NB I: Miért lennék mérges a döntetlen miatt? – Csercseszov

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2023.02.18. 21:03
null
Csercseszov a döntetlen miatt nem mérges, a sérülések dühítik (Fotó: Török Attila)
A Kecskemét elhozott egy pontot a Ferencváros otthonából a labdarúgó NB I 20. fordulójában. Az 1–1-re végződött mérkőzés után a két vezetőedző értékelt. 

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője a következőket mondta.

„Megfelelően kezdtük a mérkőzést, az első félidőben gólt lőttünk, kialakítottuk a helyzeteinket, de egynél többet nem sikerült kihasználnunk. A második félidőben a Kecskemét nagyon jól védekezett, ezért nekünk is változtatunk kellett. Végül egy pontrúgás után kaptunk gólt. Hangsúlyoznom kell azonban, hogy a második helyezett ellen játszottunk, s amellett, hogy mi vagyunk a jobb csapat, benne van a futballban a döntetlen. Miért lennék mérges emiatt? Ellenfelünk mögöttünk áll a tabellán, azt játszottuk, amit szerettünk volna, és tizennégy ponttal vezetjük az NB I-et. Ami miatt mérges lehetek, azok a sérülések. Nagyon remélem, hogy Vécsei és Mercier sérülése nem súlyos.”

Szabó István, a Kecskemét vezetőedzője így értékelt a pontszerzés után.

„Nem voltunk megelégedve az első félidei játékkal, amely elsősorban mentális okokkal magyarázható: sok játékosunknak ez az első idénye az NB I-ben és a Fradi otthonában nem könnyű futballozni, ennyi néző előtt. A Ferencváros minden tekintetben jobb volt, szerencsénk, hogy nem kaptunk több gólt. Nem kiabáltam a szünetben a csapattal, nálunk ilyen nincs, érthető, kommunikatív beszélgetést folytattunk. Elsősorban szerkezeti változtatást hajtottunk végre a két cserével, illetve fontos volt, hogy meg tudjuk tartani a labdát elöl, és abból építkezzünk. A második félidőben feljavult a játékunk, és nyugodtan mondhatom, azt a KTE-t láthattuk, amelyet megszoktunk az idény során. A gól előtti szögletvariáció betanult figura volt, nyilván többet már nem tudjuk eljátszani, mert erre innentől mindenki figyelni fog. Láttuk, hogy a Fradi mélyen védekezik, betoltuk őket, a két játékos eljátszotta, hogy elrúgja a labdát, ezt pedig nehéz levédekezni. Mivel gyors a pálya, megfelelő erővel jött a szöglet a szélről, és Horváth Krisztofer a védekezésből jött előre a tizenhatosra, ez volt tulajdonképpen a meglepetés. Jó a lövőtechnikája, így tudta értékesíteni a helyzetet. Nekünk az óriási bravúr, hogy két mérkőzésen négy pontot szereztünk a Ferencváros ellen.

NB I
20. FORDULÓ
Ferencváros–Kecskemét 1–1(A. Traoré 37., ill. Horváth K. 53.)
Budapest,
Groupama Aréna,9511néző.V:Karakó

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik