Az MTK szünet utáni gólokkal verte meg az első bajnokiját játszó Honvédot

Vágólapra másolva!
2020.08.21. 18:46
A labdarúgó NB I 2. fordulójában az MTK pályaválasztóként 3–1-re legyőzte a Bp. Honvédot az Új Hidegkuti Stadionban. A kék-fehérek a második félidő második felében kerekedtek felül ellenfelükön, a második és a harmadik góljukat is szögletet követően szerezték.
Baráth (fehérben) egy amerikai kaland után újra már a Honvédot erősíti 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Földi Imre)
Baráth (fehérben) egy amerikai kaland után újra már a Honvédot erősíti A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Földi Imre)

LABDARÚGÓ NB I
2. FORDULÓ

MTK–Budapest Honvéd 3–1 (Gera D. 16., Herrera 66., Katona M. 78., ill. Gazdag 26.)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3199 néző. Vezette: Pillók

A MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA KÖVETHETI!

Érdemes bízni a fiatalokban.

A tételt lapunk régóta hangoztatja, az MTK Budapest–Honvéd bajnoki pedig csak megerősített minket a hitünkben. Adva van ugyanis a csapat, amely évadnyi másodosztályú száműzetés után simán feljutott az élvonalba, amelynek elsődleges célja a biztos bennmaradás, és amely a közönség számára is fogyasztható futballal akarja ezt elérni – magyar tehetségekre támaszkodva. Ott a másik együttes, a friss Magyar Kupa-győztes alakulat, amely az Európa-liga selejtezőiben igyekszik minél messzebbre jutni – szintén hazai, többnyire a saját akadémián nevelkedő játékosokra támaszkodva.

Az egymás elleni meccs eredménye: lüktető, élvezetes összecsapás.

A hazaiakat irányító Michael Boris a védelem tengelyében is bízott a 22 esztendős Nagy Zsomborban, hitt benne, hogy a 19 esztendős Mezei Szabolcs fáradhatatlanul robotol a középpályán, a támadósorban pedig a szintén 19 éves Schön Szabolcsot és a 24 esztendős Gera Dánielt küldte csatába. Gera már az első negyedóra végén meghálálta a bizalmat, bal oldali beadás végén a válogatott kerettag Baráth Botondot megelőzve lőtt a hálóba. A lelátón helyet foglaló Marco Rossi szövetségi kapitány vélhetően árgus szemekkel figyelte az Egyesült Államokból nyáron hazatérő hátvédet, aki tavaly október után játszott ismét tétmérkőzést. Nem volt könnyű helyzetben, az agresszíven letámadó kék-fehér játékosok alaposan megnehezítették a kispestiek helyzetét, nem érdemtelenül szereztek vezetést. Az ivószünet után a válogatott védője jóvátette hibáját, remek indításából Ugrai Roland okosan sarkazta tovább a labdát, így Gazdag Dániel egyedül törhetett kapura, és nem hibázta el a ziccert – színtiszta magyar akció volt. Az egyenlítést követően felváltva forogtak veszélyben a kapuk: olykor Tomás Tujvelnek kellett bravúrt bemutatnia, máskor a kispestieket választotta el néhány centiméter a vezetés megszerzésétől, ám az első félidőben már nem született újabb gól.

A fordulás után Schön Szabolcs lábában maradt a hazaiak második gólja, az ifjú szélső nagy helyzetben a bal alsó sarok mellé lőtt, ezt követően viszont Bódog Tamás együttese igyekezett átvenni az irányítást. A kispestiek már a labdakihozatalnál megtámadták az MTK védőit, olykor labdát is szereztek az ellenfél térfelén. Ugrai Rolandnak nem is hiányzott sok, hogy bevegye Milan Mijatovics kapuját, ám ziccerben eltévesztette a jobb alsó sarkot. A kemény párharcokkal tarkított összecsapáson aztán ismét a kispestiek veszélyeztettek, Gazdag talán a forduló egyik legszebb gólját szerezte volna, ha Zsótér Donát nem próbálja helyette befejezni az akciót. Gazdag ugyanis gyönyörűen pörgette el a labdát a hazaiak kapusa mellett, és, bár kissé kisodródott, bal lábbal még a hálóba passzolhatott volna – ám a lendületből érkező Zsótér becsúszva a jobb kapufa mellé kanalazta a labdát. A helyzetet előkészítő kispesti középpályás értetlenül csóválta a fejét, nem sokkal később már csapattársai is így tettek, ugyanis hiába futballozott a fordulás után enyhe mezőnyfölényben a Honvéd, szöglet után ismét az MTK szerzett vezetést (2–1).

Ezt követően a cserék villanhattak volna, az egyik hazai kontratámadás végén Bíró Bence lőtt a kispesti kapus kezébe, majd Mijatovics bravúrral tolta léc fölé Thierry Gale megpattantó lövését. A Honvéd ekkor még egyenlíthetett volna, a hajrában azonban már nem volt rá esélye, Katona Máté gyönyörű lövése tíz perccel a vége előtt lezárta a lényegi kérdéseket. Bódog Tamás vereséggel kezdett a Honvéd kispadján, és így a csütörtöki, Inter Turku elleni Európa-liga-selejtező főpróbája sem sikerült jól. Az MTK viszont a bajnoki címvédő elleni döntetlen után a Magyar Kupa-győztes két vállra fektetésével jelezte, hogy érdemes az élvonalra. 3–1

A MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA KÖVETHETI!

AZ NB I ÁLLÁSA
1. MTK Budapest 2 1 1 4–2 +2 4
2. Újpest FC 1 1 2–1 +1 3
2. Diósgyőri VTK 1 1 2–1 +1 3
2. Budafoki MTE 1 1 2–1 +1 3
5. Zalaegerszegi TE 2 2 4–4 0 2
6. Mol Fehérvár 1 1 3–3 0 1
7. Ferencvárosi TC 1 1 1–1 0 1
8. Mezőkövesd 2 1 1 2–3 –1 1
9. Puskás Akadémia 0 0–0 0 0
10. Paksi FC 1 1 1–2 –1 0
10. Kisvárda 1 1 1–2 –1 0
12. Budapest Honvéd 1 1 1–3 –2 0
NB I, 2020–2021, 2. FORDULÓ
AUGUSZTUS 21., PÉNTEKHELYSZÍNNÉZŐSZÁM
JÁTÉKVEZETŐ
Mezőkövesd–ZTE 1–1Mezőkövesd, Városi Stadion2018Solymosi Péter
MTK–Budapest Honvéd 3–1Budapest,Új Hidegkuti Nándor Stadion3199Pillók Ádám
AUGUSZTUS 22., SZOMBAT
21.00: Mol Fehérvár–PaksSzékesfehérvár, Mol Aréna Sóstó
AUGUSZTUS 23., VASÁRNAP
17.45: Újpest–Budafok
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
SZEPTEMBER 4., PÉNTEK
20.00: Kisvárda–Puskás AkadémiaKisvárda, Várkerti Stadion
A FERENCVÁROS–DVTK BAJNOKIT ELHALASZTOTTÁK!
Az NB I állása és a góllövőlista itt!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik