BODNÁR ZALÁN 2020.07.06 08:40 Frissítve: 2020.07.06 13:12

ZTE: „Mi most a Mol Fehérvár és Márton Gábor döntésére várunk”

Hétfő estig kell megegyeznie egymással a Mol Fehérvár labdarúgócsapatának és a vezetőedzőnek kiszemelt Márton Gábornak, miközben Joan Carrillo szakvezetőt még szerződés köti a klubhoz.

Márton Gábor (balról a második) távozhat Zalaegerszegről (Fotó: archív)

 

A Mol Fehérvár FC, Márton Gábor és a ZTE FC főszereplésével játszódó történetben egyelőre nagyon sok a kérdőjel – ám hétfő estére elvileg kiegyenesednek. Mint beszámoltunk róla, Sallói István, a zalaegerszegiek sportigazgatója a Digi Sport Sport24 című műsorában elárulta, hogy az újonc kék-fehéreket a tavasszal bravúrosan az élvonalban tartó vezetőedzőt, Márton Gábort – akinek az idény végéig szólt a megállapodása a zalaiaknál – szerződtetni  szeretné a bajnokságban a második helyen végző Mol Fehérvár FC.

A sportigazgató akkor hozzátette: „A mi tulajdonosunk megtette  ajánlatát, a hét végéig ennek el kell dőlnie.”  Végh Gábor, a ZTE FC tulajdonosa lapunknak pontosította a „határidőt”.

„Mi most a Mol Fehérvár és Márton Gábor döntésére várunk, abban maradtunk, hogy hétfő estig eldöntik, közösen akarják-e folytatni a jövőben – mondta a Nemzeti Sportnak Végh Gábor. – Ha nem egyeznek meg egymással, tovább tárgyalunk Márton Gáborral. Természetesen mi a Fehérvár ajánlatával semmilyen szempontból, sem anyagilag, sem a szakmai lehetőségeket tekintve nem tudjuk felvenni a versenyt, úgyhogy a döntés az ő kezükben van. Magától értetődően ebben a helyzetben mi is tárgyalásokat folytatunk más szakvezetőkkel, felkészülünk minden eshetőségre, azt tesszük, amit egy profi klubnak tennie kell ilyenkor. Nekünk olyan edzőre van szükségünk, aki velünk akar dolgozni, akit motivál, hogy sikereket érjen el a Zalaegerszeggel. Az én tetteimet egyvalami vezényli: mi a jó a klubnak.” 

Az ügyet persze igencsak bonyolítja, hogy míg Márton Gábornak lejárt a szerződése, és szabadon tárgyalhat  bármelyik egyesülettel, a spanyol Joan Carrillót szerződés köti a székesfehérvári klubhoz. A csapattal 2015-ben bajnoki címet szerző, az együttes kispadjára tavaly nyáron visszatérő szakembert nyilván váratlanul érhette Márton Gábor nevének felvetődése, hiszen az utolsó bajnoki mérkőzés – amelyen egyébként épp a Zalaegerszeg vendége volt a Mol Fehérvár – utáni sajtótájékoztatón még arról beszélt lapunknak, hogyan alakul a nyári menetrend, hogyan igyekeznek erősíteni a keretet – vagyis Székesfehérváron tervezte a jövőjét. Vele mindenképpen meg kell még egyezniük a fehérváriaknak, ha valóban lecserélik Márton Gáborra.

A Mol Fehérvár egyelőre nem kívánja kommentálni az esetleges edzőcsere hírét, a spanyol szakembert képviselő ügynökség, az F-Group egyelőre ugyancsak nem szándékozott információkkal szolgálni, hogy mi is zajlik valójában a háttérben. Lapunk egyéb forrásból úgy értesült, Márton Gábor már meghozta döntését, ám megkeresésünkre ezt cáfolta.

„Már csak azért sem hoztam még döntést, mert nem tudom, miről hozhatnék – fogalmazott az 53 éves szakember. – Korábban is mondtam már, amíg a Fehérvárnak van vezetőedzője, etikai okokból nem kívánok beszélni erről az ügyről. Nem dőlt még el semmi, tárgyalok Zalaegerszegen is. Annyit tudok mondani: ha ma Magyarországon egy edzőt megkeres a Fehérvár, aligha teszi meg, hogy nem hallgatja meg az ajánlatot.”

2022.05.20 09:05:00

Labdarúgó NB I HEGYI TAMÁS

„Egy reccsenés… Nagyot kiáltott: »Végem van, eltört a lábam!« Az orvos mentőkért kiabált.”

2022.05.19 23:42:14

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Nagyszerű alap, ha valaki rendkívül technikás, de…

2022.05.17 22:30:11

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Ahogy mondani szokás: a tabella nem hazudik.