FTC: Mentálisan rendben vagyok! – Pászka Lóránd

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2022.06.07. 09:40
null
Pászka Lóránd a Magyar Kupával (Fotó: Dömötör Csaba)
Öt NB I-es mérkőzéssel a lábában bajnoki aranyérmes és Magyar Kupa-győztes lett Pászka Lóránd, aki a Ferencvárossal már az ausztriai Bad Radkersburgban (Regedében) edzőtáborozik.

– Második NB I-es mérkőzésén magyar bajnoki címet, második ferencvárosi kupamérkőzésén Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett. A vakáció alatt sikerült feldolgoznia, mi minden történt önnel az idény végén?
– Valóban rengeteg minden történt velem az elmúlt hetekben, hónapokban, de úgy érzem, képes voltam és vagyok a helyén kezelni a sikert – felelte lapunknak Pászka Lóránd, a Ferencváros 26 esztendős játékosa, aki a télen a másodosztályú Soroksártól igazolt az Üllői útra. – Nyugodtan mondhatom, mentálisan rendben vagyok!

– Hol töltötte a szabadságát?
– Odahaza Erdélyben, a szüleimnél. Nem utaztam sehova, számomra az az igazi kikapcsolódás, ha otthon lehetek a családomnál. Ilyenkor minél több időt szeretek velük tölteni, hiszen év közben nem sokat tudunk találkozni. A család is sokat segített abban, hogy mentálisan a helyén kezeljem a dolgokat.

– Ki a legjobb tanácsadója a családban?
– A szüleim és a testvérem is, ők mindenben mellettem állnak, történjen bármi, rájuk számíthatok. Felhívták a figyelmemet, hiába lettem magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes rövid idő leforgása alatt, hiába robbantam be az élvonalba, maradjak két lábbal a földön. Ismernek, tudják, nem vagyok az a típus, aki elszállna magától, és azt hiszi, övé a világ. Ettől függetlenül sokat beszélgettünk, sok szó esett arról, hogy továbbra is maradjak ilyen alázatos, dolgozzak sokat, és tegyek meg mindent a siker érdekében. Akkor újra lesz eredménye az elhivatottságomnak.

– Testileg is sikerült kipihennie magát?
– Aktívan pihentem odahaza. Kézdiszentkereszten és a környéken a barátokat is meglátogattam, feltöltődtem, és bár nem nyúlt hosszúra a nyári szabadság, azért frissen, kipihenten érkeztem vissza a klubomhoz.

– Ezekben a napokban Bad Radkersburgban edzőtáboroznak: milyen a terhelés?
– Az eddig tapasztaltak alapján erős felkészülés elé nézünk… Belecsaptunk a munkába, de nincs ezzel gond, sőt. Azért van a felkészülés, hogy testben és lélekben is készen álljunk az előttünk álló feladatokra, és örök igazság, a sikerért meg kell szenvedni.

– Kivel van egy szobában a regedei edzőtáborban?
– Botka Endrével. Összeszokott párosnak nem mondanám magunkat, hiszen a télen érkeztem a Ferencvároshoz, és akkor a sok hiányzó miatt elmaradt az edzőtábor. Most először vagyok külföldi edzőtáborban a csapattal. Botka Endrének a válogatottnál kellene lennie, ám a sérülése miatt sajnos nem tudott a nemzeti csapat rendelkezésére állni, itt végzi a rehabilitációját Ausztriában. Remek körülmények között dolgozhatunk, és ami a legfontosabb, csakis a futballra kell koncentrálnunk.

– Önökkel van a két eddigi friss igazolás, a holland Mats Knoester és a mali válogatott Adama Traoré is: róluk milyenek az első benyomások?
– Rendes srácoknak tűnnek, s ami a lényeg, erősségei lehetnek a Ferencvárosnak. Adama Traorénak éppen az edzőtáborba érkezésünk napján volt a születésnapja, a vacsora után felköszöntöttük, láthatóan nagyon örült a meglepetésnek.

– Új terep vár önre, egy hónap múlva a Bajnokok Ligájában lépnek pályára. Izgatott?
– Várom az első mérkőzésünket, de azt nem mondom, hogy „túlizgulom”. A játéknapokat kívülről fújom, a selejtezők első mérkőzése július ötödikén vagy hatodikán vár ránk, a sorsolást pedig június tizennegyedikén rendezik.

– Mit gondol, az idény végi jó teljesítményével hosszú távon megragadhat a kezdőcsapatban?
– Ez alighanem a nyári felkészülés alatt dől el. Meglátjuk, a jövőben mennyi szerepet szán nekem Sztanyisz­lav Csercseszov vezetőedző. Rajtam biztosan nem múlik, a felkészülés alatt is mindent beleadok, hogy a lehető legjobb állapotban várjam a BL-selejtezőt és a bajnokságot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik