Megvan a Budafok idei első hazai győzelme

GELEI JÓZSEFGELEI JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2021.08.22. 17:20
null
Ihrig-Farkas Sebestyén (9) mesteri beadása után szerezte meg a vezetést a budafoki gárda (Fotó: Árvai Károly)
Az első félidőben még voltak felvillanásai a dorogi alakulatnak, ám a szünet után már egyértelműen az történt a pályán, amit a budafokiak akartak. A csereként pályára lépő Szabó Máténak köszönhetően aztán a hajrában be is biztosította megérdemelt győzelmét a hazai csapat.

LABDARÚGÓ NB II
5. FORDULÓ

BUDAFOKI MTE–DOROGI FC 20 (1–0)
Budapest,
BMTE Stadion, 500 néző. Vezette: Zám Zsolt (Horváth Zoltán, Kiss Balázs)
BUDAFOK: Bese – Szalai D. (Margitics, 63.), Jagodics M., Fótyik, Kotula M. – Nándori, Micsinai (Soltész I., 62.) – Ihrig-Farkas (Mervó, 83.), Zuigeber (László D., 83.), Papp Marcell (Szabó M., 62.) – Kovács D. Vezetőedző: Boér Gábor
DOROG: Mursits – Nyíri, Tóth B., Izing, Papp Máté – Girsik (Dani, 86.), Pohner (Barna G., a szünetben), Lénárth, Szedlár (Józsa, 86.) – Pálinkás (Csillag D., 66.), Szerencsi (Lőrincz A., 79.). Vezetőedző: Fenyvesi László
Gólszerző: Fótyik (21.), Szabó M. (80.)

MESTERMÉRLEG
Boér Gábor: – Arra kértem a srácokat, hogy végig higgadtan, türelmesen játsszunk. Nagyon fontos volt, hogy nyerjünk, hiszen már az előző meccsen is voltak jó pillanataink.
Fenyvesi László: – Az első félidő kimondottan néző szórakoztató volt. A második félidőben már nem voltunk annyira kreatívak, nem is tudtam frissíteni, mert sok hiányzónk van. Összességében megérdemelt hazai győzelem született.

ÖSSZEFOGLALÓ

Ahogy várni lehetett, a dorogi együttes stabil védekezésből indulva kontrákkal próbált meg zavart okozni az első percekben a győzelmi kényszer alatt játszó Budafok otthonában. Különösen a bal oldala volt aktív a vendégeknek, Szedlár Zoltánnal alaposan meggyűlt a bajuk a hazai védőknek. A vendéglátók ugyanakkor Ihrig-Farkas Sebestyén gyorsaságában és beadásaiban bíztak. Nem véletlenül, a hazai szélső a 19. percben úgy varázsolta Fótyik Dominikhoz a labdát, hogy az előre húzódott védőnek csak a kapuba kellett lőni, 1–0. A vezetés birtokában aztán már higgadtabban futballozott a Budafok. Több helyzetet dolgozott ki, lőtt egy kapufát is, azaz megérdemelt előnnyel térhetett pihenőre.

A második félidőben sokáig csapkodó futballt láthattak a nézők. Aztán egy óra elteltével pályára lépett Szabó Máté és egy csapásra lendületet vitt a hazaiak játékába. Képtelenek voltak feltartóztatni a fiatal támadót a dorogi védők, s csak idő kérdése volt, mikor biztosítja be megérdemelt győzelmét a Budafok. A második, mindent eldöntő találatot épp Szabó Máté szerezte a 80. percben, 2–0.

PERCRŐL PERCRE

Vége a találkozónak, a Budafok teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

86. perc: Csere: Szedlárt Józsa, Girsiket Dani váltja.

83. perc: Kettős hazai csere: Ihrig-Farkas és Zuigéber le, Mervó és László be.

Szabó Máté (99) biztosította be a budafoki győzelmet (Fotó: Árvai Károly)
Szabó Máté (99) biztosította be a budafoki győzelmet (Fotó: Árvai Károly)

80. perc: Szabó Máté átadása után Ihrig-Farkas szerezhetett volna gólt, de kétszer is blokkolták 8 méteres lövését, a lepattanóra Szabó Máté reagált a leggyorsabban és 5 méterről a hálóba lőtt, 2–0.

79. perc: Dorogi csere: Szerencsi helyére Lőrincz érkezik.

75. perc: Szabó Máté cselezett befelé a bal oldalról, középről, 22 méterről lőtt, de labdája a bevetődő Izingről szögletre pattant.

72. perc: Zuigéber buktatta Papp Mátét, sárga.

68. perc:Ivószünet.

66. perc: Változtat a Dorog is: Pálinkás le, Csillag be.

63. perc: Újabb hazai csere: Szalai helyére Margitics érkezik.

62. perc: Kettőt cserél Boér Gábor: Micsinai Miklóst Soltész István, Papp Marcellt Szabó Máté váltja

56. perc: Ígéretes hazai támadás futott a bal szélen, ám Kovács Dávid elméretezte a beadást, így Mursits könnyedén kapta le a levegőből.

47. perc: Zuigéber 16 méteres lövését bravúrral tornázta ki Mursits.

46. perc: Pohner Zsoltot Barna Gergő váltotta a Dorognál.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés.

Zám Zsolt lefújta az első félidőt.

38. perc: Girsik Áron sárga lapot kapott, miután buktatta Micsinait.

33. perc: Ihrig-Farkas száguldott el a jobb oldalon, ismét tökéletesen emelt a hosszú oldalra, ahol érkezett Papp Marcell, kapáslövését a jobb kapufa hárította.

27. perc: Szedlár a tizenhatos bal sarkától csinált egy cselt befelé, majd jobbal megcélozta a hosszú felsőt. Bese már verve volt, de a labda felső lécet érintve a kapu fölött szállt el.

23. perc: Ivószünet.

21. perc: Ihrig-Farkas a jobb oldali alapvonalról mesterien emelt az ötös bal sarkára, a teljesen egyedül felejtett Fótyik Dominik pedig higgadtan a hálóba helyezte a labdát, 1–0.

19. perc: Kovács Dániel szépen pörgette Szalai elé a labdát, a szélső éles lövése a bevetődő Papp Mátéról pattant szögletre.

18. perc: Pálinkás a balösszekötő helyéről, az alapvonaltól 10 méterre élesen a kapu elé lőtt, a berobbanó Szerencsi elől, az utolsó pillanatban tisztáztak szögletre a hazai védők.

11. perc: Kovács Dániel remekül ívelt szabadrúgásból az ötös jobb sarkára, az előrehúzódó Szalai Dániel teljesen tisztán lőhetett, messze a kapu fölé...

6. perc: Tóth Barnabás a tizenhatos jobb sarkának közeléből vállalkozott lövésre, a labda a felső léc fölött zúgott el.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak szokásos piros-fekete szerelésükben, a vendégek tiszta fehérben léptek pályára.

A hármas győzelmi sorozattal Budafokra érkezett vendégegyüttes kezdőjén négy helyen is változtatott a dorogi szakmai stáb a szerda összecsapáshoz képest: bekerült Pohner Zsolt, Tóth Barnabás, Pálinkás Gergő és Nyíri Vince, míg Kárász Krisztián, Nagyházi Dávid és Csillag Dárius a kispadon kezdi a meccset. A Szeged ellen megsérült Berkó Ádám a keretbe sincs ott. Boér Gábor is belenyúlt hétközi csapatába, Soltész István, Fekete Máté és László Dávid kimaradt, helyettük Micsinai Miklós, Papp Marcell és Zuigéber Ákos kezd.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a 10. helyezett Budafok, az eddigi meglepetéscsapat, a 2. helyezett Dorog ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik