nemzetisport.hu 2016.12.14 08:55 Frissítve: 2016.12.14 08:58

Paks: rossz a játéktér állapota, jön a gyep- és altalajvizsgálat

Aki ott volt december 3-án a Paks–Haladás labdarúgó-mérkőzésen, majd egy héttel később a Paks–Vasas idényzárón (esetleg a televízióban megtekintette az összefoglalókat), az tanúsíthatja, a paksi stadion játéktere nincs jó állapotban. Sőt, nagyon nincs jó állapotban...

Mindez azért is érthetetlen, mert a stadionrekonstrukció keretében a játékteret a tavaszi idény után felújították, és amikor elkezdődött a 2016–2017-es évad, úgy tűnt, a labdarúgók az élvonal egyik legjobb talajú pályáján futballozhatnak a jövőben. Egy ideig nem is volt probléma, ám ősz végére (pontosabban decemberre) olyan képet mutatott a játéktér, mint ha több vakondcsalád vette volna birtokba. Mi történhetett?

„Ezt mi is szeretnénk tudni... – felelte a paksiak ügyvezetője, Haraszti Zsolt a Nemzeti Sport kérdésére. – Valamilyen okból a nyáron még tizenhárom centis gyökérzettel rendelkező fűnek mostanra csak egy-két centis gyökere maradt, ezért a gyepet és az altalajt is kivizsgáltuk. Ha megkapjuk az eredményt, az illetékesekkel egyeztetünk a hogyan továbbról.”

2022.01.17 21:22:16

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nálam ilyen Aschner Lipót. Jövő héten lesz 150 éve, hogy megszületett, ma hetven esztendeje hunyt el, ám mint a kiemelkedő személyiségek általában, nem csupán a kerek évfordulókon érdemeln(én)ek említést. A minőségre esküdött, ám a földön járt. »Amíg én állok az Újpest élén, addig sportbeli elhatározásokat sohasem fog nálunk anyagi szempont irányítani.«

2022.01.16 22:00:48

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Lehet, míg az Aranycsapat a modern futball origója, addig Deák Bamba a hőskor ideájának utolsó világszínvonalú példázója? Aki a diadal reményének eleven modellje volt Szentlőrincen és az Üllői úton, a közösség daliájaként, s a játék leginkább mámorító pillanatával, a góllal oly sokszor adott örömet, mint rajta kívül senki a világon ily rövid idő alatt.

2022.01.15 23:29:34

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Egy-két forduló – nomen est omen – valóban fordulattal szolgálhat.