ZTE: Csóka felépült, bizonyítani szeretne Moniznak is

Vágólapra másolva!
2022.09.21. 11:17
null
Csóka Dániel (jobbra) a Kaposvár elleni Magyar Kupa-mérkőzésen (Fotó: ZTE FC)
Csóka Dániel a Kaposvár ellen 2–0-ra megnyert Mol Magyar Kupa-mérkőzésen bemutatkozott a ZTE FC-ben, a saját nevelésű hátvéd végigjátszotta a kupatalálkozót.

 

Erre a pillanatra várt! Csóka Dániel a ZTE utánpótlásában nevelkedett, majd megfordult a Wolverhampton, a DAC és a Wimbledon együttesében, mielőtt nyáron visszatért a kék-fehérekhez. Eddig a ZTE FC hét bajnokiján a kispadon ült, ám vasárnap a Kaposvár elleni, 2–0-ra megnyert Magyar Kupa-mérkőzést végigjátszotta. Bár alapvetően középhátvéd, a kupameccsen bal oldali védőt játszott.

„Valamelyest idegen ez a poszt nekem   – mondta lapunknak a 22 éves játékos. – Ricardo Moniz vezetőedző azonban itt adott lehetőséget a bizonyításra, s próbáltam is a legjobbamat nyújtani. Amikor még a ZTE utánpótlásában játszottam, előfordult, hogy balhátvédként szerepeltem, így nem volt teljesen furcsa ez a poszt. Összességében elégedett lehettem, de ami ennél is fontosabb, Ricardo Moniz is megdicsért a meccs után. A védekezést megoldottam, segítettem a támadásokat, valamint rengeteget futottam, ennek ellenére továbbra is a védelem közepén érzem magam otthon.”

A játékos egerszegi profi karrierje balszerencsésen kezdődött, ugyanis még júliusban elfertőződött egy vérhólyag a talpán, emiatt sokat kellett kihagynia, s mert nem tudott a csapattal együtt készülni, hátrányba került a többiekkel szemben. A tehetséges labdarúgó az első bajnokira épült fel, azóta nincs problémája, teljes értékű edzésmunkát végezhet. Érezte, erőnlétileg van pótolnivalója, ezért pluszedzéseket is végzett, s úgy gondolja, mostanra érte utol a társait.

„Nagyon vártam már ezt a pillanatot, végre lejátszottam az első tétmeccsem a ZTE felnőttcsapatában. Motivált voltam a Kaposvár elleni mérkőzés előtt, alig vártam, hogy elkezdődjön. Boldog voltam, hogy ismét pályán lehetek, a győzelemnek pedig kifejezetten örülök. Most keményen dolgozom, s abban bízom, hogy lehetőséget kapok az NB I-ben is. Mielőbb el kell sajátítanom és meg kell értenem Ricardo Moniz filozófiáját, először az edzéseken, majd a meccseken is. Most megtettem az első lépést, innentől csak felfelé vezet az út.”

A ZTE nyolc fordulót követően egy mérkőzéssel kevesebbet játszva tíz ponttal a hatodik helyet foglalja el a tabellán. Legutóbb hiába vezetett a Puskás Akadémia ellen 1–0-ra, a hajrában fordítottak a felcsútiak, így elvitték a három pontot a ZTE Arénából.

„Jól jön a csapatnak a válogatott szünet. Most lesz egy szabad hétvégénk, erre a bajnokság kezdete óta nem volt példa, úgyhogy lehet pihenni. Nemcsak fizikailag, mentálisan is el tud fáradni a sok edzésben az ember. A futball azonban nem maradhat ki a napjaimból, biztosan figyelemmel kísérem majd a Nemzetek Ligája-meccseket, a válogatott találkozóit a barátaim társaságában nézem, együtt próbáljuk kiszurkolni a németek és az olaszok ellen a jó eredményt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik