Nyolcgólos, fordulatos meccsen nyert a Ferencváros a Fehérvár ellen

Vágólapra másolva!
2023.08.06. 17:31
null
Ötször ünnepelhetett a Ferencváros (Fotó: Balogh László)
Gólzáporos meccsen győzött a Ferencváros a labdarúgó NB I 2. fordulójában Székesfehérváron. Az első félidőben a vendégek kétgólos előnyt szereztek, amelyre hárommal válaszolt a Fehérvár, de a ferencvárosiak összekapták magukat, és percek alatt szereztek három gólt, így mégis hazavitték a három pontot.

 

LABDARÚGÓ NB I
2. FORDULÓ

Fehérvár FC–Ferencváros 3–5 (Kastrati 44., Kodro 53., 57., ill. Lisztes 13., Ramírez 31., Zachariassen 63., Varga B. 66., A. Traoré 71.)
Székesfehérvár,MOL Aréna,7051néző.Vezette:Bognár Tamás

ONLINE SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS ITT!


ÖSSZEFOGLALÓ

Rangadó vagy sem? A Fehérvár FC és a Ferencváros az elmúlt évtizedben a legnagyobb riválisok voltak, sőt az utóbbi években is a két legerősebb magyar csapatként tartották számon őket. Még azzal együtt is, hogy egyre nagyobb méretet öltött a zöld-fehérek fölénye, amelyet mi sem jelez jobban, mint hogy egymást követő öt idényben végeztek az OTP Bank Liga élén, ám a székesfehérváriak is rendre a dobogós helyekért küzdöttek. Mostanáig... A jelenlegi évadban ugyanis a bennmaradás kiharcolását határozták meg célként a klubvezetők, úgyhogy a két csapat összecsapását nem is érdemes felcímkézni rangadónak – és sokáig úgy is tűnt, a találkozó első félideje ráerősít erre.

Owusu kapáslövése nem találta el a kaput (Fotó: Balogh László)
Owusu kapáslövése nem találta el a kaput (Fotó: Balogh László)

 

Az FTC már a 13. percben megszerezte a vezetést, jó letámadásának, illetve a hazai védelem teketóriázásának köszönhetően – az idény során először a kezdő tizenegybe jelölt Owusu Kwabena labdaszerzését követően a szintén először a kezdőcsapatba állított Lisztes Krisztián értékesítette a ziccert. A középcsatárként szerepeltetett 18 éves tehetségnek nagyon megy a Vidi ellen, emlékezetes, a tavasszal csereként beállva duplázott. A Fehérvár eleinte szívélyes vendéglátónak tűnt abból a szempontból, hogy sokszor vesztett labdát, rengeteg technikai hibával futballozott, ha pedig kontrázhatott volna, túl lassan szőtte a támadását. A 29. percben ráadásul szabadrúgást „ajándékozott" a Fradinak, amit a magyar rekordbajnok kihasznált: Cristian Ramírez a forduló, de az is lehet, hogy a hónap legnagyobb gólját lőtte.

Ezután a Fehérvár már kezdeményezőbben játszott, az FTC mégis lezárhatta volna már az első játékrészben a meccset. Lisztes Krisztián azonban körülményes volt, elpuskázta a helyzetét, az ellentámadásból pedig a hazaiak begyötörtek egy gólt Lirim Kastrati révén: a menteni igyekvő Ramírez még beleért a labdába, de menteni nem tudott – a felelősség azonban a legkevésbé őt, sokkal inkább társait terheli, akik legalább háromszor akaszthatták volna meg a hazai támadást. Megérezte a „vérszagot” a Vidi, feljebb tolta a védekezését – egészen az 57. percig, merthogy Kenan Kodro két szép találatával megfordította az állást!

Kodro itt még örült, a végén szomorkodott (Fotó: Balogh László)
Kodro itt még örült, a végén szomorkodott (Fotó: Balogh László)

 

Még a hazai cserejátékosok egy része is a pályára szaladt örömében, ám ekkor aligha gondolták, hogy kilenc perccel később ismét a zöld-fehéreknél lesz az előny. Pedig így történt, az FTC-nek két helyzet elegendő volt, hogy ismét magához ragadja a vezetést, ráadásul a 71. percben megszerezte ötödik gólját is, s ehhez azt is tegyük hozzá, hogy a félidőben beálló Abu Fani adta mind a három gólpasszt!

A Vidi hiába ment előre, erőfeszítését nem koronázta siker, az FTC két góllal jobbnak bizonyult nála – mégpedig olyan bajnokin, amely a hangulat, az események, a küzdeni akarás és a gólok alapján a rangadók stílusát és hangulatát idézte.

AZ ÁLLÁS
1. Újpest FC 2 1 1 5–4 +1 4
2. Puskás Akadémia 2 1 1 4–3 +1 4
3. Ferencvárosi TC 1 1 5–3 +2 3
4. Debreceni VSC 1 1 3–1 +2 3
5. Kisvárda 1 1 2–0 +2 3
6. Diósgyőri VTK 2 1 1 4–3 +1 3
7. Zalaegerszegi TE 2 1 1 2–3 –1 3
8. Paksi FC 1 1 1–1 0 1
9. MTK Budapest 2 1 1 2–3 –1 1
10. Kecskeméti TE 0 0–0 0 0
11. Fehérvár FC 2 2 4–7 –3 0
12. Mezőkövesd 2 2 3–7 –4 0
NB I, 2023–2024, 2. FORDULÓ
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Augusztus 4. péntek
Puskás Akadémia–Újpest 3–3Felcsút, Pancho Aréna
Pintér Csaba3700
Augusztus 5., szombat
Mezőkövesd–DVTK 2–4Mezőkövesd, Városi Stadion
Vad II István3915
Augusztus 6., vasárnap
Fehérvár–Ferencváros 3–5Székesfehérvár, Sóstói Stadion
Bognár Tamás
7051
ZTE FC–MTK Budapest 2–1
Zalaegerszeg, ZTE Aréna
Csonka Bence
1823
Augusztus 7., hétfő
20.00:Kecskeméti TE–Kisvárda (Tv:M4 Sport)Kecskemét, Széktói Stadion
Szeptember 27., szerda
19.00:Paks–DVSCPaks, Paksi FC Stadion

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik