NB I: szeptember 15-e után kötelező lesz a szurkolói kártya

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2014.07.29. 16:12
null
A 8. fordulótól (ekkor rendezik az Újpest–Fradi összecsapást is) már csak szurkolói kártyával látogathatóak <br />az NB I-es mérkőzések (Fotó: Szabó Miklós)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) tájékoztatta az NB I-es csapatokat arról, hogy szeptember 15. után kötelező lesz bevezetniük a szurkolói kártyás beléptetést.

Az ujpestfc.hu arról írt, hogy a lila-fehér klubnak az MLSZ kedden főtitkári levelet küldött arról, hogy a szurkolói kártyák használata szeptember 15. után kötelező lesz. A szövetség júniusban hozott döntést erről, ám az új szezon kezdetével csúszott a határidő, így a klubok egészen a 8. fordulóig haladékot kaptak a bevezetéssel.

A közleményből az nem derült ki, hogy ez a szabály mindegyik klubra érvényes-e, azokra is, amelyeknek stadionjában még nincs beléptetőrendszer – ezt azonban megerősítette a Nemzeti Sport Online kérdésére Sipos Jenő, azaz valamennyi élvonalbeli klub mérkőzésére csak szurkolói kártyával lehet bemenni.

A másik kérdésünk az volt, hogy ezzel megszűnik-e a szurkolóknak az a lehetősége, hogy nem saját kedvenc csapatuk mérkőzésére is egyszerűen kilátogathassanak, avagy mindegyik stadionba külön kártyát kell-e kiváltani.

„Természetesen erről nincs szó, egy kártya kell majd. Lesz erre megoldás külön a vendég-, a hazai és a semleges szurkolók számára is, nem kell külön kiváltaniuk kártyát emiatt, így például egy Fradi-szurkoló is ki tud majd menni mondjuk egy Honvéd–MTK meccsre” – nyugtatta meg a szurkolókat Sipos Jenő, hozzátéve, hogy a részleteket később közlik majd.

LABDARÚGÓ NB I
8. FORDULÓ (Szeptember 20-i hétvége)

Debreceni VSC-Teva–Kecskeméti TE
Pécsi MFC–MVM-Paks
Diósgyőri VTK–Budapest Honvéd
Szombathelyi Haladás–Videoton FC
Újpest FC–Ferencvárosi TC
Puskás Akadémia FC–Lombard Pápa TFC
MTK Budapest–Dunaújváros PASE
Nyíregyháza Spartacus FC–Győri ETO FC

AZ MLSZ 07. 02-I HIVATALOS ÉRTESÍTŐJÉNEK ELN-127/2014 (06.26) SZÁMÚ HATÁROZATA
Az MLSZ Elnöksége a 2014–15 versenyévadban kötelezővé teszi
a) az NB I-es csapatoknak a központi jegyértékesítő rendszerhez való informatikai csatlakozást, ahol ennek a feltételei rendelkezésre állnak;
b) az NB I-es csapatoknak a beléptető rendszerrel felszerelt stadionokban megrendezett NB I-es bajnoki és Magyar Kupa mérkőzésein a jegyértékesítésben a szurkolói kártya alkalmazását;
c) a magyar férfi felnőtt válogatott mérkőzésein a jegyértékesítésben a szurkolói kártya alkalmazását;
d) a szurkolói kártya kiváltásakor a személyes azonosítás végrehajtását;
e) az MLSZ Elnöksége megbízza a Központi hivatalt, hogy haladéktalanul dolgozza ki a szurkolói kártya kötelező alkalmazásának szabályrendszerét.

Forrás: mlsz.hu.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik