Női MK: Nagy Fanni gólja döntött, Győrbe került a trófea

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.04.27. 19:37
Az ETO FC Győr Nagy Fanni 60. percben szerzett góljával 1–0-ra legyőzte a Haladás Viktóriát a női labdarúgó Magyar Kupa döntőjében az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.
Az ETO FC Győr először lett kupagyőztes (Fotó: Török Attila)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Az ETO FC Győr először lett kupagyőztes (Fotó: Török Attila) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

A végsőkig kiélezett csatát, ám csak egyetlen gólt hozott a Haladás és a Győr összecsapása a Magyar Kupa fináléjában. Az ETO ősszel 4–0-ra, a szombathelyiek április elején 2–0-ra tudtak nyerni hazai pályán az egymás elleni bajnokin. Semleges körülmények között – az MTK otthonában, azaz az Új Hidegkuti Nándor Stadionban – a győriek bizonyultak jobbnak.

Az első félidőben az időjárás nagyban rányomta a bélyegét a játék képére, a zuhogó esőben több pontatlan passzt és egyéni hibát láthatott a közönség. A szünetben aztán elállt az eső, és egyre nagyobb iramot kezdett diktálni az ETO. A Haladás erejéből többnyire a védekezésre és kontrákra futotta, ám így is előnybe kerülhetett volna. Fordulás után néhány perccel Savanya Csilla kezére pattant a labda, ezért büntetőt kapott a Viktória. A tizenegyest Herczeg Andrea végezte el, de Jekatyerina Szamszon eltalálta az irányt és védeni tudott.

A mindent eldöntő találatot Nagy Fanni szerezte, a 60. percben egy szögletet követő kisebb kavarodás után 7 méterről a kapu jobb oldalába tekert (0–1).

„Nagyon-nagy dolog ez a karrieremben – értékelt az M4 Sport kamerája előtt a győztes gólt jegyző Nagy. – A Haladás nagyon megnehezítette a dolgunkat, zártan védekezett, kijött az, amire előzetesen számítottunk. Most nagyon megünnepeljük ezt a sikert.”

A 19 esztendős játékos a 2020–2021-es idény közben tette át székhelyét Diósgyőrből Győrbe. Ebben az idényben 17 bajnokin és három kupameccsen kapott lehetőséget a döntőt megelőzően – s csak egyetlen gólt jegyzett ezeken (pont volt csapata, a DVTK kapuját vette be).

A Győr története során először nyerte meg a női Magyar Kupát, korábban csak 2017-ben jutott el a döntőig. A Haladás az ötödik fináléját játszotta, három aranyérem mellett ez a második ezüstje.

NŐI MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
ETO FC–HALADÁS VIKTÓRIA 1–0 (0–0)
Hidegkuti Nándor Stadion, 400 néző. Vezette: Sipos K. (Bizderi, Szabó L.)
ETO: Szamszon – Öreg (Korszun, 65.), Kovács L., Nagy F. (Fél P., 90+3.), Savanya – Süle, Rácz Zs., Luijks – Cameron, Vida (Sali, 66.), Németh L. (Fél A., 90+3.). Szakmai igazgató: Dörnyei Balázs
HALADÁS: Bíró B. – Németh A., Balogh H., Gődér, Novák – Feketevízi (Németh M., 76.), Urbán, Marlo, Vladulescu (Nagy D., 87.) – Herczeg (Koprena, 64.) – Szil (Nagy V., 64.). Edző: Székely Tibor
Gólszerző: Nagy F. (1–0) a 60. percben

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik