Marad a karantén – Bodnár Zalán jegyzete

Vágólapra másolva!
2021.05.16. 23:57

Hiába az Európában kiemelkedően magas országos átoltottság, hiába a javuló járványügyi adatok, a Vasasra továbbra is érvényesek a szigorítások: még védettségi igazolvánnyal sem léphet be az NB I-be. Debrecenben és Gyirmóton szép és szabad lesz a nyár, lehet fesztiválozni, bulizni, az „angyalföldi pálmafák” alatt azonban magányos emberek iszogatják majd maszkban – a keserűt.

Hiába az idényzáró bajnokin a Győr elleni győzelem, mivel a Debrecen és a Gyirmót sem volt hajlandó hibázni a Haladás, illetve a Békéscsaba ellen, a Vasas csak a harmadik helyen végzett az NB II-ben, így újabb idényt kell a másodosztályban elkezdenie – immár a negyediket.
És akárhogy is nézzük, ez bizony ciki.

Egyrészt azért, mert a bajnoki címek számát tekintve hatszoros aranyérmes piros-kékeké a magyar futballtörténelem hatodik legsikeresebb csapata, másrészt pedig azért, mert a Merkantil Bank Ligában idén nem volt nála tehetősebb együttes. Az előző és a jelenlegi idényben több válogatott játékost is tudott szerződtetni, a kerete biztos, hogy erősebb volt papíron, mint több NB I-es klubé. Az újabb kudarc azt bizonyítja, hogy a rendelkezésre álló jelentős összeget rosszul használták fel, észszerűtlenül költötték el, nem a megfelelő játékosokat szerződtették a megfelelő posztokra.

Immár az is kijelenthető, hogy az idény közbeni edzőváltás sem sült el jól, az is átgondolatlan volt. Persze Schindler Szabolcs jöhet majd azzal, hogy irányításával mennyit javult a csapat pontátlaga, hány helyet jött fel a tabellán, de teljesen mindegy, mert a legfontosabb mérkőzésen a vezetőedző rossz döntéseket hozott, rosszul gondolkodott, elrontotta: az utolsó előtti fordulóban Nyíregyházán győzelemre játszott, ami az azonnali feljutást jelenthette volna, ahelyett, hogy döntetlenre rendezkedett volna be. Pedig az egy ponttal az utolsó fordulóban a saját kezében maradhatott volna a sorsa, így azonban a végjáték már a veszett fejsze nyele volt, a Debrecen és a Gyirmót nem tett szívességet.

Ha a Vasasnál komolyan gondolják, hogy negyedik nekifutásra végre vissza akarnak jutni az élvonalba, sok mindent újra kell gondolniuk. Elsősorban azt, hogyan találhatnak mentálisan érettebb játékosokat és taktikailag felkészültebb edzőt, mert ezzel a garnitúrával jó ideig érvényes lesz még rájuk a „kijárási tilalom” az NB II-ből


A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik