Női NB I: eldőlt a párharc Győrben, bajnok a Ferencváros!

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.05.31. 20:58
null
Tiffany Cameron (balra) ezúttal nem tudott borsot törni a ferencvárosi védők orra alá (Fotó: Nagy Gábor/Kisalföld)
A Ferencváros 3–1-re győzött idegenben az ETO FC Győr ellen a női labdarúgó NB I döntőjének második mérkőzésén, ezzel 2–0-s összesítéssel megnyerte az egyik fél második sikeréig tartó párharcot, és sorozatban harmadszor hódította el a bajnoki címet.

 

A bajnoki döntő első felvonásán az FTC 4–1-re nyert hazai pályán múlt csütörtökön, de nem készülhetett úgy, hogy hasonlóan könnyű dolga lesz a második meccsen is, hiszen Győrben kétszer is kikapott ebben az idényben – egyszer a bajnokságban, egyszer pedig a Magyar Kupa elődöntőjében.

A fővárosi együttes sokkal veszélyesebben futballozott az első félidőben, Czellér Dorottya és Pusztai Sára is kihagyott egy nagy helyzetet, de a játékrész hosszabbításában Szabó Viktória szerencsés találatával megszerezte a vezetést a vendégcsapat (0–1).

A második félidő közepén Csányi Diána kiváló beadása után Pusztai fejesével a Ferencváros megduplázta előnyét (0–2). Nem volt benne a meccsben a Győr feltámadása, de az ukrán légiós, Katerina Korszun lapos, tizenhatoson kívülről megeresztett lövésével az ETO szépíteni tudott a hajrához érve (1–2).

A rendes játékidő letelte előtt az egész idényben csak egyszer eredményes Szabó Viktória megszerezte a második gólját is a mérkőzésen, így 3–1-re nyert a Fradi, és egymást követő harmadik évben, összességében ötödször zsebelte a bajnoki címet. (2020-ban, a koronavírus-járvány miatt megszakított idényben nem avattak bajnokot, akkor az FTC „csak” a BL-szereplést vívta ki az MTK elleni playoffpárharc megnyerésével.)

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik még, hogy az ETO válogatott középhátvédje, Kovács Laura a 92. percben piros lapot kapott, mert fenéken rúgta földre rogyó ellenfelét, Demeter Rékát. VIDEÓ ITT!

Magyarországot tehát idén nyáron is a Ferencváros képviselheti a Bajnokok Ligája selejtezőjében – az évek óta dédelgetett álom, hogy a csapat ősszel is versenyben legyen még a nemzetközi porondon…

NŐI NB I
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
ETO FC Győr–Ferencváros 1–3
(Korszun 82., ill. Szabó V. 45+1., 90., Pusztai 67.)
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Ferencváros javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik