahelyi DAC-ban ismerkedett meg a futballal (eleinte belső védőként), majd onnan a Slovanhoz került, aztán a cseh Sigma Olomouc együttesében folytatta pályafutását. Ezt követően jöttek a magyar „állomások”: szerződtette a Ferencváros, ahol az U21-es és az NB III-as csapatnál számítottak rá, a felnőtt mezőnyben viszont már a SZEOL játékosaként mutatkozott be, az NB II-ben léphetett pályára. A szegediektől az Iváncsához igazolt, ahol a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt első idény után a másodikban NB III-as aranyérmet ünnepelhetett.

A klub azonban nem vállalta a feljutást, így többedmagammal úgy döntöttünk, hogy távozunk, mert magasabb osztályban szeretnénk futballozni – fogalmazott a klubhonlapon a 25 éves kapus. – Nagyon örültem annak, hogy megkeresett az NB II-es Szentlőrinc, mert ismerem a közeget, a csapatkapitány, Harsányi István az egyik legjobb barátom, Hajagos Tomival pedig a Fradiban két évig csapattársak voltunk. És persze nagyon szimpatikusak voltak azok az elképzelések, amelyeket a sportszakmai igazgató, Fekete Tivadar felvázolt. Éppen ezért nem sokat hezitáltam, hamar megegyeztünk a közös folytatásról. Természetesen szeretnék minél többet védeni Szentlőrincen, és jó teljesítménnyel akarok hozzájárulni ahhoz, hogy a csapat ismét bent maradjon az NB II-ben.”

A Szentlőrinctől két kapus, Slakta Balázs és Pacéka Norbert távozott, így Hajagos Tamás és az új szerzemény, Prokop Rostislav lesz a két kapus a következő idényben.

2021.07.06 10:08:01

Labdarúgó NB II CS. M.

Az NB I-ből a 2020–2021-es idény végén kiesett Budafok a III. Kerültei TVE ellen lép pályára az első fordulóban.

2021.06.04 11:35:40

Labdarúgó NB II MALONYAI PÉTER

A Vasas elnöke feljelenti klubját, a csapat nem játszhat otthon, az adósság örök…