NB I: Ez egy fontos pillanat, de nem az én pillanatom – Predrag Rogan

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2020.06.07. 07:29
null
Joan Carrillo és Bódog Tamás is elégedett volt csapata játékával a szombati Fehérvár–Kisvárda (2–0) bajnoki után (Fotó: Tumbász Hédi)
A labdarúgó NB I 27. fordulójában eddig négy mérkőzést rendeztek, lássuk, hogyan értékelték a találkozókat a vezetőedzők – jöjjenek a mestermérlegek!

 

DEBRECEN–KAPOSVÁR 1–1

Vitelki Zoltán, a DVSC vezetőedzője: – Nehéz bármit is mondani, hiszen tényleg nem erre készültünk. Óriási csalódás az egy egyes döntetlen. A mi helyzetünkben mindenképp három pontot kellett volna szereznünk, hogy kissé távolabb kerüljünk a veszélyzónától. Simán hozni kellett volna a meccset, de görcsösnek láttam csapatomat. Ferenczi János és Haris Attila két meghatározó játékosunk, de a kiesésük sem mentség erre az eredményre.Ezt a két pontot valahol vissza kell majd hoznunk...

Disztl László, a Kaposvári Rákóczi vezetőedzője: – A meccs előtt arra vágytunk, hogy mindenki a legtöbbet adja ki magából, és csapatként jól működjünk. Mindkettő sikerült, hiszen nagy szívvel fociztak a fiúk, s a gyorsan kapott gól után is volt tartásunk. A második félidőre felpörögtünk, nyomás alatt tartottuk a Debrecent. Jól dolgoztunk a vírus miatt beiktatott kényszerszünetben, most csupa szív csapatot kaptunk. A folytatásban is küzdünk! Kétségtelen, ez pluszmotivációt adott a Loki elleni két győzelmünk. Kétszer sikerült, bíztunk benne, hogy meglesz harmadszor is.

MEZŐKÖVESD–PAKS 0–2

Kuttor Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Nehéz ilyenkor bármit mondani, hiszen adva voltak a lehetőségeink nemcsak a pontszerzésre, hanem arra is, hogy megnyerjük a mérkőzést. Ilyen időszakot élünk, természetesen szeretnénk mielőbb kikeveredni belőle. Lehet keresni az okokat, de a hosszú kényszerszünet után a semmiből háromnaponta meccset kellett játszani – ez persze nem kifogás, nem is fogjuk erre a vereségeinket. Mindezek ellenére, talán furcsa, amit mondok, ezúttal is nagyon büszke voltam a csapatomra, mert ezen az összecsapáson is azokat a tulajdonságokat vonultatta fel, amelyek idáig elvezették. Nem gondolom, hogy a Paks a mumusunk. Rengeteg lehetőségünk volt, ha a statisztikai adatokat nézzük, nyernünk kellett volna, de ezúttal nem tudtunk gólt szerezni. Semmi nem sikerült a támadóharmadban. Elemezni kell a hibákat, meg is tesszük, és nyilván azon törjük a fejünket, hogy javítsunk a rossz sorozaton.

Osztermájer Gábor, a Paks vezetőedzője: – Nem kezdtünk jól, sőt az első tíz percben rosszul játszottunk, nem találtuk a megfelelő távolságokat, aztán belejöttünk, voltak nagyszerű labdakihozatalaink, már a szünet előtt nyolc szögletet rúgtunk. Benne volt tehát a levegőben, hogy vezetést tudunk szerezni. A győzelmet végül Könyves Norbert klasszisának köszönhettük – így kell ünnepelni egy névnapot. És nem csak neki, hanem az ismét kitűnően futballozó Szélpál Norbertnek is jár az elismerés, ráadásul a szakmai stábban is van két Norbert – van okunk ünnepelni. Már a Fehérvár ellen is szervezettek voltunk, de a támadásaink nem voltak kellően pontosak, most pedig sikerült két akciót is szép góllal befejezni. Ami örömteli: a múlt heti meccshez hasonlóan ezúttal sem kaptunk gólt, márpedig két dobogós csapat volt az ellenfelünk, ez pedig hatalmas öröm egy edzőnek, hiszen sokat gyakoroltuk a védekezést, és lám, meg is van az eredménye. Persze szó sincs arról, hogy megnyugodhatnánk, ugyanilyen keményen, elszántan kell folytatnunk a munkát, de bizakodhatunk, hiszen megtaláltuk a keretünkhöz leginkább illő játékrendszert, és két kimondottan erős ellenfél ellen négy pontot szereztünk.

FEHÉRVÁR–KISVÁRDA 2–0

Joan Carrillo, a Fehérvár vezetőedzője: – Nagyon nehéz mérkőzés volt, fontos győzelmet arattunk a jól futballozó Kisvárda ellen. Mi az első játékrészben nem játszottunk jól, pontatlanok voltunk, de így is megszereztük a vezetést. Így az előny birtokában már sok lehetőséget alakítottunk ki, megérdemelten tartottuk otthon a három pontot. A koronavírus-járvány után jelentős a sérülésveszély, rövid felkészülés után következtek a mérkőzések. Támadni akarunk, ebből a filozófiából nem engedünk, de ilyenkor adódhat úgy, hogy az ellenfélnek is vannak lehetőségei. Sok munkára van szükség, hogy kilencven percen keresztül fenntartsuk azt a játékszínvonalat, amely a második félidőben már előjött. Nagyon fontos a magabiztosság, amelyet azonban a győzelmek hoznak meg. Egyértelmű, hogy fejlődni kell napról napra.

Bódog Tamás, a Kisvárda vezetőedzője: – A Fehérvár megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, ellenfelünk az első lehetőségéből betalált, de egyetlen rossz szót sem tudok mondani a csapatomra. Ugyanakkor a játékosoknak el kell hinniük, hogy az ilyen meccseket is meg lehet nyerni. Játékban rendben voltunk, a helyzeteket azonban be kell lőni. Mindenkinek parádés volt a hozzáállása, és ez nagyon fontos. Fernando Viana esete? Ilyenkor mindig úgy látod, hogy szabálytalankodott az ellenfél. Abból a távolságból, ahol én álltam, úgy akartam látni, hogy tizenegyes járt volna nekünk. A játékvezető nem ítélte meg, mi pedig továbbléptünk a történteken, és ahogy már említettem, jól futballoztunk.

Így örültek az újpestiek a Honvéd legyőzésének – Predrag Rogan vezetőedző a csapatmunkát emelte ki (Fotó: Török Attila)
Így örültek az újpestiek a Honvéd legyőzésének – Predrag Rogan vezetőedző a csapatmunkát emelte ki (Fotó: Török Attila)

 

ÚJPEST–HONVÉD 1–0

Predrag Rogan, az Újpest vezetőedzője: – Ez egy nagyon fontos pillanat, de nem az én pillanatom, hanem elsősorban a játékosoké, akiknek nagyon szeretnék gratulálni a győzelemhez. De nemcsak nekik, hanem a szakmai stáb tagjainak is, akik hozzásegítették őket ehhez a sikerhez. Nagyon szeretnénk megköszönni a szurkolóinknak is, hogy itt voltak és buzdítottak minket, nagy szükség volt erre a támogatásra ahhoz, hogy ez a győzelem megvalósuljon. Viszont ez már történelem, elmúlt, és máris a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk. Tisztában voltam azzal, milyen kritikus helyzetben van a csapat, de hittem a játékosaimban, és abban is, hogy ez elsősorban fejben dől el. Ezért az elmúlt napokban sokat beszélgettem velük. Ezt az utat kell folytatnunk, ezt a fajta pozitív gondolkodást. Küzdeni kell, futni kell, rohanni kell, az Újpestnek ezt az utat kell járnia. Nagy volt a nyomás a játékosokon a kieső zóna okozta veszély miatt, de hát ilyen az élet, ha valaki futballozni akar, meg kell tanulnia együtt élni ezzel a nyomással. Főleg, ha egy olyan nagy hagyományú klubban játszik, mint az Újpest. Ez a nyomás napról napra enyhülni fog, és sikeren fogják venni az akadályokat.

Pisont István, a Honvéd megbízott vezetőedzője: –Egyetlen megingásunk volt a meccsen. Pedig jól játszottunk, minden a tervek szerint ment, nagyon fegyelmezett volt a csapat, elégedett voltam az első félidei játékkal. A gólig uraltuk a meccset, voltak helyzeteink, ha nem is olyan ziccerek, de Ugrai Roland és Szendrei Norbert előtt nagy lehetőség adódott. Kár, hogy jött a félidő előtt közvetlen a gól, bár soha nem jön jókor. Ezután rizikózni kellett, többet változtattunk, ilyenkor kicsit felborul a stratégia része. Többet szerettünk volna a széleken támadni, nem sikerült, ma még a kapufa sem volt velünk. Összességében dicséret illeti a játékosokat, nagyon jó volt a hozzáállásuk a kupadöntő után.”

NB I, 2019–2020, 27. FORDULÓ
JÚNIUS 5., PÉNTEK
HELYSZÍNNÉZŐSZÁM
JÁTÉKVEZETŐ
DVSC–Kaposvár 1–1Debrecen, Nagyerdei Stadion 2400
Farkas Ádám
JÚNIUS 6., SZOMBAT
Mezőkövesd–Paks 0–2
Mezőkövesd, Városi Stadion 500
Solymosi Péter
Fehérvár–Kisvárda 2–0
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó 1325
Andó-Szabó Sándor
Újpest–Bp. Honvéd 1–0
Budapest,Szusza Ferenc Stadion
1900 Pillók Ádám
JÚNIUS 7., VASÁRNAP
18.55: ZTE–Puskás Akadémia
Zalaegerszeg, Városi Stadion Vad II István
21.05: FTC–DVTK
Budapest, Groupama Aréna Karakó Ferenc
Az M4 Sport az összes mérkőzést élőben közvetíti.
TABELLA • GÓLLÖVŐLISTA
A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Ferencvárosi TC 26 18 6 2 48–21 +27 60
2. Mol Fehérvár FC 27 16 6 5 49–23 +26 54
3. Mezőkövesd Zsóry FC 27 13 6 8 37–24 +13 45
4. Diósgyőri VTK 26 12 4 10 36–33 +3 40
5. Puskás Akadémia FC 26 10 10 6 40–32 +8 40
6. Budapest Honvéd 27 10 7 10 28–34 –6 37
7. Kisvárda 27 10 4 13 36–38 –2 34
8. Újpest FC 27 9 5 13 32–39 –7 32
9. Paksi FC 27 9 5 13 32–42 –10 32
10. Debreceni VSC 27 9 4 14 39–50 –11 31
11. Zalaegerszegi TE FC 26 8 7 11 40–37 +3 31
12. Kaposvári Rákóczi FC 27 3 2 22 20–64 –44 11
NB I, 2019–2020, 27. FORDULÓ
JÚNIUS 5., PÉNTEK
HELYSZÍNNÉZŐSZÁM
JÁTÉKVEZETŐ
DVSC–Kaposvár 1–1Debrecen, Nagyerdei Stadion 2400
Farkas Ádám
JÚNIUS 6., SZOMBAT
Mezőkövesd–Paks 0–2
Mezőkövesd, Városi Stadion 500
Solymosi Péter
Fehérvár–Kisvárda 2–0
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó 1325
Andó-Szabó Sándor
Újpest–Bp. Honvéd 1–0
Budapest,Szusza Ferenc Stadion
1900 Pillók Ádám
JÚNIUS 7., VASÁRNAP
18.55: ZTE–Puskás Akadémia
Zalaegerszeg, Városi Stadion Vad II István
21.05: FTC–DVTK
Budapest, Groupama Aréna Karakó Ferenc
Az M4 Sport az összes mérkőzést élőben közvetíti.
TABELLA • GÓLLÖVŐLISTA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik