NS-jótékonyság: Fradi-játékosok jártak a hallássérült gyerekeknél

S. Zs.S. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.05.06. 09:24
Megható pillanatok szemtanúi lehettünk csütörtök délután egy zuglói tanintézményben. Az Ezüstcipő Focisuli hallássérült gyerekeknek tart futballedzéseket, egyéni képzéseket – ezen a délután a Ferencváros két válogatott játékosa, Dibusz Dénes és Botka Endre látogatta meg a kissrácokat. Ahogy az ilyenkor lenni szokott: közös fotók, aláírások után jöhetett a délután legemlékezetesebb pillanata: a bajnokcsapat két játékosa beszállt focizni a gyerekek közé.
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK! (Fotók: Tumbász Hédi)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK! (Fotók: Tumbász Hédi)

 

Az Ezüstcipő Focisuli megálmodója ismerős lehet a szurkolók előtt: ifjabb Fekete László, korábbi NB I-es játékos édesapja, az Újpesti Dózsa egykori kiválósága, Fekete László 1979-ben második lett az európai góllövőlistán, így Ezüstcipőt nyert – innen a focisuli elnevezése.

„Hosszú évekkel ezelőtt egy rádióműsorban hallottam a siketek által használt jelnyelvről – mondta ifjabb Fekete László. Érdekelni kezdett a téma, és megtanultam ezt a nyelvet, így kerültem kapcsolatba a hallássérültekkel, az pedig gyorsan kiderült, ezek a gyerekek is szeretnek futballozni, de korábban nem sok helyen volt lehetőségük szervezett keretek között edzeni. Kis csapatunkkal különböző tornákon veszünk részt, vannak kimondottan ügyes játékosok, a legfontosabb mégis az, hogy szeressenek játszani.”    

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik