Remili-duplával verte meg az Újpest az azeri kupagyőztest

Vágólapra másolva!
2013.01.24. 16:34
null
Remili duplával segítette győzelemhez az Újpestet (Fotó: NS-archív)
Az Újpest FC felkészülési mérkőzésen a törökországi Belekben Remili Mohamed duplájával 2–0-ra legyőzte az azeri FK Baki csapatát.

A Kaiserslauterntől elszenvedett vereséget követően második edzőmérkőzését játszotta a törökországi Belekben edzőtáborozó Újpest, az ellenfél az azeri kupagyőztes FC Baki volt. Az ujpestfc.hu beszámolója szerint a fővárosiak még nem számítottak a sérüléséből visszatérő Bruno Moraesre és Bavon Tshibuabuára, valamint Horváth Richárdra és Kovács Dánielre sem. A Standard Liege csapatával hírbe hozott Alessandro Iandoli sem szerepelt a csapatban, miután ismét belázasodott.

Az első félidőben az Újpestnek volt több helyzete, Gregory Christ és Kabát Péter is többször veszélyeztette a Baki kapuját, de gól nem esett.

A második játékrészre majdnem sort cserélt az Újpest, az új felállással pedig a gólok is megérkeztek. Remili Mohamed előbb a 79. percben Balogh Balázs passzából lőtte ki 16 méterről a jobb alsót, majd a 83. percben Pollák Zoltán centerezését váltotta gólra. A támadó közel járt a triplázáshoz is, de újabb találat nem született (az igazsághoz tartozik, hogy Horváth Tamás több nagy védést is bemutatott, az azeriek pedig kapufát is lőttek), 2–0-ra nyertek a lila-fehérek.

A magyar csapattal kapcsolatos hír, hogy előszerződést kötöttek Jarmo Ahjuperával.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ÚJPEST FC–FK BAKI (azeri) 2–0 (0–0)
Újpest: 1. félidő: Balajcza – Vermes (Litauszki, 30.), Aarab, Antón, Pollák – Simon, Szélesi, Proesmans, Christ – Lázár, Kabát. 2. félidő: Horváth – Litauszki, Eninful, Mihajlovics, Pollák – Balogh B., Vasziljevics, Sztaniszavljevics, Christ – Remili, Lázár (Szélesi, 69.)
Gólszerző: Remili (79., 83.)
Forrás: ujpestfc.hu
ÚJPEST FC
Felkészülés kezdete: Január 10.
Tervezett edzőtábor: Január 15–26., Törökország; február 5–15., Törökország.
TERVEZETT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 20.
Újpest–Kaiserslautern (német) 1–3
Január 24.
Újpest–FK Baki (azeri) 2–0
Újpest–Gaz Metan (román)
Újpest–Szlavija Mozir (fehérorosz)
Újpest–Csernomorec (ukrán)
TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL

Érkezők:Egerszegi Tamás (Siófok – kölcsönből vissza), Zamostny Balázs (Siófok – kölcsönből vissza). Profi szerződést kapó saját nevelésű játékosok: Erős Ronald, Toricska Rajmond

Távozik/távozhat:Barczi Dávid (Sint-Truiden – Belgium, ?), Egerszegi Tamás (Sint-Truiden – Belgium, ?) Popovics Bertold (Vasas), Rajczi Péter (?), Tajthy Tamás (?), Takács Zoltán (?), Szabó Bence (?), Üveges Szabolcs (?), Jadin Zarisz (izraeli, Standard Liege – Belgium, kölcsönből vissza)

Kiszemeltek:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik