Munkatársunktól 2022.05.16 11:02 Frissítve: 2022.05.16 11:29

NB I: Ennek nem lett volna szabad megtörténnie – Egervári

Nagy csatában dőlt el a labdarúgó NB I 33. fordulójában a kiesés: a DVSC fölött keserű győzelmet arató MTK búcsúzott, míg a Puskás Akadémia vendégeként diadalmaskodó Budapest Honvéd meghosszabbította élvonalbeli tagságát. A mérkőzések után a találkozók főszereplői, valamint a Honvédot és az MTK egyaránt játékosként és edzőként is szolgáló korábbi szövetségi kapitány, Egervári Sándor véleményét idézzük.

 

Egervári Sándor (Fotó: Dömötör Csaba)

 

„Sajnálatosnak tartom, hogy két ilyen patinás klub odáig jut, hogy az utolsó fordulóban élet-halál meccset játszik a bennmaradásért – ennek nem lett volna szabad megtörténnie. Vasárnap a Honvéd és az MTK is a szebbik arcát mutatta, utóbbi eleve kedvezőtlenebb helyzetben volt, de jó volt látni, hogy így is megpróbálta a lehetetlent. A Honvéddal másodedzőként nyertem két bajnoki címet, az MTK-val pedig vezetőedzőként: előbbi bennmaradásának örülök, utóbbi kiesése miatt viszont fáj a szívem! Az előző idényben az MTK stabil középcsapat volt, Michael Boris rengeteg fiatalt épített be, valamiért megszakadt a folyamat, úgyhogy több döntést felül kell bírálni, igaz, külső szemlélőként nem tudhatom, mi miért történt. Az biztos, hogy az utolsó négy meccsre megbízott fiatal edző, Horváth Dávid felhívta magára a figyelmet, de Bognár György kinevezése nagyobb garanciát jelentene a sikerre. A Honvéd tavaly is játszott a tűzzel, hiányolom a klubnál azokat a korábbi játékosokat, akik legalább a tanácsaikkal tudnának segíteni a rutintalan tulajdonosi körnek. Nagyon remélem, egy év múlva az MTK újra az első osztályban játszik majd, a Honvéd pedig úgy szerepel, ahogy a múltja alapján elvárható” – fogalmazott Egervári Sándor, a Bp. Honvéd és az MTK-VM korábbi labdarúgója, edzője.

„Az elmúlt hetekben úgy voltunk vele, ha kiesünk, legalább emelt fővel búcsúzzunk az élvonaltól. A csapat produkciója a legutóbbi három-négy mérkőzésen fordulatot vett, nagyon harcoltunk a bennmaradásért, sajnálom, hogy így alakult. Le kell vonni a tanulságokat az évad történéseiből. Szeretnék a következő idényben is a klubban futballozni, remélem, olyan csapat épül, amely hamar visszajut, és hosszú távon az NB I-ben marad” – mondta Futács Márkó, a búcsúzó MTK Budapest csatára az M4 Sportnak.

„Nagyon kényelmesen játszottunk, hiányérzet és csalódottság van bennem. Azt éreztem, akaratban elengedte a csapat ezt a meccset. Belealudtunk, és elkerülhető módon, rögzített szituációkból kaptuk a gólokat. Az idény során végig nagyon hullámzó volt a teljesítményünk, hektikusan játszottunk, bravúrgyőzelmek és váratlan vereségek váltogatták egymást. Nyilván örülök, hogy a bennmaradást kivívtuk, és hoztuk a fontos mérkőzéseket, amelyek erről döntöttek. A következő idény nehéz lesz, még nem tudok arról beszélni, mi várható” – fogalmazott Dzsudzsák Balázs, a DVSC középpályása a mérkőzést közvetítő M4 Sportnak.

„Készültünk arra, hogy a hazaiak hosszú indításokkal próbálkoznak, ezeket a labdákat jól hatástalanítottuk. Belülről is lehetett érezni, hogy nagyon motivált a társaság, ennek köszönhetően nyertük meg az első félidőt és a meccset is. Stabilan védekeztünk, ez elengedhetetlen volt ahhoz, hogy győzzünk – kellett is a jó eredmény, hiszen az MTK három pontot szerzett. Ha az egész idényt nézzük, természetesen csalódottak vagyunk” – mondta Hidi Patrik, a bent maradó Bp. Honvéd középpályása.

„Örülök, hogy sikerrel és bennmaradással zártuk az idényt, persze nem ezzel a céllal vágtunk neki a bajnokságnak. Ha mindig így, ilyen akarattal futballoznánk, nem itt tartanánk. Az elmúlt két év nagyon rosszul sikerült, folyamatosan ott álltunk a veszélyzónában, még több ilyen időszakot nem akarok átélni… Ideje lenne jelentősebb célokért, a dobogóért küzdeni, oda jutni, ahová ez a klub tartozik” – jelentette ki Ivan Lovric, a Bp. Honvéd védője.

NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE

 

2022.06.28 22:46:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nyilván kiderül már az eddigiekből is, hogy elfogult vagyok Nikoliccsal, már régóta. Azért is, mert történhet(ett) vele bármi, nem jön ki a sodrából. Most, kiebrudalásakor is úriemberként kommentált közösségi oldalán, »fura helyzeteket produkál olykor az élet« – ez volt a legerősebb megfogalmazása.

2022.06.28 16:43:38

Labdarúgó NB I MURÁNYI DOMONKOS

Loncar duplájára alapozva a zöld-fehérek magabiztosan nyertek német ellenfelükkel szemben.

2022.06.28 09:31:45

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

A várt Ferencváros–Újpest döntő ugyan nem jött össze, ám a finálét így is 18 ezren látták a Hungária úton.

2022.06.27 19:25:54

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Hunyjuk le a szemünk, és látni fogjuk: szabadrúgás jön, áll egy kicsi, törékeny srác a labda mögött, lép kettőt, megtekeri, és száll, száll a labda eszeveszetten pörögve a bal felső sarok felé. A többi – ahogy Hamlet mondaná – néma csend!

2022.06.27 19:17:48

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Talán csak a »tejjel-mézzel folyó Kánaán« kifejezés nem hangzott el.