ZTE: Sallói István távozása sokként érte Végh Gábort

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.12.21. 20:57
null
Végh Gábor (jobbra) nem volt felkészülve Sallói István távozására (Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap)
Az NB I-es  ZTE FC elnöke, Végh Gábor a klub hivatalos honlapján értékelte a bajnokságban 5. helyen telelő csapat 2021-es évét.

 

„Egy új edzővel (Waltner Róbert tavasszal lett a csapat vezetőedzője – a szerk.) és egy teljesen új kerettel gyakorlatilag várható volt, hogy megtörik a lendület, melyben az említett körülmények is közrejátszottak. Akkor sem voltunk türelmetlenek és tudtuk, hogy hova akarunk eljutni" – mondta a ZTE FC elnöke, Végh Gábor az év első feléről, majd a Fehérvárra szerződő sportigazgató, Sallói István nyári távozásáról is beszélt.

A sportigazgató távozása egy erős sokk volt, mivel arra nem voltam felkészülve. A mai napig nem sikerült a pótlását megoldani, hiszen nem találtam olyan szakembert, akivel szívesen dolgozom együtt és megbízom benne szakmailag és emberileg is. Sallói István nagyon magasra tette a lécet, mert őt gondolom a számomra ideális szakmai vezetőnek, ezért is éltem meg nagy csalódásként, amikor elment. Habár megértem őt, mert egy nagyobb lehetőségeket rejtő klubba távozott, de mindenféleképp szeretnénk betölteni a pozíciót. Az, hogy főként én végzem a sportigazgatói feladatokat, az abszolút ideiglenes állapot, amit nem is tudok és nem is akarok vállalni, mivel az időm nem engedi.

Végh Gábor hozzátette, a játékoskeret kialakítása mindig nehéz kérdés, kitért az ősszel két hónap után távozott bolgár csatárra is, és érintette a téli átigazolási időszakot is.

„Nem tudjuk előre, hogy beválik egy játékos vagy sem és be kell látni, hogy a kiválasztás nem mindig sikeres. Most is voltak olyanok, akik beváltak és sokat segítettek a csapatnak az ősz folyamán, emellett voltak olyanok is, akik nem. Itt volt például Preszlav Borukov, aki nagy reményekkel érkezett hozzánk, de ebben a közegben nem találta a helyét. Télen próbálunk tovább erősíteni. Nagy változás nem lesz, 2-3 poszton szeretnénk formálni a keretet. Lesznek távozók is, főként olyanok, akik kevesebb lehetőséget kaptak, vagy épp környezetváltozásra van szükségük.”

A klub első embere ugyanakkor leszögezte, összességében nagyon elégedett ezzel az évvel, mert az év végére olyan csapat állt össze, amely nézhető és élvezhető focit játszik, ami mindig is az elvárása volt. Úgy érzi, szerethető csapatuk van, amely sokkal több nézőt érdemelne, és hisz abban, hogy az idény végére is meg tudja tartani az együttes a jelenlegi 5. helyét.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik