NB II: kikapott a Szpari; a hajrában fordítva nyert a Vasas

Vágólapra másolva!
2013.10.12. 18:40
A labdarúgó NB II 9. fordulójában kikapott az eddig hibátlan Nyíregyháza a Balmazújvárostól, így már nincs százszázalékos csapat a másodosztályban. A Békéscsaba és a Kozármisleny hazai pályán egyaránt 1–1-es döntetlent játszott a Szolnok, illetve a Szigetszentmiklós ellen. A Kisvárda igen fordulatos mérkőzésen győzte le 5–2-re az Ajkát idegenben. A Siófok egymás után második vereségét szenvedte el a bajnokságban, a Balaton-partiak ezúttal Dunaújvárosban kaptak ki. A Tatabánya a hajrában értékesített büntetővel győzte le a Ceglédet, Bozsik Péter tehát győzelemmel debütált új csapata kispadján. A Zalaegerszeg a két gólt szerző Darko Pavicsevics vezérletével 4–0-ra legyőzte a Sopront, igaz, a vendégek a 38. perctől emberhátrányban játszottak. A Vasas hazai pályán 2–1-re megverte a Gyirmótot, az angyalföldiek győztes gólját Cseke Benjámin szerezte a 93. percben.

Békéscsaba–Szolnoki MÁV
Az első percek tapogatózó játékát követően a hazaiak előtt adódott a mérkőzés első komolyabb lehetősége, Pozsár Gábor lekészítését követően Lucas lőtt a kapu mellé kevéssel tíz méterről. Újabb tíz perc elteltével a Szolnok előtt adódott lehetőség, és a vendégek ezt ki is használták. B. Tóth Balázs beadását blokkolták, így a labda Mundi Roland elé került, aki a kivetődő Póser Dániel mellett a kapuba lőtt. 0–1Békéscsaba–Szolnoki MÁV
Az első percek tapogatózó játékát követően a hazaiak előtt adódott a mérkőzés első komolyabb lehetősége, Pozsár Gábor lekészítését követően Lucas lőtt a kapu mellé kevéssel tíz méterről. Újabb tíz perc elteltével a Szolnok előtt adódott lehetőség, és a vendégek ezt ki is használták. B. Tóth Balázs beadását blokkolták, így a labda Mundi Roland elé került, aki a kivetődő Póser Dániel mellett a kapuba lőtt. 0–1

Bozsik Péter győzelemmel mutatkozott be a bajnokságban 
(Fotó: Grnák László)
Bozsik Péter győzelemmel mutatkozott be a bajnokságban (Fotó: Grnák László)

A második félidő elején hamar egalizált a Békéscsaba, Pozsár Gábor lőtt félfordulatból a bal alsó sarokba Leucuta passzát követően. 1–1

Az eredmény már nem változott a lefújásig, Pokorni Péternek sokat köszönhetnek a vendégek, nem egy nagy védést bemutatott a mérkőzés során. A két csapat között így megmaradt a hárompontos különbség, külön érdekesség, hogy a Békéscsaba legutóbb 2002-ben tudta legyőzni bajnoki mérkőzésen a Szolnokot, ez a negatív sorozat tehát ma sem tört meg.

Tatabánya–Cegléd
Bozsik Péter irányításával először játszott bajnoki mérkőzést a Tatabánya, de a Cegléd ellen megvívott mérkőzés első félideje felejthetőre sikeredett. A második játékrész elején Weitner Ádám tört kapura, majd lőtt is, a lecsorgó labdát Besztercei Attila kotorta be a kapuba közelről. 1–0

A 74. percben egalizált a Cegléd, Kormos László szabadrúgása vágódott a jobb alsó sarokba (1–1). Talán már mindenki elkönyvelte a döntetlent, de a 88. percben tizenegyeshez jutott a Tatabánya, a labda mögé Bakos Szabolcs állt, és nem is hibázott. 2–1

Bozsik Péter tehát győzelemmel debütált, a Tatabánya pedig elmozdult a tabella utolsó helyéről a Kozármisleny pontvesztésének köszönhetően.

Dunaújváros PASE–Siófok
A Siófok szeretett volna javítani, hiszen az előző fordulóban elszenvedte első vereségét a bajnokságban, de a Balaton-partiak Dunaújvárosban is kikaptak. A hazaiak az 54. percben szerezték meg a győztes találatot Godslove révén, aki Thiago passzát váltotta gólra (1–0). A Dunaújváros továbbra is százszázalékos hazai pályán ebben a bajnokságban.

