nemzetisport.hu 2017.08.29 08:35 Frissítve: 2017.08.29 09:50

NB I: „Csodálatos lenne a Bernabéuban” – jönnek Sallaiért

Sallai Roland szeretne pályára lépni ott, ahol Puskás Ferenc játszott, a Bernabéu Stadionban. Abban bízik, a lehető leggyorsabban eldől a sorsa, s a BL-szereplő APOEL légiósa lesz – és akkor akár a Real Madrid otthonában is pályára léphet.

Sallai Roland boldog lenne, ha pályára léphetne az APOEL-lel a Bajnokok Ligájában (Fotó: pfla.hu, archív)

 

Korábban a Nemzeti Sport adta hírül, hogy a Puskás Akadémia FC játékosa, az előző szezonban a Palermóban, az olasz élvonalban szereplő Sallai Roland iránt komolyan érdeklődik a BL-résztvevő ciprusi bajnok. Kedden pont kerülhet a történet végére, ekkor tárgyalnak ugyanis Felcsúton az APOEL irányítói.

A háromszoros magyar válogatott labdarúgó nagy lehetőség előtt áll, hiszen olyan klub színeiben folytathatja pályafutását, amelyik eljutott a Bajnokok Ligája főtáblájáig, s a Real Madriddal, a Tottenhammel és a Dortmunddal került egy csoportba. Ilyen riválisok ellen hetven-nyolcvan ezer néző előtt pályára lépni a Bernabéu Stadionban, a Wembley-ben vagy a Signal Iduna Parkban életre szóló élmény lehet.

Sallai Roland nem is titkolta lelkesedését, és azt sem, ő már mindenben megegyezett a ciprusiakkal.  Az APOEL egyébként negyedszer szerepelhet a kontinens legjobb alakulatai között, és nem kis feltűnést, sőt szenzációt keltett a nicosiai klub szereplése a 2011–2012-es BL-sorozatban.

A csapat akkor is eljutott a csoportkörig, ráadásul az első helyen jutott tovább, holott papíron a Zenit, az FC Porto és a Sahtar is sokkal erősebbnek számított. Az  APOEL azonban lekörözte riválisait, mi több, a nyolcaddöntőben tizenegyesrúgásokkal búcsúztatta a francia Lyont. Majd jött a negyeddöntő, és ott a Real Madrid 8–2-es összesítéssel búcsúztatta a naggyá vált kis csapatot.  S most újra a Real Madrid lesz az ellenfél.

„Csodálatos lenne pályára lépni a Bernabéuban szeptember tizenharmadikán – mondta Sallai Roland. – Abban a stadionban, amelyben Puskás Ferenc játszott annak idején, s amelyben a róla elnevezett akadémiáról érkező magyar fiú is szerephez juthatna. Nagy lehetőség ez, s bízom benne, hogy meg is valósul. Kedden érkezik Magyarországra az APOEL klubelnöke, tulajdonosa, és a felcsúti irányítókkal folytatott tárgyaláson minden eldől. Csak hálával tartozhatok a Puskás Akadémiának mindazért, amit Felcsúton kaptam és átélhettem, és nagyon bízom benne, sikeres lesz a klubváltásom. Egyébként hétfőn már edzettem, alig várom, hogy újra pályára léphessek.”

Ha minden jól megy, szeptember 9-én meg is történhet, immár APOEL-játékosként idegenben a Nea Szalamisz ellen. Érdekesség, hogy az APOEL eddig még nem lépett pályára hazája bajnokságában, jóllehet két forduló már lement. A nicosiai kék-sárgák amúgy fénykorukat élik, hiszen az elmúlt öt szezonban ők nyerték meg a bajnoki címet. Nem csoda, hogy a csaknem huszonkétezres befogadóképességű GSP-stadionban (itt játszik a válogatott is) egyre több szurkoló biztatja a csapatot.

Persze kell-e nézőt toborozni, ha a Real, a Spurs vagy a Borussia az ellenfél? Az biztos, hogy a húszesztendős Sallai Roland erős gárdához kerülhet, brazil, argentin légiósok mellett az APOEL erőssége a portugál Nuno Morais, aki annak idején a Chelsea-ben is futballozott, na meg az egykori belga válogatott  Igor de Camargo is. Hozzájuk csatlakozhat a sokra hivatott, itthon különleges talentumként kezelt magyar ifjú, s most csak abban bízhatunk: igazolja a tehetségét.

2021.01.13 14:20:38

Labdarúgó NB I H. D.

Róbert Mak mellett a 17 éves Damir Redzic és Myrto Uzuni is beköszönt Szerhij Rebrov csapatában.

2021.01.12 15:37:07

Labdarúgó NB I H. D.

A mérkőzés egyetlen gólját a csereként pályára lépő Aissa Laidouni szerezte.

2021.01.10 23:13:56

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. A gyerek inkább itthon próbálgassa a biciklicselt, legyen negyven csálé lövése mellett egy bombagólja, de mi, nézők ne azok miatt bosszankodjunk, akik azért léphetnek be a klubházba, AZ öltözőbe s aztán a pályára, mert olcsóbban mutatják be ugyanezt.

2021.01.10 23:15:44

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Minél több honi tréner tör magának utat a profik között.