nemzetisport.hu
2013.12.18 10:09 Frissítve: 2014.06.12 05:59

Újpest: „Besic a legjobb, idő kérdése, hogy nagyobb klubhoz kerül”

Asmir Suljic, az NB I-ben szereplő Újpest bosnyák légiósa téli pihenője alatt hazájában adott interjút, amelyben kitér az Újpest szereplésére és honfitársára, a ferencvárosi Muhamed Besicre is.
„Bő három hónapja élek Magyarországon, elmondhatom, sikerült megszoknom a helyi viszonyokat és a játékstílust – idézi az scsport.ba Suljicot, aki jelenleg Szarajevóban tölti téli pihenőjét. – Sokkal könnyebb futballozni olyan klubnál, ahol a körülmények adottak a munkára és a fejlődésre. A szezonunk első fele sikeredhetett volna jobbra is, de Nebojsa Vignjevics érkezésével javultak a dolgok. Jelenleg a középmezőnyhöz tartozunk, elsődleges célunk viszont a Magyar Kupa megnyerése, ahonnan kiléphetünk a nemzetközi porondra.”

„A játékomat illetően elégedett vagyok, tudván, hogy volt egy kisebb sérülésem. Az idény második részében viszont többet várok magamtól” – tette hozzá Suljic.

Az újpesti légióst a ferencvárosi Muhamed Besciről is kérdezték, illetve arról is, milyen a légkör a lila-fehérek balkáni játékosai között.

„Hatan vagyunk az Újpestben, akik a Balkánról jöttünk. Többnyire ezzel a társasággal töltöm szabadidőmet. Az, hogy ilyen hamar sikerült beilleszkednem, Dusan Vasziljevicsnek köszönhető, aki a legrutinosabb közülünk, s már hosszabb ideje tartozik a klub kötelékébe.”

Mint ismert, Besic a Nemzeti Sport Online őszi szavazásán a legtöbb szavazatot kapta nemcsak a belső védők között, hanem összességében is.

„Többször láttam Besicet játszani, és egyet kell értsek, valóban ő a legjobb játékos az NB I-ben. Csak idő kérdése, hogy nagyobb klubhoz kerül. Sajnálom, hogy jelenleg nem tagja a válogatott keretének, mert nagyon jó labdarúgó” – mondta Suljic Besicről, akivel korábban a korosztályos válogatottban együtt szerepelt.

2023.02.04 19:00:54

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Késve érkeztek, de „pontosan” távoztak a debreceniek, döntetlennel ért véget a fehérvári rangadó.

2023.02.04 14:28:23

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A kiesés ellen küzdő hazaiaknak kevés az egy pont, a vendégek pedig több ziccert is elpuskáztak.

2023.02.04 10:16:01

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az irreális időjárási körülmények között mindössze egy-egy kapufáig jutottak a csapatok.

2023.02.03 15:43:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A cseréktől feljavult piros-kékek a második félidőben sokáig közelebb voltak a győzelemhez, ám a hajrában a Puskás Akadémia lőtt kapufát.