Döntetlent hozott a Mezőkövesd és a Zalaegerszeg összecsapása

SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.08.21. 16:18
A Mezőkövesd 1–1-es döntetlent ért el hazai pályán a Zalaegerszeggel szemben a labdarúgó NB I 2020–2021-es idényének második fordulójában.

 

LABDARÚGÓ NB I
2. FORDULÓ

Mezőkövesd–Zalaegerszeg 1–1 (Jurina 62., ill. Vass P. 37.)
Mezőkövesd,
Városi Stadion, 2018 néző. Vezette: Solymosi

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA ÉRHETI EL!

Vadnai Dániel nem bánta a dolgot.

A futballista, mondhatjuk, világéletében bal oldali védőként futballozott, egyszer-egyszer szerepelt más poszton, és most pénteken, Kuttor Attila, a Mezőkövesd-Zsóry vezetőedzője mégis a védelem jobb oldalára vezényelte. A futballszurkolók tudhatják, Vadnai Dániel ballábas játékos, az a típus, aki jobbal egészen ritkán ér a labdába, de most ezt a feladatot kellett megoldania. Amikor elkezdődött a meccs, nem tűnt boldogtalannak. A mezőkövesdi gyepszőnyegre olyan erővel sütött a nap, hogy még levegőt venni is nehezére esett a jelenlévőknek, az oldalvonal mentén azonban, nagyjából hat-nyolc méterre a nézőtértől a lelátó teteje némi árnyékot vetett a pályára – és éppen itt kellett futballoznia az első félidőben.

Alighanem a két vezetőedző szolidaritást próbált vállalni a rekkenő hőségben játszó játékosaival. Boér Gábor, a ZTE fiatal szakvezetője fekete ingben figyelte az eseményeket, de Kuttor Attila még rajta is túltett, ő szokása szerint még sötét zakót is húzott. Mindezek (nap)fényében kimondottan jó tempóban kezdődött a mérkőzés, és kiegyenlített volt a játék. Az rögtön látszódott, hogy, akárcsak az előző idényben, ezúttal is Cseri Tamás a Mezőkövesdi támadójáték motorja, a védők és a körülötte lévő fedezetek mind őt keresték a labdával, a szakállas irányító határozta meg a sárga mezes játékosok futballjának irányát, de ha kellett, becsúszva szerelt. Ez a hozzáállás, persze, nem volt a véletlen műve, csapata a DVTK otthonában elszenvedett vereséggel kezdte a bajnokságot, muszáj lett volna hát javítani.

A vendég Zalaegerszegnél Könyves Norbert megsérült az első mérkőzésen új csapatában, helyére az MTK Budapesttől szerződtetett Vass Patrik került, aki a nyitányon nem kapott szerepet, ezúttal mutatkozott be új csapatában. Nem is akárhogy! Noha az első lövése után a labda még elzúgott Szappanos Péter kapuja fölött – ígéretes kísérlet volt pedig –, a második lövése már vastapsra késztette a vendégszurkolókat (igen, nagyjából két tucat, mindenre elszánt drukker megérkezett Mezőkövesdre Zalaegerszegről – minden tiszteletünk az övék). Szóval, Vass Patrik: a gól előtt Babati Benjamin látványos, szinte pimasz megoldást választott, mintha csak a grundon lenne – vagy a strandon, amelyet az időjárás amúgy indokolt volna. Babati a labdát a védők feje fölött továbbította, a kövesdi védők nem számítottak a szemtelen megoldásra, Vass Patrik azonban igen, és a levegőből elé hulló labdát kapásból küldte a hálóba. 0–1

A ZTE szerezte meg tehát a vezetést – pedig az első és mint kiderült, szabályos gólt a Mezőkövesd rúgta, de Nagy Dániel találatát a játékvezető érvénytelenítette... Mindenesetre az eredmény Kuttor Attilát hozta kényszerhelyzetbe, és a mezőkövesdiek szakvezetője nem is tétlenkedett: Vajda Sándort, majd Marin Jurinát is pályára küldte, ezzel érezhetően aktívabb, lendületesebb lett a hazaiak futballja (az edzőt dicséri, hogy végül a cserejátékos szerezte meg az egyenlítő gólt). A hazaiak sokat tettek azért, hogy gólt szerezzenek, de a ZTE sem csak bekkelt. A védősorból Gergényi Bence zárkózott fel az akciókhoz, sőt egy alkalommal a belső védő, Bobál Dávid lódult meg, és menetelt csaknem a kapuig. Cserélt a Zalaegerszeg is, Boér Gábor bátor döntésre szánta el magát pályára küldte a 17 éves Kovács Barnabást, aki a pálya közepén kapott szerepet. Hatalmas volt a küzdelem, talán ennek is volt betudható, hogy a hazai kispadon ülő Bücs Zsolt és a vendégek trénere is sárga lapos figyelmeztetésben részesült – természetesen reklamálásért.

A hajrához közeledve egyre inkább fölénybe került a mezőkövesdi együttes, de ez azzal járt, hogy jókora területek nyíltak az egerszegi támadók előtt a kontraakciók vezetésére. Ám energia már nem volt elegendő ahhoz, hogy ezekből a kínálkozó lehetőségekből gólhelyzetet alakítson ki a vendégcsapat, de nagy ziccert már a mezőkövesdiek sem tudtak kidolgozni. Mindkét együttes sokat tett a győzelemért, végül egy-egy ponttal gazdagodott. 1–1

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA ÉRHETI EL!

AZ NB I ÁLLÁSA
1. MTK Budapest 2 1 1 4–2 +2 4
2. Újpest FC 1 1 2–1 +1 3
2. Diósgyőri VTK 1 1 2–1 +1 3
2. Budafoki MTE 1 1 2–1 +1 3
5. Zalaegerszegi TE 2 2 4–4 0 2
6. Mol Fehérvár 1 1 3–3 0 1
7. Ferencvárosi TC 1 1 1–1 0 1
8. Mezőkövesd 2 1 1 2–3 –1 1
9. Puskás Akadémia 0 0–0 0 0
10. Paksi FC 1 1 1–2 –1 0
10. Kisvárda 1 1 1–2 –1 0
12. Budapest Honvéd 1 1 1–3 –2 0
NB I, 2020–2021, 2. FORDULÓ
AUGUSZTUS 21., PÉNTEKHELYSZÍNNÉZŐSZÁM
JÁTÉKVEZETŐ
Mezőkövesd–ZTE 1–1Mezőkövesd, Városi Stadion2018
Solymosi Péter
MTK–Budapest Honvéd 3–1Budapest,Új Hidegkuti Nándor Stadion
3199
Pillók Ádám
AUGUSZTUS 22., SZOMBAT
21.00: Mol Fehérvár–Paks
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó
AUGUSZTUS 23., VASÁRNAP
17.45: Újpest–Budafok
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
SZEPTEMBER 4., PÉNTEK
20.00: Kisvárda–Puskás Akadémia
Kisvárda, Várkerti Stadion
A FERENCVÁROS–DVTK BAJNOKIT ELHALASZTOTTÁK!
Az NB I állása és a góllövőlista itt!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik