NB I: szerdán eldőlhet az edzőkérdés Fehérváron

B. A. B.B. A. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.16. 05:33
null
Szabics Imre helyzete továbbra is bizonytalan (Fotó: Török Attila)
Kedden nem született hivatalos döntés Szabics Imre vezetőedző jövőjéről, ám helyzete továbbra is bizonytalan Fehérváron.  

 

Három vereséggel kezdte a tavaszi szezont a Mol Fehérvár, amely így tíz pontra sodródott a biztos nemzetközi kupaindulást jelentő harmadik helytől. Nem csoda, hogy bizonytalanná vált Szabics Imre vezetőedző jövője a klubnál. A szakember tavaly április 1-jén vette át az együttes irányítását, amely a bajnokságban a harmadik helyen végzett, a Magyar Kupa döntőjében hosszabbításban – a meccset kettős emberhátrányban befejezve – 1–0-ra kikapott az Újpesttől. A mostani idényben meglehetősen hullámzóan teljesít az együttes, amely az új esztendőben mind a három bajnokiját elveszítette. A Puskás Akadémia (0–1), a Debreceni VSC (1–2) és a Bp. Honvéd ellen (1–3) egyaránt pont nélkül maradt, utóbbi két találkozón ráadásul vezetett. A vasárnapi vereség után a csapat hátvédje, Fiola Attila katasztrofális játékról és szégyenről beszélt, és az eredménytelenség miatt Szabics Imre állása is veszélybe került.

Keddi számunkban arról írtunk, hogy aznap születhet döntés a vezetőedző jövőjéről, ám semmilyen bejelentést sem olvashattunk a Mol Fehérvár hivatalos honlapján. Papíron tehát még a 40 esztendős szakember irányít Fehérváron, ám könnyen lehet, hogy a vasárnapi, Újpest elleni hazai bajnokin már nem ő dirigál a technikai zóna széléről.

Információnk szerint megeshet, hogy szerdán a klub bejelenti Szabics Imre menesztését, és már a tréninget is más edző tartja. Ami az utódját illeti, lapunk értesülései szerint több edző neve is szóba került, egyikük Michael Boris, akinek nem lenne ismeretlen a magyar NB I. A német szakember korábban az U19-es és az U21-es magyar válogatottat irányította, majd 2019 májusában az akkor még másodosztályban szereplő MTK vezetőedzője lett. A kék-fehérekkel előbb visszajutott az élvonalba, majd az előző idényben a 7. helyen végzett velük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik