Priskin: Jólesett, hogy a magyar közeg és a szurkolók nem estek nekem

Vágólapra másolva!
2017.09.13. 10:11
null
Priskin Tamás túltette magát a portugálok elleni meccsen kapott piros lapon (Fotó: Földi D. Attila)
Priskin Tamás nehezen élte meg a Portugália elleni vb-selejtező utáni napokat, de jólesett neki, hogy senki sem csinált belőle bűnbakot. A Ferencváros válogatott csatára a Böde Dániellel folytatott „rivalizálásról”, a klubján belüli helyzetéről is beszélt a Nemzeti Sportnak adott interjúban. 

– Túltette magát a történteken?
– Profi futballistaként örömteli és keserű pillanatokat is átélünk, de egyikkel sem szabad sokáig foglalkozni, a jelenre és a jövőre kell összpontosítani – mondta lapunknak Priskin Tamás, a Ferencváros harmincéves csatára, akit a magyar válogatottban kiállítottak a Portugália elleni vb-selejtezőn, az előző fordulóban pedig gólt szerzett a Vasas ellen 5–2-re megnyert bajnokin. – A Portugália elleni találkozó utáni napokat nehezen éltem meg, de azért szép a sport, mert a következő héten a klubcsapatomban ott volt a javítási lehetőség.

– Mennyit segített, hogy nem csináltak önből bűnbakot?
– Így könnyebben túltettem magam a történteken. Jólesett, hogy a meccs után a szurkolók és a magyar futball közege sem esett nekem, de ettől még sajnálom a történteket. A könyökömmel eltaláltam Pepét, nem láttam, hogy mögöttem áll. Őszintén mondom, hogy véletlen volt.

– A túlzott bizonyítási vágy és agresszivitás okozta a piros lapot, vagy az a mozdulat akkor is benne van a futballban, ha az egyik csapat öt góllal vezet, és már csak néhány perc van hátra a lefújásig?
– Utóbbi. Szerencsétlen helyzet volt, és mivel korábban álltam a másik oldalon, tapasztalatból mondom, ez benne van a futballban. Amikor fiatalon Angliába szerződtem, erőnlétileg nem voltam megfelelően felkészülve, előfordult, hogy felszakadt a szemöldököm vagy kiverték a fogam. Egyébként nem csupán a portugálok ellen futottunk ki harcosan a gyepre, a lettek ellen is mindent beleadtunk, ott mégsem történt hasonló eset.

– Ezentúl hátranéz, mielőtt ugrik?
– Hátrafelé futottam, amikor megpróbáltam továbbcsúsztatni a labdát, ilyenkor nincs idő nézelődni, de hasonló szituációban nyilván bevillan majd a kiállítás.

– A Vasas ellen viszont gyönyörű egyéni akció végén szerzett góllal tért vissza a Groupama Aréna gyepére. Nagyobb öröm így gólt szerezni, mintha egy méterről passzolta volna be a labdát az üres kapuba?

– Boldog voltam, hogy a cselem és a lövésem után a hálóban kötött ki a labda, de a csatár lelkének minden gól fontos. Akkor is elégedett lennék, ha húsz gólt szereznék a bajnokságban, és mindegyiket a gólvonalról. De ez csapatjáték, a legfontosabb, hogy a Fradi három pontot szerezzen.

– Az eddigi nyolc fordulóban keveset voltak egyszerre a pályán Böde Dániellel. A Slovan Bratislava után mennyire jelent új helyzetet a konkurencia?
– Némileg újdonság, elvégre amikor az előző klubomban egészséges voltam, többnyire játszottam. Persze időnként ott is csereként léptem pályára, a lényeg viszont ugyanaz: mindig a lehető legjobb játékkal akarom segíteni a csapatom. Pályafutásom során egyetlen csapattársammal sem volt rossz a kapcsolatom, Böde Dániellel és Lovrencsics Balázzsal is remekül kijövünk, amiben csak tudjuk, segítjük egymást. Egyébként sem csak csatárposzton van konkurencia, a nyáron több labdarúgó is érkezett a klubhoz, ez pedig segítheti a fejlődésünket.

– Beilleszkedett már a csapatba?

– A nyár végén is érkeztek hozzánk játékosok, az új igazolások beépítése nem megy egyik napról a másikra. Pláne nem, ha közülük többen külföldiek. Emiatt döcögősen indult a bajnokság, de olyan futballisták érkeztek, akik hosszú távon segíthetnek, remélem, ha összeállunk, az eredmények sem maradnak el.

– A Videoton egyelőre megállíthatatlannak tűnik, így a Fradinak nem nagyon fér bele több pontvesztés. Még a címvédő Honvéd ellen, a Bozsik-stadionban sem.
– A Honvéd elleni szombati bajnoki ugyanolyan fontos, mint a Vasas elleni volt. A bajnokság elején járunk, csak magunkra kell figyelnünk, és minden meccsen hinnünk kell a győzelemben. Ha ezen az úton haladunk, közelebb kerülhetünk a fehérváriakhoz.

PRISKIN GÓLJA A VASAS ELLEN

NB I, 2017–2018, 8. FORDULÓ
SZEPTEMBER 9., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Ferencváros–Vasas 5–2
Budapest, Groupama Aréna
Bognár Tamás7135
Debreceni VSC–Diósgyőri VTK 3–1
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Berke Balázs
5538
Mezőkövesd–Balmazújváros 2–2
Mezőkövesd, Városi Stadion
Farkas Ádám
2544
Újpest FC–Puskás Akadémia 1–3Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Andó-Szabó Sándorzárt kapuk mögött
SZEPTEMBER 10., VASÁRNAP
Videoton FC–Haladás 3–1
Felcsút, Pancho Aréna
Szőts Gergely1771
Paksi FC–Bp. Honvéd 2–2
Paks, Városi Stadion
Pintér Csaba
1200
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik