D. S. B.
2022.09.22 08:08 Frissítve: 2022.09.22 10:04

NB I: hét fiataljával is hosszabbított a Honvéd

Hét fiatal játékosával, Bocskay Bertalannal, Dúzs Gellérttel, Eördögh Andrással, Keresztes Noellel, Kerezsi Zalánnal, Kocsis Dominikkal és Szabó Alexszel is szerződést hosszabbított a Budapest Honvéd NB I-es labdarúgócsapata – tudatta honlapján a kispesti klub.

 

Kerezsi Zalán nem csak debütált az NB I-ben, hiszen a Paks ellen már első gólját is megszerezte (Fotó: Balogh László)

Kiemelték, a fővárosi piros-feketéknél a legmagasabb a fiatalok játékperceinek száma az NB I-ben, emellett jelenleg a Honvéd három játékosa szerepel az U21-es válogatottban, de a keretben kispesti kölcsönjátékos és korábbi akadémista is helyet kapott.

A klub pedig hosszú távon számít a fiatalokra, és ennek jegyében Bocskay Bertalan, Dúzs Gellért, Eördögh András, Keresztes Noel, Kerezsi Zalán, Kocsis Dominik és Szabó Alex is új szerződést írhatott alá.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy megújíthattuk azoknak a fiataloknak a szerződését, akik ebben az idényben már az első csapat életében is fontos szerepet játszanak. Néhányan már a kezdő tizenegyben is megmutathatták a tudásukat, és arra számítunk, hogy az előttünk álló időszakban még többen követik majd őket” – emelte ki Chris Docherty, a Budapest Honvéd FC sportigazgatója a klub honlapján. – „Az új szerződés egyrészt elismerése a fiatalok elvégzett munkájának, másrészt ez is jól mutatja, hogy számunkra fontos küldetés az ifjú tehetségek folyamatos fejlesztése. A szerződéshosszabbítás mellett arról sem feledkezzünk meg, hogy a nyáron Szűcs Tamás a dán Köbenhavnhoz igazolt, ez pedig a többiek számára is motivációt jelenthet, hogy Kispesten, illetve a nemzetközi porondon is sikeres karrier állhat a fiatalok előtt” – tette hozzá a sportigazgató.

A most szerződést hosszabbító fiatalok mindegyike volt már az NB I-es keret taga, öten pedig már be is mutatkoztak az élvonalban. Ráadásul Bocskay Bertalan és Kocsis Dominik nyolcszor, Szabó Alex ötször, Kerezsi Zalán pedig négyszer is pályára léphetett. Utóbbi ráadásul a Paks elleni 3–3-as döntetlen alkalmával már első gólját is megszerezte az NB I-ben.

2022.10.05 23:41:17

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.10.05 09:40:12

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az 1922-es bajnokin már a fogadási csalás is téma volt.

2022.10.02 13:50:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Fehérvár továbbra se képes idegenben nyerni, ezúttal a Puskás Akadémiával ikszelt.

2022.10.02 13:35:11

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A jól játszó hazaiak még gólt sem engedtek a küszködő zöld-fehéreknek.