S. T. J. 2022.01.27 23:24 Frissítve: 2022.01.28 23:25

Osváth Attilának kijutott a „jóból”; Baráth Botond nem aggódik a bennmaradás miatt

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

 

• A Paksi FC védőjének, Osváth Attilának az elmúlt fél évben kijutott a „jóból”: a nyáron megműtötték a sarkát (amely már az előző idényben is sok gondot okozott neki), és csak november 28-án, a Debfreceni VSC elleni 1–1-es mérkőzésen játszhatott újra az első osztályban. A 26 éves labdarúgó visszaverekedte magát a kezdő tizenegybe, nagy reményekkel várta a téli felkészülést, ám a Covid-járvány őt sem kímélte, így nem utazhatott el csapata törökországi edzőtáborába. Most már túl van a betegségen, és ha Bognár György vezetőedző úgy dönt, már szombaton, a ZTE FC elleni mérkőzésen pályára léphet.

• Nem aggódik a bennmaradás miatt a tavaszi folytatást a 8. helyről váró Bp. Honvéd védője, Baráth Botond. Tavaly csak az utolsó előtti fordulóban dőlt el, hogy nem esnek ki a kispestiek; az azt megelőző heteket Baráth nem kívánja senkinek, sokkal inkább stresszmentes évet kér magának. Igaz, a téli felkészülésük nem volt éppen nyugodt, megtörtént, hogy az első csapatból mindössze heten tudtak edzeni. Baráth legutóbb 2019 novemberében volt a válogatott tagja, de nem tett le arról, hogy tizenkettedszer, majd még többször felhúzza a címeres mezt.

• Sportkrém mellékletünk e heti vendége Kiss Tamás. Az SC Cambuur légiósa sportos családba született, nagypapája, édesapja és annak testvére a téti csapatban futballozott. Papája és a nagybátyja később Győrbe, az ETO-hoz került, a második csapatig jutottak, ám a szívük mindkettejüket visszahúzta Tétre, jobban érdekelte őket a vadászat. A kétszeres válogatott is szívesen járja az erdőt, ám neki a futball az első. Leeuwarden városában él, a centrumban lakik, egy perc alatt a főtéren lehet. Mégsem lehet teljes a boldogsága, ugyanis Hollandiában zárt kapuk mögött rendezik a meccseket.

2022.07.01 23:49:58

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Nagy kérdés, hogy Roderick Duchatelet tud-e és akar-e olyan formátumú labdarúgókat szerződtetni, akikkel megismételhető az előző idényben elért ötödik hely.

2022.06.30 22:24:58

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Újpesten továbbra is várni kell a tulajdonosváltásra • Szóba került, miért hiúsult meg az üzlet, illetve mit hozhat a folytatás.

2022.06.28 22:46:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nyilván kiderül már az eddigiekből is, hogy elfogult vagyok Nikoliccsal, már régóta. Azért is, mert történhet(ett) vele bármi, nem jön ki a sodrából. Most, kiebrudalásakor is úriemberként kommentált közösségi oldalán, »fura helyzeteket produkál olykor az élet« – ez volt a legerősebb megfogalmazása.

2022.06.28 16:43:38

Labdarúgó NB I MURÁNYI DOMONKOS

Loncar duplájára alapozva a zöld-fehérek magabiztosan nyertek német ellenfelükkel szemben.