H. T. 2020.02.06 12:33 Frissítve: 2020.02.07 12:12

NB I: Nikolics Nemanja Fehérváron folytatja – hivatalos

A labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Fehérvár FC hivatalos honlapján jelentette be, hogy a klubban folytatja Nikolics Nemanja.

 

Négy és fél év után tért vissza Fehérvárra Nikolics Nemanja (Fotó: molfehervarfc.hu)

 

A 32 éves támadó szerződése a múlt év végén lejárt az MLS-ben szereplő Chicago Fire-nél, így szabadon igazolhatóvá vált.

Nikolics 2010 és 2015 között volt a Vidi játékosa, ez idő alatt háromszor volt gólkirály a magyar élvonalban, illetve kétszer nyert bajnokságot a csapattal.

 
Nikolics Nemanja: Abban a pillanatban tudtam, itthon vagyunk 

A rutinos magyar támadót több külföldi klubbal is szóba hozták az utóbbi hetekben, mégis az itthoni folytatás mellett döntött.

A 27-szeres magyar válogatott csatár lapunknak korábban már elmondta, érzi, hogy fehérvári történetének végéről hiányzik a befejezés.

„Végre hazajöttem! Hatalmas öröm számomra, hogy újra Fehérváron futballozhatok és lehetőségem lesz befejezni azt, amit 2015 nyarán félbehagytam. Többször is elmondtam, Magyarországon egy csapatban szeretnék csak játszani, ez pedig a Vidi. Boldog vagyok, hogy a tulajdonos úrral egyetértettünk abban, hogy a mi jövőnk közös! Nagyon motivált vagyok, ég bennem a bizonyítási vágy, a csapatot újabb nagy sikerekhez akarom segíteni. Bármerre jártam, a szurkolókkal mindig szoros kapcsolatot ápoltam, de a Vidi-szurkolókkal egészen speciális a viszonyom. Egy őszinte szerelem, ami az én részemről soha nem fog elmúlni, remélem, az ő részükről sem! Megérdemlik ők és a város is, hogy sikeres csapatuk legyen. Minden feltétel adva van most ehhez, a mi feladatunk, hogy dolgozzunk és megvalósítsuk az álmokat” – fogalmazott Nikolics Nemanja a klub hivatalos honlapjának

„Minden érintettnek, Nikolics Nemanjának és a Vidi tulajdonosának is köszönöm az erőfeszítéseit, hogy megvalósulhatott ez a szerződés. Azt mindannyian tudjuk, hogy Nikónak itt van a helye Magyarországon belül, örülök, hogy újra a Vidit erősíti. A felmérések alapján az általános fizikai állapota kiváló, és ismerve a mentalitását és a munkamorálját, biztos vagyok benne, hogy nagyon hamar formába lendül. Ebben természetesen a stáb és a csapattársak is segítenek neki. Olyan játékos érkezik vissza Fehérvárra, aki néhány társával együtt a legnehezebb pillanatokban is utat mutathat a többieknek, a fiatalabbak pedig rengeteget tanulhatnak tőle. A klub tulajdonosának köszönhetően ez az igazolás egy üzenet is egyben, hogyan kell közösséget és csapatot építeni” idézi a molfehervarfc.hu Kovács Zoltán sportigazgatót.

Nikolics a 71-es mezben szerepel majd, azt azonban nem tudni, mennyi időre írtak alá a felek. A klub arról sem tesz említést, hogy játszhat-e már a támadó a szombati, Mezőkövesd elleni bajnokin.

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Lyes Houri (francia-marokkói, FC Viitorul Constanta – Románia), Nikolics Nemanja (Chicago Fire – Egyesült Államok, szabadon igazolható)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: – 
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Dragos Nedelcu (román, FCSB – Románia)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Danilo Pantics (szerb, Chelsea) 
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

2021.07.23 22:35:17

Labdarúgó NB I SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Nem Puskás, hanem Oláh István helyett lett Bozsik a névadó.

2021.07.23 13:35:56

Labdarúgó NB I HEGYI TAMÁS

Csillagászati összegért igazolt az MTK-hoz – egy év múlva anyagi okokra hivatkozva távozott.

2021.07.20 07:45:17

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

1928-ban a Fradi óriási bravúrt vitt véghez, olyat, amelyet addig magyar együttes még nem.

2021.07.18 23:03:42

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Így van ez, nemcsak a jó papoknál, hanem a jó futballistáknál is.