BERECZKY BENCE 2020.10.04 14:55 Frissítve: 2020.10.04 18:48

Magabiztosan hozta a kötelezőt a Békéscsaba

A labdarúgó NB II 11. fordulójában a Debreceni EAC a Békéscsabát látta vendégül. A tabella utolsó előtti helyén álló hazaiak nem tudtak meglepetést okozni, a viharsarkiak erőt sugárzó játékkal vitték el a három pontot a Nagyerdei Stadionból.

 

LABDARÚGÓ NB II
11. FORDULÓ

DEBRECENI EAC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0–2 (0–0)
Debrecen,
Nagyerdei Stadion. Vezette: Berényi Tamás (Hofbauer Roland, Sinkovicz Dániel)
DEAC: Szabados – Nagy Z., Papp F., Belényesi, Orosz M. (Karikás, a szünetben) – Sándor T. (Urbin, 73.), Spitzmüller, Takács P., Gyönyörű (Burai, 59.) – Damásdi (Kertész, 59.), Nikitscher. Vezetőedző: Balogh Pál
BÉKÉSCSABA: Uram – Farkas M., Bora, Mészáros M. – Hodonicki, Babinyecz, Pantovics (Kovács Á., 87.), Kitl M. (Paudits, a szünetben), Király P. – Máris (Gránicz, 77.), Horváth P. (Bidzilya, 61.). Vezetőedző: Preisinger Sándor
Gólszerző: Király P. (39.), Paudits (56.)
MESTERMÉRLEG
Balogh Pál: – Bár akadtak felvillanásaink, messze ez volt a szezon leggyengébb teljesítménye, és erre az sem mentség, hogy a középpályáról nagyon hiányzott két kulcsemberünk. Sajnos nem nyújtottuk azt, ami egy kiesés elkerüléséért küzdő csapattól elvárható. Hiányzott a határozottság, főleg a kapu előtti szituációkban.
Preisinger Sándor: – Végig taktikusan futballoztunk, az történt a pályán, amit elterveztünk. Csak a játékunk sebességével és a passzok pontosságával vagyok elégedetlen, ezeken próbálunk javítani.

ÖSSZEFOGLALÓ

Mindkét együttesnek égető szüksége volt a pontokra, hiszen a DEAC a kiesés elkerüléséért küzd  a bajnokságban, míg a Békéscsaba múlt héten elszenvedte első vereségét az idényben, és leszakadt kicsit az élbolytól.

Talán a nagy tét miatt kezdték a csapatok az első játékrészt kicsit álmosan, puhatolózó volt a játék, egyik fél előtt sem adódott igazi lehetőség. A vendégek találtak hamarabb magukra, átvették a játék irányítását, tetszetős akciókat vezettek, vezető góljuk mégis a semmiből jött: Király Patrik járt túl Szabados eszén egy távoli lövéssel. Az előny birtokában magabiztosabban játszottak a Békés megyeiek a szünetig azonban nem született újabb találat.

A második játékrészben kezdeményezőbben lépett fel az egyetemi csapat, kisebb helyzetekig is eljutott, de az 56. percben gyönyörű támadás végén a szünetben beálló Paudits megduplázta a vendégek előnyét. A folytatásban kockáztatott, és szerkezetet váltott Balogh Pál, a hajrában a DEAC mindent egy lapra feltéve támadott, melynek eredményeként hatalmas területek nyíltak a csabaiak előtt, de rendre hiba csúszott a befejezésekbe.

Szomorkodni valója így sem volt a vendégeket elkísérő ötven szurkolónak, azt láthatták ugyanis, hogy csapatuk – kijavítva a Kazincbarcika elleni hazai fiaskót – biztos, 2–0-s győzelmet arat a Nagyerdei Stadionban.

Az első csabai gól szerzőjét, Király Patrikot ünneplik társai

PERCRŐL PERCRE

Véget ért a mérkőzés! Köszönjük olvasóink megtisztelő figyelmét! 

93. perc: Kovács lövése csattant a jobb oldali kapufán. 

3 percet hosszabbít a játékvezető. 

90. perc: Kovács Ádám tekerése kerülte el fél méterrel a bal kapufát. 

87. perc: Kovács Ádám Tibor váltja az aktívan játszó Pantovicsot. 

85. Gránicz lőtt 18 méterről, de lövését magabiztosan fogta Szabados. 

78. perc: Urbin lövését Uram a bal alsó sarokból ütötte szögletre. 

77. perc: Hodonicki sárgult be. 

77.. perc: Kihasználják a szakvezetők, hogy ismét öt játékost lehet cserélni, záporoznak a cserék, Gránicz váltja Márist.

73. perc: Változtat Balogh Pál. Urbin jön be Sándor Tamás helyett. 

61. perc: Cserél a Csaba. Horváth Pétert váltja Bidzilya Anton. 

59 perc: Kettős csere a hazaiaknál. Gyönyörű helyett Kertész, Damásdi helyett pedig Burai a pályán. 

56. perc: Megduplázta előnyét a Békéscsaba! 0-2!! Hodonicki ugratta ki Márist, aki önzetlenül az üresen érkező Pauditsnak passzolt, a szünetben pályára lépő támadó pedig két méterről az üres kapuba passzolta a labdát. "Végre fociztunk"- kommentálta a kispad felé, a szép támadás után szerzett találatot Preisinger Sándor.

54. perc: Éledezik a DEAC! Karikás beadása szállt el éppen Uram kapuja előtt, két debreceni csatár is centikkel maradt le.

51. perc: Damásdi pakolt oda Királynak, sárga lapos figyelmeztetésben részesült. 

49. perc: Damásdi tört kapura de Bora egy kitűnő ütemű becsúszással szerelte. 

A szünetben mindkét szakvezető cserére szánta el magát, a debrecenieknél Karikás váltotta Oroszt, a vendégeknél Paudits a pályán Kitl helyett. 

46. perc: Elkezdődött a második félidő! 

Véget ért az első játékrész. 

45. perc: 1 percet hosszabbít a játékvezető.

39. perc: GÓÓÓÓL! VEZET A BÉKÉSCSABA!  Király Patrik 25 méterről vállalkozott lövésre, ballábas próbálkozása a DEAC kapujának bal alsó sarkában landolt.

A mérkőzést megközelítőleg 400 néző tekinti meg. 

33. perc: Babinyecz távoli fogta magabiztosan Szabados. 

30. perc: Takács lőtt 18 méterről fölé. 

28. perc: Farkas fejelt 7 méterről egy beadást Szabados kezébe. 

26. perc: Horváth Péter ugratta ki Márist, Papp azonban hatalmasat mentett becsúszva. 

24. perc: Hodoniczki tört be jobb oldalról a tizenhatoson belülre, centerezni próbált, de nem volt pontos a passza. 

 18. perc: Helyzet továbbra sincs, viszont az eddigi csendes 20 békéscsabai szurkolóhoz csatlakozott egy harmincfős viharsarki ultracsapat, máris meccshangulat van a stadionban.

9. perc: Jobbára a mezőnyben folyik a játék, egyik csapat előtt sem adódott komolyabb lehetőség.

1. perc:  Elkezdődött a mérkőzés! A DEAC tiszta fehérben, a Békéscsaba lilában játszik.

2021.06.04 11:35:40

Labdarúgó NB II MALONYAI PÉTER

A Vasas elnöke feljelenti klubját, a csapat nem játszhat otthon, az adósság örök…

2021.05.26 21:43:36

Labdarúgó NB II CS. P.

A megdöbbentő kép a múlté: a szatmári falu polgármestere eltakaríttatta a sportterepre hordott hulladékot

2021.05.21 11:38:25

Labdarúgó NB II F. B., P. Gy.

A Loki nem roppant össze és aranyérmes lett • Remekelt a Pécs és az Ajka • A Kaposvár az NB I után a másodosztályból is kiesett.