P. T. 2022.01.28 20:54 Frissítve: 2022.01.28 21:58

Újpest: közeleg a váltás, magyar kézbe kerülhet a csapat

Ennél jobb hírt nemigen kaphatnának az Újpest-szurkolók a tavaszi folytatás előtt: a Nemzeti Sport értesülése szerint a klubot 2011 októberében megvásároló Roderick Duchatelet és az új tulajdonosi kör közel áll az adásvételi szerződés aláírásához. Lapunkban többször is írtunk a régóta rebesgetett tulajdonosváltásról, és bár volt idő, amikor kissé távolinak tűntek az álláspontok, a befektetői kör január elején éppen a Nemzeti Sportban erősítette meg, feltett szándéka az Újpest FC megvétele.

Fotó: Földi Imre/illusztráció

 

A háttérben azóta is csendben zajlottak az egyeztetések, mígnem a Magyar Nemzet péntek délelőtt hírül adta, hogy aznap bejelentik az Újpest FC eladását. A lap arról számolt be, hogy két magyar üzletember, vagyis az SGF Silu Zrt. két tulajdonosa egy kínai hátterű céggel közösen veszi meg a futballklubot a belga üzletembertől.

A Nemzeti Sport ugyanakkor úgy értesült, menet közben lecserélődtek a SGF Silu Zrt. tulajdonosai, és ezt megerősítette a napi.hu és a goal.com/hu is: a korábban tárgyaló Cseke Istvánt és Németh Jánost felváltotta a klub korábbi kiváló támadója, majd sportigazgatója, Kovács Zoltán, valamint Császár László és Oláh János.

Megint csak az NS információja, hogy ha az adásvétel megköttetik, a patinás klubnak kizárólag magyar tulajdonosai lesznek. Ha minden jól megy, rövidesen tényleg megnyugtatón rendeződhet a tavaszt a Ferencváros elleni derbivel nyitó Újpest FC sorsa. Egy biztos, a szurkolók már alig várják – a derbit és a váltást is.

2022.05.28 09:33:15

Labdarúgó NB I L. PAP ISTVÁN

Száz évvel ezelőtt jogtalan tizenegyes miatt szakadt félbe az aranyrangadó.

2022.05.25 23:43:11

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nem volt akkora bolondság, amikor Bernd Storck elkezdte mérni, elemezni, mit tudnak a legjobb magyar játékosok – mára csak kiderült, hogy az NB I-es futballpályákon sem csak védőkkel vagy éppen a csatárokkal, hanem a tudománnyal is versenyt kell futni.

2022.05.23 21:28:44

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Nem az anyagiak motiválják elsősorban.

2022.05.23 07:57:30

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Bozsik Péter: Egerszegen dolgozni a bajnoki címünket hozó idényben maga volt a mámor!

2022.05.22 22:41:57

Labdarúgó NB I KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Mert utólag már nagyon könnyű volt belemagyarázni, hogy a nagyképű magyar futballista nyilván úgy gondolta, majd jól megszívatja a BEK-győztes olaszt, emelget, esernyőzik, meg brazil körözik, és tessék, mekkorát koppant – természetesen szó sem volt ilyesmiről, a legjobbnak tetsző helyzetkezelés ért igazán kellemetlen véget.