S. T. J. 2022.05.17 23:16 Frissítve: 2022.05.17 23:20

Szabadságon az FTC labdarúgói; Dina a Tour de Hongrie legjobb magyarja

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

A Gyirmóton lejátszott utolsó bajnoki mérkőzés után szabadságra mentek az FTC futballistái, így a hét elején elindult haza Kristoffer Zachariassen is. A Ferencváros légiósa egy éve, nyáron érkezett az Üllői útra, s immár bajnokként és kupagyőztesként utazhatott vissza Norvégiába, ahová természetesen az érmeit is magával vitte. A játékos festői vidéken, a harmincezer lakosú Sotrában lakik, s mivel a település egy szigeten található, hódolhat gyermekkori szenvedélyének, a horgászatnak is. Igaz, túl sok ideje nem marad a pihenésre, mivel június elején már a Népligetben lesz jelenése, ugyanis kezdődik a felkészülés a következő idényre.

A Kisvárda négy éve tagja a magyar labdarúgó első osztály mezőnyének, s ez idő alatt töretlen fejlődési pályát járt be, a hétvégén véget érő 2021–2022-es kiírásban – történelmet írva – a második helyén végzett. A tizenhatezres lélekszámú szabolcsi kisvárosban jól átgondolt stratégia alapján, rendezett körülmények között, kellő szakmai tudás és stabil anyagi helyzet birtokában építkeznek, A klub sportigazgatója, Révész Attila elmondta: az adatelemző programok és az algoritmusok tudatos használatának tulajdonítja, hogy a megfelelő játékosokat kiválasztva építkezhetnek.

Dina Márton a Tour de Hongrie kerékpáros-körversenyen a legjobban teljesítő magyar volt. Az Eolo-Kometa bringása összetettben a 38. helyen végzett, amiről lapunknak azt mondta, kicsit talán haloványabb volt a formája, mint az Alpesi körön. Ugyanakkor az összetettben győztes Eddie Dunbar szerinte az ő csapatának is köszönheti a végső sikerét, hiszen ők húzták fel a BikeExchange versenyzőit. Dina beszélt arról is, milyen hatása lehet a hazai kerékpársportra a Giro és a Tour óriási közönségsikerének.

2022.06.22 16:51:52

Labdarúgó NB I MURÁNYI DOMONKOS

A tartalékos zöld-fehéreknek nem volt szerencséjük, de az eredmény így sem mutat jól számukra.

2022.06.21 08:19:52

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„Az volt a dolga, hogy „töltse meg szellemmel a csatársort. Küldje a többit előre.”  

2022.06.18 10:31:23

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Amikor tudatosult bennem, hogy egyiknek sem kellek, azt mondtam, ez egy jel, ennyi volt.”