NB II: Kovácsik Ádám meg akarja mutatni, hogy jó kapus

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2022.07.17. 09:19
null
Fotó: ETO FC
Kovácsik Ádámot rendszeresen meghívta Marco Rossi szövetségi kapitány a válogatott keretébe. Aztán 2020. október 28-án a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő elleni Magyar Kupa-mérkőzésen megsérült a térde, kilenc hónapot ki kellett hagynia, és bár visszaverekedte magát a kezdő tizenegybe, Kovács Dániel mögött leginkább csak a kispadon jutott neki hely. Pénteken az NB II-ben szereplő ETO FC bejelentette, egy évre kölcsönveszi a 31 éves labdarúgót, szombaton a Rapid Wien II elleni találkozón pedig hosszú idő után újra kilencven percet védhetett.

 

Hosszú ideig nem volt kérdés, kinek a nevével kezdődik a Mol Fehérvár FC összeállítása.

Kovácsik Ádám 2016. március 5-én, a Haladás ellen 2–1-re megnyert mérkőzésen mutatkozott be az élvonalban, hogy aztán első teljes idényében, 2016–2017-ben már egyetlen percet se hiányozzon. A következő három évadban a lehetséges 99 bajnoki meccsből 94-en ő védett, teljesítményéről mindent elmond, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány rendszeresen meghívta a válogatott keretébe. Aztán 2020. október 28-án a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő elleni Magyar Kupa-mérkőzésen megsérült a térde, kilenc hónapot ki kellett hagynia, és bár visszaverekedte magát a kezdő tizenegybe, Kovács Dániel mögött leginkább csak a kispadon jutott neki hely. Pénteken az NB II-ben szereplő ETO FC bejelentette, egy évre kölcsönveszi a 31 éves labdarúgót, szombaton a Rapid Wien II elleni találkozón pedig hosszú idő után újra kilencven percet védhetett.

„Az egész csapat pörgött, mindenki óriási akarattal futballozott, volt ritmusa a játékunknak – mondta a 3–1-re megnyert felkészülési mérkőzést követően Kovácsik Ádám. – A meccs előtt természetesen beszéltem Tímár Krisztián vezetőedzővel, valamint segítőjével, az engem Fehérvárról jól ismerő Szalai Tamással, tisztában voltam vele, milyen nézeteket vallanak a futballról, de amit tapasztaltam, kellemes meglepetésként ért. Legutóbb februárban védtem kilencven percet, nem tagadom, minden pillanatát élveztem az osztrák csapat elleni meccsnek. Hogy milyen hatással volt az a csaknem két évvel ezelőtti sérülés a pályafutásomra? Nagyon komplikált eset, ráadásul a seb elfertőződött, még az is kérdéses volt, tudom-e egyáltalán folytatni. Nem alakult zökkenőmentesen a visszatérésem, majdnem tíz hónapig nem védtem, aztán amikor kezdtem újra otthonosan mozogni a kapuban, kificamodott a vállam. Nem éreztem, hogy Fehérváron vissza akarnak építeni a csapatba, így nagyon örültem a győri lehetőségnek. Ez nyilván nem úgy működik, hogy az NB I-ből érkeztem és automatikusan én védek: ki kell harcolnom a játéklehetőséget. Jó közösségbe kerültem, meg akarom mutatni, igenis jó kapus vagyok, és persze bízom benne, amolyan sötét lóként indulva jó idény vár ránk.”

Nem csupán vele erősített az ETO: szombaton hivatalos lett, hogy kölcsönbe megszerezte Babati Benjamint, a Mezőkövesd 26 éves támadóját.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ETO FC-NÉL
Érkezők: Bencze Márk
(Szeged-Csanád GA), Csinger Márk (DAC – kölcsönbe),Deákovits Richárd, Huszár Marcell, Kiss Ákos, Kráz Tamás, Mitring Zsombor, Óvári Balázs, Tullner Péter, Vingler László (mindannyian Fehér Miklós Akadémia), Kanalos Tony-Markos (romániai, CSM Satu Mare/Szatmárnémeti VSK – kölcsönből vissza), Kiss Balázs (BFC Siófok), Szujó Attila (Debreceni VSC), Papp Milán (Mol Fehérvár II), Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár – kölcsönbe), Babati Benjámin (Mezőkövesd – kölcsönbe)
Távozók
: Bagi István
(?), Barna Szabolcs (?), Berki István (?), Csonka Bálint (?), Klausz Milán (ZTE), Lipták Zoltán (visszavonult), Múcska Viktor (Mosonmagyaróvár), Pálfi Donát (Haladás), Vernes Richárd (Vasas – kölcsönből vissza)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik