Haladás: szobrot állítottak Király Ferenc emlékére, utcát is elneveztek róla

Vágólapra másolva!
2022.10.27. 14:53
null
Király Gábor és családja Király Ferenc szobránál (Fotó: Király Gábor Hivatalos Oldala)
Szobrot állítottak és utcát neveztek el a – még – Dzsudzsák Balázzsal holtversenyben magyar labdarúgó-válogatottsági rekorder Király Gábor tavaly elhunyt édesapjáról, a Haladás egykori labdarúgójáról, Király Ferencről Szombathelyen – írja a kiralysportegyesulet.hu.

A Király Sportlétesítménynél avatták fel Király Ferenc szobrát, róla nevezték el továbbá a korábbi Hajnóczy József utca egy részét is Szombathelyen, így már az ő nevét viseli a sportcentrumhoz vezető zsákutca.

Az ünnepélyes névtáblaavatásra szerda délelőtt került sor, a tavaly elhunyt Király Ferenc fia, Király Gábor és felesége, Király Ferencné Irma néni mellet dr. Nemény András polgármester, László Győző alpolgármester és Tóth Kálmán képviselő is jelen volt.


Király Ferenc – aki idén lett volna 70 éves – Szombathelyen született, a Szombathelyi Spartacusban kezdte labdarúgó-pályafutását, innen került a Haladáshoz, amelyben 260 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára és 30 gólt szerzett. 1975-ben a Magyar Népköztársaság Kupa döntőjébe jutott, ám ott vereséget szenvedett, ám a nemzetközi kupaszerepléshez ez a teljesítmény is elegendő volt. A KEK-ben aztán betalált a máltai La Valletta ellen, karrierjét Ausztriában, Oberwartban fejezte be.


Részt vett a Király Sportlétesítmény felépítésében és 2006-os megalapításában, majd haláláig az egyesület elnöke volt.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik