Küzdelem volt, gól nem: döntetlent játszott a III. Kerület és a Haladás

KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁNKOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2021.08.22. 17:20
null
Nem mindig a futball szépsége dominált, de a küzdelemre nem lehetett panasz Óbudán (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó NB II 5. fordulójában a szerdai győzelmét követően hazai pályán szerette volna folytatni a pontgyűjtést a III. Kerület csapata. Ellenfele az idáig veretlen Haladás volt, amely az első félidőben nagy nyomás alá helyezte a hazaiakat, de a kapuba nem tudott betalálni. Gól a második félidőben sem esett, így 0–0-s eredménnyel ért véget a találkozó.  

 

LABDARÚGÓ NB II
5. FORDULÓ
III. KERÜLETI TVE–SZOMBATHELYI HALADÁS 0–0
Budapest,
III. ker. TVE Sporttelep. 500 néző. Vezette: Rúsz Márton (Becséri Gergely, Berényi Ákos)
III. KERÜLET: Horváth T. – Kleisz, Erdei G., Fejes A., Bekker – Egerszegi, Schuszter (Remili, 55.) – Borvető, Rabatin, Köböl (Szalai V., 55.) – Sili (Horváth O., 71.). Megbízott edző: Czvitkovics Péter, Veress Balázs
HALADÁS: Rózsa – Kállai, Mocsi A., Németh M., Bosnjak – Doktorics (Hegedűs M., 70.), Kiss B., Csilus T., Holdampf – Horváth R. (Rácz F., 70.), Tóth-Gábor (Monori, 56.). Vezetőedző: Németh Szabolcs

MESTERMÉRLEG
Czvitkovics Péter: – Remek mérkőzés volt. Kiemelném a Haladás jó letámadásos játékát, amit nagyon rég láttam NB II-es mérkőzésen. Viszont hiányérzetem van a csapatommal kapcsolatban: amikor nálunk volt a labda, rosszul döntöttünk és ezért nem tudtunk helyzeteket kialakítani.
Németh Szabolcs: – A mai napon a helyzeteink megvoltak, a szerencsével hadilábon álltunk, háromszor is a kapufáról jött ki a labda. Nem voltunk elég frissek, dinamikusak a mai mérkőzésen. Sajnálom, hogy nem sikerült megszereznünk a győzelmet.

ÖSSZEFOGLALÓ

Az első tíz perc viszonylag kiegyenlített játéka utána a vendég Haladás került mezőnyfölénybe, amely Csilus Tamás szabadrúgása után a 20. percben centikre került a góltól: a sorfal mellett eltekeredő labda a jobb oldali alumíniumról vágódott ki a mezőnybe. Horváth Tamás hálát adhatott a szerencséjéért, néhány perccel később viszont maga is tett érte, a 37. percben Bosnjak Predrag beadása után Horváth Rajmund közeli fejesét védte bravúrral – a kipattanót Doktorics Áron küldte kapu mellé.

A III. Kerületi TVE inkább a jobb szélen volt aktív, az ezúttal bekként szereplő Kleisz Márk többször is bátran indult előre, Schuszter Rolanddal összejátszva egyszer-egyszer sikerült is megbontaniuk a szombathelyi védelmet, de komoly helyzet ezekből nem alakult ki. Az óbudaiak egyetlen igazi lövőlehetősége Rabatin Richárd előtt adódott, de éles szögből csupán az oldalhálót találta el a hazai kapitány.

A második félidő is hasonlóan küzdelmesen indult. A Haladás többször is az előrehúzódó Németh Milán fejeseivel tudott veszélyeztetni, majd a 63. percben Kiss Bence húzott el a bal szélen, lapos centerezése után az egyik menteni igyekvő védő lábáról perdült a kapualura a labda.

A III. Kerület a hajrában a csereként beállt Remili Mohamed pontrúgásai után alakított ki némi veszélyt, de Rózsa Dánielen nem lehetett kifogni, a 90. percben Egerszegi Tamás lapos centerezése után Borvető Áron sem tudta megtréfálni a kétszeres válogatott kapust – így maradt a gól nélküli döntetlen (0–0).

PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!

Két perc a tervezett ráadás!

90. perc: Egerszegi centerez laposan, az ötös bal sarkánál Borvető szinte beleül a védője ölébe, de csak lefordul róla, forgás közben ballal lő, Rózsa remek reflexekkel védi a lapos próbálkozást! Meccslabda?

88. perc: Megússza a játékvezető, hogy a meccs végén megkergessék... Erdei kap a lábára egy csomagot, a spori továbbot int, de ahogy feltartja a karját pont arcon találja a mellette elfutó Bekkert, aki így eladja a labdát. Ebből kontrázhat a Haladás, Rácz kerül helyzetbe a 16-os jobb oldalánál, 10 méterről, kissé éles szögből lő, centikkel a hosszú alsó mellé! Horváth Tamás látványosan nyújtózott vetődés közben, de aligha érte volna el, ha pontos a lövés.

87. perc: Horváth O. csinálja meg a cselt befelé a jobb szélen, Remilihez passzol, aki a 16-os jobb csücskében egy jó átvétellel ziccerbe is kerülhetne, de a bal lábáról pont annyira elpattan a labda, hogy Németh M. szerelni tudja...

85. perc: Újabb veszélyes Hali-szöglet, Kiss Bence ezúttal jobbról adja be, középen Németh M. ugrik és fejel, de a labda néhány centivel a jobb alsó mellett pattog el.

81. perc:Egerszegi kapott sárgát, hátulról jó két ütem késéssel tarolta le Holdampfot.

80. perc: Borvető adta el a labdát a saját tizenhatosa előterében, Csilus megszerzi, egyet igazít, 22 méterről lő laposan a bal alsó irányába – Horváth Tamás pedig véd.

76. perc: Remili balról elvégzett szabadrúgása után tekeredik veszélyesen a kapu előterébe a labda, Borvető ugrik fel fejelni, de a védője megelőzi és végül tisztázni tudnak a szombathelyiek.

73. perc: Bekker volt szabálytalan a bal szélen meginduló Rácz Ferenccel szemben. Sárga.

72. perc: MI MARADT KI? Remili balról elvégzett szöglete után Erdei tudott fejelni az ötös bal csücskénél, a hosszú irányába szálló labdába a kapus még belekapott, de kipattant róla, a bal alumínium előterében két óbudai is érkezett, de végül nem tudták kapura kotorni a labdát! Nagyot „uhhhh”-zott a publikum.

71. perc:Sili Lukahelyén Horváth Olivér folytatja a hazaiaknál.

70. perc: Most a Haladás cserél kettőt, Horváth Rajmund és Doktorics Áron jön le, Rácz Ferencés Hegedűs Márk be!

67. perc: Újabb sárga, Borvető csúszott rá hátulról Bosnjak lábára.

66. perc: Remili végezhetett el szabadrúgást a vendégek tizenhatosának bal csücskétől, a kaputól úgy 20 méterre, a beívelés kissé lapos lett, az ötös előterében kifejelték a védők, sőt, Doktorics még le is tudta venni, hogy aztán támadást indítson vele a bal szélen...

65. perc:Kiss Bence kapott sárgát, miután faultolta Remilit.

Az első félidőhöz képest érezhetően lehűlt a levegő, sőt, mintha hébe-hóba cseperegne is az eső.

63. perc:NAGY ESÉLY A VENDÉGEK ELŐTT! Kiss B. futott fel a bal oldalon, a kapuvonal felé cselezett, majd onnan laposan, de erősen lőtte középre, a menteni igyekvő óbudaiak egyikéről pedig a bal alumínium tövére perdült a labda. A kipattanóra hiába érkezett a jobb szélen Horváth Rajmund, lőni már nem tudott.

60. perc: Sili került helyzetbe a 16-os jobb csücskénél, egy csellel megpróbált még befelé húzni, de a védők összezártak előtte, maradt az átlövési kísérlet, ennek pedig egy jó vendégblokk lett a vége...

56. perc: Cserél a Haladás is, itt Tóth-Gábor helyét Monori veszi át!

55. perc: Kettőt cserél a hazai csapat, Remili és Szalai V. áll be, Schuszter és Köböl a két lekocogó ember.

53. perc: Bekker lódul meg a bal szélen, középen két óbudai érkezik lendületből, a bekk beadása viszont lecsúszik. Ebből indul a Haladás kontrája, a bal szélen bontakozik ki az akció, Horváth Rajmund lő éles szögből, a labda laposan elpattog keresztbe a kapu előtt...

52. perc: Veszélyes szögletre veszélyes szöglet a válasz. Kiss Bence végzi el balról, középen Németh Milán emelkedik a legmagasabbra, majd hat méterről a bal alsó mellé bólintja a labdát!

51. perc: Szögletvariáció a hazaiaktól, Köböl adja be a labdát balról, de nem az ötös előterébe, hanem a 16-os jobb csücskéhez rúgja, ahol Kleisz érkezik lendületből, majd pattanásból, ahogy jön, jobbal el is lövi a labdát – jó két méterrel a rövid felső sarok mellé!

49. perc: Csilus fordítja át a játékot a bal szélre, Holdampf két óbudai játékos közt szerencsével megtartja, indítja a felfutó Bosnjakot, aki laposan centerez – Fejes tud tisztázni lábbal a kapu előterében.

46. perc: Elkezdődött a második félidő!

Az öltözőből kiérkező Rózsa kapus épp abba a kapuba áll be, ahol a TVE játékosai melegítettek az imént, a volt válogatott kapust Bori Gábor üdvözölte a legszívélyesebben, mosolyogva váltottak néhány szót, míg mindenki elfoglalta a helyét a pályán...

SZÜNET

Németh Milán készül indítani (Fotó: Dömötör Csaba)
Németh Milán készül indítani (Fotó: Dömötör Csaba)

45+1. perc: Vége az első félidőnek!

Egy perc a tervezett ráadás!

45. perc: Schuszter volt harcias, a nála jóval nagyobb Tóth-Gábor hiába próbálta kifelé szorítani, végül csak szabálytalanul tudta megállítani. Más kérdés, hogy a 16-os jobb csücskétől megítélt szabadrúgásból nem tudott veszélyeztetni a Kerület...

43. perc: Schuszter próbálkozott meg egy átlövéssel jó 28 méterről, kissé balról, a labda nem sokkal a jobb felső mellett ment el.

41. perc: Csilus kapott sárgát. Ezúttal Silivel szemben volt szabálytalan a jobb szélen, a felezővonaltól egy-két méterre.

39. perc: Hazai lehetőség! Rabarin veszi át a labdát a 16-os bal csücskénél, kissé éles a szög, de csak lövőlehetőségig jut, Rózsa vetődik, de beleérnie nem kell, az oldalhálóban köt ki a próbálkozás.

37. perc: Bosnjak balról érkező beadása csúszik le kissé, Horváth Rajmund így is fejelni tud, névrokonának, Horváth Tamásnak kell védenie, majd a kipattanó Doktorics elé kerül, aki 13 méterről, egy pattanás után a kapu jobb oldala mellé lő!

34. perc: Csilus rúgott oda Kleisznek a vendégtérfél jobb oldalán, a kaputól jó 35 méterre. A hazai közönség nagy bosszúságára lap nem járt érte.

28. perc: Nem ezek voltak a legizgalmasabb percek, néhány pontatlan passz, a levegőben vaktában előrevágott indítások, levétel helyett elfejelt labdák. Nem is alakult ki helyzet, leginkább a két tizenhatos közt járt a labda.

A Vasastól igazolt Kleisznek több veszélyes elfutása is akadt a jobb szélen (Fotó: Dömötör Csaba)
A Vasastól igazolt Kleisznek több veszélyes elfutása is akadt a jobb szélen (Fotó: Dömötör Csaba)

23. perc:A becsült nézőszám 500 fő.

20. perc: KAPUALU! Csilus végezte el a szabadrúgást, 20 méterre a kaputól, szinte középről, a jobb felsőt nézte ki magának, Horváth Tamás tehetetlenül nézte ahogy csavarodik a labda, de a lövés végül a jobb alumíniumról kifelé vágódott!

19. perc: Erdei Gáborkapott sárgát, hátulról csúszott rá a 16-os előterében felgyorsító Horváth Rajmundra.

14. perc: Bosnjak gyűjt be egy lecsorgót a 16-os bal csücskénél, maga elé teszi, majd 18 méterről, nagy erővel nagyon kapu fölé rúgja... Elnézést is kér a társaktól, majd lehorgasztott fejjel visszakocog a védelembe.

Kezd látványos mezőnyfölénybe kerülni a Haladás.

12. perc: Kiss Bence adná be jobbról a labdát, Bekker blokkol. A szöglet a hosszúra száll, három védő közt felugorva Kállai tud fejelni, de erőtlenül pont Horváth kezei közé bólintja a labdát. Meg aztán lökés miatt szabadrúgást is ítélnek kifelé...

10. perc: Doktorics próbálja meg kiugratni a jobb szélen Horváth Rajmundot, aki a 16-oson belül át is veszi, de kissé kisodródik, végül pedig a kapuvonalon túlra vezeti a labdát.

8. perc: Egy rövidre sikerült felszabadítás után Csilus veszi le a labdát mellel a 16-os vonalában, majd egy igazítás után 14 méterről, kissé balról a hosszú felső mellé lő!

5. perc: Az első öt perc komolyabb helyzet nélkül, mezőnyjátékkal telt.

Az óbudaiak szokásos hazai szerelésükben, kék felsőben, egy árnyalattal sötétebb kék nadrágban és a felsővel megegyező színű sportszárban futballoznak. A Haladás csupa fehérben, zöld számozással.

1. perc: A hazai együttes kezdett!

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a szerdán első győzelmét arató és jelenleg 15. helyezett III. Kerület a veretlenül 6. helyen álló Haladás ellen.A MECCS ELŐTT

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik