K. T. I. 2020.05.05 20:56 Frissítve: 2020.05.06 11:43

Újpest: Litauszki szerint kell néhány nap, hogy megszokják az új rendet

Újpesten kedden lázmérés és extra fertőtlenítés mellett kezdték meg a felkészülést a labdarúgó NB I folytatására. A fővárosi együttes csapatkapitánya, Litauszki Róbert a klub hivatalos honlapjának beszélt a tapasztalatokról.

Litauszki Róbert szerint van némi kettősség a játékosokban (Fotó: Török Attila)

 

„Nem volt egy szokványos találkozó (…) Beléptetőkapu van, lázmérés van, plusz a kézfertőtlenítés. Ezek egyáltalán nem mindennaposak egy gyakorlás előtt, ráadásul közben is használjuk a fertőtlenítőt, amikor csak szükséges. Ezt nekünk is meg kell szokni, szerintem két-három nap és nem lesz ezzel probléma, belejövünk" – idézi az ujpestfc.hu a csapatkapitányt, Litauszki Róbertet

„Mindenki várta már azt a részét, hogy elkezdjünk mozogni. Az biztos, hogy jó hatással lesz ránk, a lelkivilágunkra, hogy együtt edzhetünk. Az az éremnek a másik fele, hogy óriási a bizonytalanság, nem tudjuk, hogy mire készüljünk. Vannak a csapaton belül olyanok, akik a veszélyeztetett egészségügyi állapotban lévő csoportba tartoznak, játékosok és stábtagok is. Tehát amellett, hogy örülünk is neki, azért tényleg van bennünk egy kis félsz is, olyan kettős érzés ez” – tette hozzá a védő.

Nebojsa Vignjevics, a lila-fehérek vezetőedzője hétfőn arról beszélt a Nemzeti Sportnak, hogy a klub szabad kezet adott a játékosoknak: bárki, aki saját vagy családja egészségét féltve nem szeretett volna csatlakozni a közös tréningekhez, megtehette volna, hogy továbbra is egyéni edzésterv szerint, otthonról készül, ám nem volt olyan futballista, aki élni kívánt volna a lehetőséggel. 

Az MLSZ tájékoztatása szerint május 30-án rendezhetik az első teljes fordulót a labdarúgó NB I-ben, az Újpestre azonban már az előző hétvégén meccs várhat, méghozzá a Ferencváros elleni derbi. A mérkőzést még februárban kellett elhalasztani, mert a Szusza Ferenc Stadion akkori állapotában alkalmatlan volt a találkozó megrendezésére, más helyszínen pedig csak zárt kapuk mögött tarthatták volna meg, amit mindkét klub szeretett volna elkerülni.

A sors fintora, hogy a koronavírus-járvány miatt bő három hónappal később mégis üres lelátók előtt, nézők nélkül kell letudni a két fővárosi együttes 228. találkozóját az élvonalban. 

2021.01.23 14:03:31

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Oenning bemutatkozásán Bamgboye duplázott, majd Zivzivadze, Petrjak és Nikolics is betalált.

2021.01.23 13:36:04

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Fölényben játszott az FTC, de a hazaiak jól koncentráltak a zuhogó esőben.

2021.01.23 13:05:58

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Hiába birtokolta a második félidőben jóval többet a labdát a hazai csapat, a vendégek előtt adódott a legnagyobb helyzet.

2021.01.21 11:52:47

Labdarúgó NB I P. Gy.

Az Újpest új edzővel szeretne visszavágni a Fehérvárnak a kiadós őszi vereségért.