K. B.
2023.01.30 16:10 Frissítve: 2023.01.30 18:01

NB I: bosnyák balhátvédet szerződtetett a Kisvárda

Bosnyák balhátvéd érkezését jelentette be a labdarúgó NB I-ben szereplő Kisvárda: a folytatásban a 23 esztendő Enes Alic is a csapatot erősíti.

Enes Alic immár a Kisvárda játékosa (Fotó: Kisvárda)

 

Enes Alic Csehországban és Bosznia-Hercegovinában is szerzett már tapasztalatot, legutóbb a szlovén NK Domzale színeit képviselte, a Prva Liga mostani idényében 14 mérkőzésen lépett pályára, egy gólpassz fűződik a nevéhez.

„Nagy ugrás a karrieremben, hogy olyan klubhoz kerültem, amely már kilépett a nemzetközi porondra és most is jó eséllyel pályázik arra, hogy jövőre is ott legyen, ebben szeretném segíteni a játékommal – nyilatkozta a szerződés aláírását követően Enes Alic a Kisvárdának. – Nagy segítség a számomra, hogy több olyan játékos is van a keretben, aki honfitársam, vagy éppen ismerem máshonnan, ez segítheti a beilleszkedésemet. Jó példa számomra a Ferencváros játékosa, Eldar Civic, aki ugyancsak bosnyák balhátvéd, és a magyar bajnokságból szerepel rendszeresen hazám válogatottjában. Nagy motivációt jelent a számomra, hogy hamarosan akár ellene is pályára léphetek, és szeretném azt a karriert befutni, amit ő.” 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS KISVÁRDÁN
Érkezők: Aleksandar Jovicic (bosnyák, HNK Gorica – Horvátország), Danijel Petkovics (montenegrói, szabadon igazolhatóként, legutóbb Angers SCO – Franciaország), Enes Alic (bosnyák, NK Domzale – Szlovénia), Milos Szpaszics (szerb, Radnik Szurdulica – Szerbia)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatért: –
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Nazar Ponomarenko (ukrán-magyar)
Kiszemeltek:
Távozók: Jasir Asani (albán-északmacedón, Kvangdzsu – Dél-Korea), Andrei Peteleu (román, CFR – Románia), Szlobodan Szimovics (szerb, FK Kolubara – Szerbia)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

2023.03.24 19:21:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Van bennem jócskán nosztalgikus szomorúság. Elvégre a Pécs, a Szeged, a Szombathely és a Győr a középmezőnyben álmodozik a szebb jövőről, ám a Nyíregyháza 16. és a Békéscsaba 17. helye a jelenlegi állás szerint csak osztályozót ér, a két kieső előtt végző három csapat ugyanis minősítőt játszik majd a nyártól 18-as mezőnyre csökkenő sorozatért.

2023.03.23 23:32:35

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A döntés legfontosabb üzenete valószínűleg az, hogy a Vasas vezetősége önkritikát gyakorolt. Belátta hibáit az elmúlt évek játékospolitikája, a csapat menedzselése kapcsán, elismerte, hogy az eddig meghozott intézkedések nem vezettek eredményre.

2023.03.20 21:06:37

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha túlzás is, hogy a lelkével törődni kell, az érzelmeit nem szabad félresöpörni.

2023.03.20 21:03:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Vajon van-e még egy bajnokság az általunk ismert fociuniverzumban, ahol a profi osztályokban olyan vircsafttal kezdődhetnek a félidők, mint nálunk, hogy valaki a pénzéért cserébe elpöccintheti a labdát a kezdőpontról?

2023.03.19 19:36:31

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Újabb vereségével a Ferencváros közel tizenkét éve nem látott rossz sorozatot épített fel.