Ajka–Kisvárda
Nem lehet azt mondani, hogy unalmas első félidőt produkálták volna a csapatok, hiszen az első játékrész nem kevesebb mint öt gólt hozott. A vendégek szerzeték meg a vezetést, Dusan Pavlov jobb oldali beadását Fodor András váltotta gólra (0–1). Bő negyedórával később egyenlített az Ajka, Lattenstein Norbert büntetőjével, Nacsa Péter csak beleérni tudott a labdába (1–1). Négy perccel később pedig már jött is az újabb hazai találat, Gunther Zsolt 24 méterről elvégzett szabadrúgása kötött ki János Tibor kapujában. 2–1

A Kisvárda azonban nem omlott össze, továbbra is támadásban maradt, és Myke Bouard Ramos duplájával újra megszerezte a vezetést. Az idegenlégiós előbb a 30., majd a 38. percben volt eredményes. (2–3). A második játékrész is hozott gólokat, az 54. percben Fodor András lőtt a kapuba 21 méterről egy lecsorgó labdát (2–4), míg a 69. percben Myke Bouard Ramos helyezett hét méterről a kapuba (2–5). Az Ajka két győztes bajnoki mérkőzés után kapott ki újra, míg a Kisvárda két nyeretlen bajnoki találkozó után nyert ismét.

Kozármisleny–SZTK-Erima
Az első félidő nem hozott magas színvonalú játékot, egyedül Kollega Krisztián kapufáját lehet kiemelni a 38. percben. A második félidő remekül indult a hazaiak szempontjából, hiszen Nagy M. Krisztián az 50. percben megszerezte a vezetést (1–0), ekkor pedig már emberelőnyben volt a Kozármisleny, mert a 47. percben Pollák Zoltánt kiállította a játékvezető.

A Szigetszentmiklós tíz emberrel is ki tudott egyenlíteni, Kollega Krisztián maradt egyedül egy gyorsan elvégzett szögletet követően, s 16 méterről talált a kapuba. Kollega személye azért különösen pikáns, mert ő korábban megfordult a Kozármislenyben is (1–1). A Csepel-szigetiek ebben a bajnokságban most tudtak először pontot szerezni vendégként, az eddigi három idegenbeli mérkőzésükön kivétel nélkül vereséget szenvedtek.

Nyíregyháza–Balmazújváros
A forduló meglepetését szolgáltatta a Balmazújváros, amely az eddig százszázalékos mérleggel álló Nyíregyháza otthonából tudta elhozni a három pontot. A tizedik percben Tóth Dániel vágott a léc alá egy lecsorgó labdát a léc alá két méterről (0–1), a 31. percben Urbin Péter fejelt a kapuba hat méterről (0–2), majd a második félidő elején, egészen pontosan a 49. percben utóbbi megszerezte a második gólját is, ezt is fejjel. 0–3

Hat perccel később Sándor István szépített szép akció végén (1–3), majd egy gyors gólváltást követően alakult ki a végeredmény: a 70. percben Urbin büntetőből volt eredményes – mesterhármas (1–4)! Három perc elteltével a Nyíregyháza is kapott egy tizenegyest, amelyet Kákonyi Dániel értékesített (2–4). A Balmazújváros zsinórban a harmadik győzelmét aratta, míg a Nyíregyházának a vereség is belefért, hiszen a Siófok sem tudott pontot szerezni.

Zalaegerszeg–SVSE-GYSEV
A Sopron a legutóbbi öt bajnoki mérkőzését kivétel nélkül mind elveszítette, és a Zalaegerszeg elleni találkozó sem indult jól a vendégek számára, hiszen Darko Pavicsevics (2–0) 32 perc leforgása alatt kétszer is bevette Halasi Péter kapuját. Ráadásul nem könnyítette meg Supka Attila dolgát az sem, hogy a 38. percben Halasit ki is állították. A második játékrészben a ZTE az emberelőnynek köszönhetően végig mezőnyfölényben futballozott, és Frizoni (3–0), valamint Kulcsár Kornél (4–0) góljával kiütésessé tette a győzelmét.

Vasas–Gyirmót FC Győr
A Gyirmót zsinórban két elveszített bajnoki mérkőzéssel a háta mögött utazhatott el Angyalföldre, ám a Vasas ellen a vendégek szerezték meg a vezetést a 25. percben. Papp Kristóf találta el a kapufát szép akció végén, a kipattanó labdát Oross Márton vágta be a kapuba nyolc méterről. 0–1

A második félidőben sem tudtak a fővárosiak mit kezdeni a szervezetten játszó Gyirmóttal, a 84. percben azonban Boka kiegyenlített, miután a vendégek jó pár helyzetet elpuskáztak (1–1). A 93. percben aztán jött a slusszpoén, Cseke Benjámin lőtt egyéni akciója végén kapura 14 méterről, Holczer Ádám ugyan beleért a labdába, de már nem tudta azt kiszedni a jobb alsó sarokból. 2–1! A Vasas ezzel a győzelemmel feljött a tabella nyolcadik helyére, míg a Gyirmót hátracsúszott a hetedik helyre.

LABDARÚGÓ NB II
9. FORDULÓ
Október 12., szombat
BÉKÉSCSABA–SZOLNOK 1–1
(0–1)
Békéscsaba, 600
néző. Vezette: Radványi Ádám
BÉKÉSCSABA:
Póser – Tolmbaye, Albert I., Balog Zs., Király P. – Juhász Gy. – Leucuta, Tölgyesi (Mészáros L., 61.), Pozsár (Radványi, 85.), Lucas (Pantovics, 72.) – Mosquera
SZOLNOK: Pokorni – Vári, Mile, Grúz, Fritz – Magos (Zvara, 57.), Balaskó Cs. (Sipeki, 46.), Mundi (Szepessy, 64.), Nagy I. – B. Tóth B., Máté J.
Gólszerző:
Mundi (0–1) a 21., Pozsár (1–1) az 55. percben
MESTERMÉRLEG
KOMJÁTI ANDRÁS:
– Hazai pályán 0–0-nál a ziccereket be kellene rúgni végre-valahára, hogy ne hátrányban kelljen futballoznunk. A második félidőben hiába gyakoroltunk nagy nyomást a vendégekre, még a mérkőzés utolsó pillanataiban is, továbbra is ziccert hibáztunk. Ezért nem tudtunk nyerni.
KIS KÁROLY:
– Úgy érzem, 1–0-s vezetésünknél meccslabdánk volt, amivel eldönthettük volna a mérkőzés sorsát. A hajrában azonban a Békéscsaba előtt adódtak a lehetőségek. Így a döntetlen igazságos.

DUNAÚJVÁROS-PÁLHALMA ASE–BFC SIÓFOK 1–0 (0–0)
Dunaújváros, 800 néző. Vezette: Oláh Gábor
DUNAÚJVÁROS-PÁLHALMA ASE: Milinte – Villám, Burucz, Farkas V., Csehi T. – Lázár, Szalai T. (Kocsis G., 73.), Thiago – Sóron (Galambos Á., 80.), Böőr, Godslove (Perovics, 75.)
BFC SIÓFOK: Tajti – Futó, Fehér Zs., Papp Sz., Novák A. – Kiss Zs., Peszmeg (Vólent, 68.) – Nagy D., Bogáti (Kardos, 63.), Papp M. – Dajic (Horváth B., 82.)
Gólszerző:
Godslove (1–0) az 54. percben
MESTERMÉRLEG
DOBOS BARNA:
– Igazi rangadót játszottunk, úgy érzem, hogy támadóink nagyobb kreativitása döntötte el a három pont sorsát. A másodosztály meghatározó csapatát sikerült legyőznünk, ezért nagy elismerés jár csapatomnak.
HORVÁTH KÁROLY:
– Tipikus egygólos mérkőzést játszottunk, legalább három gólszerzési lehetőségünk adódott, de egyikkel sem tudtunk élni. Az ellenfélnek szerintem kevesebb helyzete volt, mégis a hálóba tudott találni, így megérdemelten nyert.

FC AJKA–KISVÁRDA 2–5 (2–3)
Ajka, 400
néző. Vezette: Pintér Csaba
AJKA:
Jánosa T. – Fodor M., Jagodics, Pápai, Gunther – Horváth A., Lattenstein (Hanzl, 63.), Sipos N. (Kanta Sz., 80.) – Skriba, Major N. – Sowunmi (Varga T., 70.)
KISVÁRDA:
Nacsa – Molnár R., Hegedűs T., Kornutyak, Tóth Gy. – Nagy B., Ramos (Soós T., 78.), Pavlov (Horváth L., 69.), Üveges (Miskolczi, 55.) – Oláh D., Fodor A.
Gólszerző:
Fodor A. (0–1) az 1., Lattenstein (11-esből, 1–1) a 12., Gunther (2–1) a 18., Ramos (2–2) a 31., Ramos (2–3) a 40., Fodor A. (2–4) az 53., Ramos (2–5) a 70. percben
MESTERMÉRLEG
IFJ. MIHALECZ ISTVÁN:
– Egy dologra készültünk a héten, hogy ne kövessük el azt a hibát, amit a Kisvárda a múlt héten. Ezt nem sikerült. Egyszer még felálltunk a padlóról, de másodszorra nem sikerült. Utána teljes bizonytalanság lett úrrá a csapaton, három-négy nagy hiba miatt. Sajnos még mentálisan nem vagyunk olyan erősek, hogy ezt kivédjük, de leszünk.
RÉVÉSZ ATTILA:
– Lényegesen jobb hozzáállással játszottunk, mint ami az elmúlt héten jellemzett minket. Az első félidő gólváltásai után megtaláltuk a hazaiak ellenszerét, és a második félidőben saját fegyverükkel, a kontrákkal sikerült megverni őket. Kiköszörültük a Kozármisleny elleni csorbát, s teljesen megérdemelten sikerült nyerni.

KOZÁRMISLENY SE–SZTK-ERIMA 1–1 (0–0)
Kozármisleny, 300
néző. Vezette: Barna Gábor
KOZÁRMISLENY:
Sólyom – Végh B. (Fenyvesi, 41.) – Fellai, Vattai, Kiss M. – Cziráki, Kovács T., Szabó B. (Nagy E., 34.), Farkas Z. – Nagy M. K., Varga B. (Tóth A., 73.)
SZTK-ERIMA:
Sánta – Nagy J., Sz. Jakovljevics, I. Jakovljevics, Pollák – Barna, Kvekveskiri – Kollega, Zsivóczky, Khous (Takács T., 59.) – Fekete Á. (Csikortás, 49.; Puskás, 79.)
Gólszerző: Nagy M. K. (1–0) az 50., Kollega (1–1) a 79. percben
Kiállítva:
Pollák (az egyedül kiugró Nagy Krisztián buktatásáért) a 47. percben
MESTERMÉRLEG
SZABÓ ZSOLT:
– A mai játékunk alapján nem érdemeltünk győzelmet, sajnos gyenge egyéni teljesítmények miatt nem tudtunk dominálni még tíz ember ellen sem.
VÁRHIDI PÉTER:
– Az első félidőben megvoltak a lehetőségeink, a kiállítás után viszont nagy bravúrt hajtottunk végre. Fontos pont volt ez számunkra.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–BALMAZÚJVÁROS 2–4 (0–2)
Nyíregyháza, 2500
néző. Vezette: Szőts Gergely
NYÍREGYHÁZA:
Balogh J. – Polényi G., Rubus, Gengeliczki (Pákolicz, 38.), Törtei – Sándor I., Csordás Sz. – Kákonyi (Reznek, 83.), Paku, Huszák – Szilágyi P. (Katona Gy., 83.)
BALMAZÚJVÁROS:
Mester T. – Bokros, Kiss L., Forgács A., Németh Á. (Sárközi, 64.) – Müller Zs., Kónya M. (Oláh G., 62.) – Nagy R., Tóth D. (Pintér N., 69.), Virágh A. – Urbin
Gólszerző:
Forgács A. (0–1) a 10., Urbin (0–2) a 30., Urbin (0–3) a 49., Sándor I. (1–3) az 55., Urbin (11-esből, 1–4) a 70., Kákonyi (11-esből, 2–4) a 73. percben
MESTERMÉRLEG
LUCSÁNSZKY TAMÁS:
– Dekoncentráltan játszottunk az első félidőben, a Balmazújváros úgy vezetett kettő nullra, hogy nem is akart, ám két helyzetben is elaludtunk, és a mezőnyben is álmosan játszottunk. Ebben az időszakban vertük meg magunkat, onnantól kezdve futottunk az eredmény után. Nagyon nagy köszönet a közönségnek, hogy ebben a helyzetben is mellettünk álltak, de sajnos nem tudtak hozzásegíteni bennünket az egyenlítéshez.
HÍRES GÁBOR:
Urbin Péter vezetésével nagyon jól játszó és remekül küzdő ellenfelet győztünk le. Vezetésünk után kezünkben tartottuk az irányítást, és ettől kezdve a meccs már a miénk volt.

TATABÁNYA FC–CEGLÉDI VSE 2–1 (0–1)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 400 néző. Vezette: Varga László
TATABÁNYA: Farkasdi – Almási, Szamosszegi (Páles, 46.), Ludánszki, Radnai – Bakos, Bozsik, Kis Sz. – Szabó B., Besztercei (Móri, 69.), Weitner (Gyürki, 90.)
CEGLÉD: Miski – Kenderes, Miklósvári (Lipusz, 71.), Farkas I., Szala Á. – Makrai – Koncz, Koós (Takács M., 71.), Markó, Rebryk (Szkunc, 81.) – Kormos
Gólszerző: Besztercei (1–0) az 58., Kormos (1–1) a 75., Bakos (11-esből, 2–1) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
BOZSIK PÉTER: – Hektikus volt a meccs eleje, jól kezdtünk, később kiegyensúlyozottabbá vált a játék, sőt volt olyan, amikor fölénk nőtt a Cegléd. A szünetben rendeztük sorainkat, és a második félidei teljesítményünkkel rászolgáltunk a győzelemre.
VÁNYI ZSOLT: – Az első negyedórában álmosan futballoztunk, a harmincadik perctől folyamatosan javult a játékunk. Szokásunkhoz híven gyermeteg hibából kaptunk gólt, és döntetlennél százszázalékos helyzetet hagytunk ki, ami sorsfordító lehetett volna.

ZTE–SVSE-GYSEV4–0 (2–0)
Zalaegerszeg, 2000
néző. Vezette: Szilasi Szabolcs
ZTE:
Jahic – Preklet, Kovács G., Bogunovics (Vágó, 84.), Nagy Z. – Simonfalvi, Hajdú – Babati, Grbic, Frizoni (Kulcsár K., 69.) – D. Pavicsevics (Kocsis A., 75.)
SVSE-GYSEV: Halasi – Fazekas G., Tóth M., Baranyai, Maráczi – Fazekas N. (Varga G., a szünetben), Sifter – Szabó L. (Heinrich, 40.), Németh L., Gaál B. – Erdélyi (Horváth A., 61.)
Gólszerző:
D. Pavicsevics (1–0) a 10., D. Pavicsevics (2–0) a 32., Frizoni (3–0) az 56., Kulcsár K. (4–0) a 73. percben
Kiállítva:
Halasi (belerúgott a földön fekvő Darko Pavicsevicsbe) a 39. percben
MESTERMÉRLEG
LENDVAI MIKLÓS:
– Nagyon készültünk, köszönöm a segítőimnek és a játékosoknak, hogy rendkívül koncentráltan teljesítettek, javult a játékunk és a helyzetkihasználásunk is.
SUPKA ATTILA:
– A heti történések rányomták a bélyegét a csapat teljesítményére. A Zalaegerszeg megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

VASAS–GYIRMÓT FC-GYŐR 2–1 (0–1)
Illovszky-stadion, 800
néző. Vezette: Karakó Ferenc
VASAS:
Németh G. – Görgényi, Recklet, Izing, Engel – Nagyházi (Zamostny, 66.), Cseke, Gál M. (Ádám M., 86.) – Horia (Remili, 65.) – Hohmann, Boka
GYIRMÓT FC-GYŐR: Holczer – Balog Z. (Sós M., 66.), Graszl, Lengyel D. (Kardos N., 46.), Farkas M. – Lázár P., Egerszegi – Magasföldi, Papp K., Fejes J. – Oross M (Beliczky, 57.)
Gólszerző: Oross M. (0–1) a 20., Boka (1–1) a 84., Cseke (2–1) a 93. percben
MESTERMÉRLEG
DIRK BERGER:
– Nem játszottunk jól, de nagyon akartuk a győzelmet. Elismerem, hogy a hajrában szerencsével győztünk, de nagyon sokat tettünk érte, hogy Fortuna mellénk álljon.
SISA TIBOR:
– Jó mérkőzést láthatott a közönség, nem az én dolgom a játékvezetést értékelni, gondolom, más ezt megteszi.

AZ ÁLLÁS
1. Nyíregyháza Spartacus 9 8 1 24–8 +16 24
2. Siófok 9 6 1 2 15–8 +7 19
3. Dunaújváros PASE 9 6 3 17–12 +5 18
4. Balmazújváros 9 5 1 3 20–16 +4 16
5. Zalaegerszegi TE FC 9 4 2 3 13–13 0 14
6. FC Ajka 9 4 2 3 16–18 –2 14
7. Gyirmót FC Győr 9 4 1 4 12–10 +2 13
8. Vasas 9 4 1 4 11–14 –3 13
9. Kisvárda SE 9 3 4 2 18–12 +6 13
10. Békéscsaba Előre 9 3 3 3 17–15 +2 12
11. Szigetszentmiklósi TK 9 3 2 4 7–9 –2 11
12. Szolnoki MÁV FC 9 2 3 4 13–15 –2 9
13. Ceglédi VSE 9 2 2 5 11–14 –3 8
14. Soproni VSE 9 2 1 6 8–16 –8 7
15. Duna FC Tatabánya 9 2 1 6 10–25 –15 7
16. Kozármisleny 9 1 2 6 7–14 –7 5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik