Budafok: „Értetlenül állok a helyzet előtt” – Tischler mégsem szabadon igazolható

Vágólapra másolva!
2023.07.14. 09:46
null
Tischler Patrik jövője továbbra is bizonytalan (Fotó: Török Attila)
Tischler Patrik, a BMTE csatára kellemetlenül érezte magát, miután a klub honlapján azt olvasta, szabadon szerződtethető, ugyanis még egyéves megállapodás köti Budafokhoz...

 

Filkor Attila, a Budafok sportigazgatója
Félreértés történt, Tischler Patrikot még egyéves szerződés köti a Budafokhoz. De megoldást kell találni a helyzetére, ezt ő is tudja. Hogy ki döntött a cikk megjelenéséről? Maradjunk annyiban, valóban félreértés történt. Azóta korrigáltuk a hibát a honlapon.

Szabadon szerződtethetővé vált Tischler Patrik – legalábbis a Budafoki MTE hivatalos honlapján ez állt kedd este. A BMTE 31 éves csatárát – aki 248 NB I-es bajnokin 62 gólig jutott – mit sem sejtve megkerestük, mondván, mesélje el, miként élte meg a Budafokon töltött egy évet, és hol folytathatja pályafutását.

Érdekes választ kaptunk...

„Értetlenül állok a helyzet előtt, ugyanis a hír egyszerűen nem igaz – mondta megdöbbenésünkre Tischler Patrik, aki korábban futballozott többek között az MTK Budapestben, a Puskás Akadémiában, az Újpestben és a Honvédban is. – Nem állja meg a helyét az információ, ugyanis még egyéves szerződés köt a Budafokhoz. Kifejezetten kellemetlenül érzem magam, hiszen a cikkről semmit sem tudtam, senki sem szólt, hogy megjelenik majd. Nyilván azonnal hívtam Filkor Attilát, a klub sportigazgatóját, aki azt mondta, ő sem érti.”

Hogy ki döntött a cikk megjelenéséről, miszerint Tischler Patrik szabadon szerződtethető, nem tudni. A helyzet érdekessége még, hogy bár a weboldalon azt olvashattuk, hogy a játékos az új szakmai stáb elképzeléseibe nem fér bele, értesülésünk szerint Erős Gábor vezetőedző szívesen látná a csapatában...

„Már barátok, korábbi csapattársak is hívtak, miért távoztam, hiszen még egyéves szerződés köt a klubhoz... Kínomban nevettem, de közben rosszulesett a szituáció. Már több klub is keresett, hogy szerződjek hozzá, mondanom sem kell, mindenki meglepődött, hogy a hír nem igaz, nem vagyok szabad. Ilyen helyzetbe senkit, egy tizenhét évest sem hoznék: félreértés ne essék, nem hiszem magamról, hogy milyen nagyon-nagyon jó futballista vagyok, de csak lejátszottam majd' kétszázötven élvonalbeli meccset, patinás klubokban szerepelhettem, és ezt kapom cserébe. Örülök, hogy így tisztázhattam az ügyet, de hogy erre életem végig emlékszem majd, az egészen biztos.”

Tischler Patrik elmondta még, hogy rosszul sikerült az előző idénye, februárban magas lázzal és bokasérüléssel küszködött, miközben a már Paksra szerződő Beke Péter sorra szerezte a gólokat.

„Nyilván sajnáltam, hogy kiestem a sorból, de közben örültem, hogy Beke Péter eredményes, tizenöt gólig jutott a bajnoki idényben, tavasszal tízet szerzett. Megérdemelte, hogy az NB I-be kerüljön! A korábbi vezetőedzővel, Mátyus Jánossal nem volt vitánk, korrektül elmondta, hogy a csapattársam kitűnő formát fut, így nekem kevesebb játékperc jut. Megértettem, nem is kérdés. A korábbi években többször is bizonyítottam, hogy lehet rám számítani, fizikailag tökéletes állapotban érzem magam, még három-négy jó év biztosan bennem van.”

Hogy hol, egyelőre kérdés – az azonban nem, hogy még egyéves szerződés köti a Budafokhoz...   

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik