Sportrádió: Ádám Martin első élvonalbeli mesterhármasával üldözi Nyilasit

Vágólapra másolva!
2022.04.25. 08:46
Az elmúlt 41 NB I-es idényben nem volt olyan eredményes gólszerző a hazai élvonalban, mint Ádám Martin: a Paks válogatott támadója a hétvégén triplázott a ZTE otthonában, s ezzel már 29 gólnál jár a 2021–22-es bajnokságban. Nála több gólt egy idényben legutóbb Nyilasi Tibor szerzett, aki az 1980–81-es idényben jutott 30 gólig.

Ádám Martin a ZTE ellen háromszor, az idényben már 29 alkalommal ünnepelhetett (Fotó: Szabó Miklós)
Ádám Martin a ZTE ellen háromszor, az idényben már 29 alkalommal ünnepelhetett (Fotó: Szabó Miklós)

„Tisztában voltam vele, hogy közel járok a rekordokhoz, és örülök, hogy az idényem így sikerült, de azért még próbálok tovább javítani a következő fordulókban a mérlegemen. Tisztában vagyok vele, hogy Nyilasi Tibor áll előttem a rangsorban, de azért ő más kávéház volt. Távol álljon tőlem, hogy hozzá hasonlítsam magam, de azért jó lenne, ha az ő gólszámát is el tudnám érni az idény során. Annak külön örülök, hogy most összejött a mesterhármas, mert ez még hiányzott az NB I-es pályafutásomból. Sőt, felnőttszinten is csupán egy triplázásom volt, még az NB II-ben a Tatabánya ellen sikerült egyszer három gólt szereznem” – fogalmazott Ádám Martin a Sportrádiónak, s hozzátette: a hátralévő bajnoki mérkőzésekre nincs számszerűleg kitűzött célja.

„Próbálok minél több gólt szerezni, aztán majd kiderül, hogy mennyi lesz a vége. Már ez is egy szép szám. Nem szoktam kitűzni magam elé ilyen célokat, hogy mennyit rúgjak. Csinálom a dolgomat, aztán majd meglátjuk, mire lesz ez elég” – mondta Ádám.

Részleteket itt olvashat a meccsről!

LABDARÚGÓ NB I
29. FORDULÓ
ZTE FC–Paksi FC 2–3
(Tajti 20., Ubochioma 38., ill. Ádám 4., 59., 61)
Zalaegerszeg,
ZTE Aréna, 2063 néző. Vezette: Bogár

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik