B. L.
2022.08.17 06:46 Frissítve: 2022.08.17 08:27

NB I: az újpesti Yohan Croizet-ra féléves kihagyás vár

Térdműtéte után a varratszedésre vár az Újpest FC francia szélsője, Yohan Croizet, s ha a sebe begyógyult, hétfőn megkezdheti a gyógytornát.

 

Croizet hosszú felépülés előtt áll (Fotó: ujpestfc.hu)

 

Yohan Croizet visszatért Belgiumból, ahol  térdműtéten esett át az Újpest FC szélsője. A  30 éves francia játékos már a Szusza Ferenc Stadionban nézte meg csapata ZTE FC elleni mérkőzését (1–1), ám a pályán még jó ideig nem láthatjuk. A nyári felkészülési időszak során kidőlő kulcsember visszatérése kapcsán a lilák orvosi stábja azzal kalkulál, hogy a beavatkozástól számítva mintegy hat hónapra lesz szüksége, de a felépülésének időtartama nincs kőbe vésve.

Bizakodásra adhat okot, hogy az Újpest stábjának megítélése szerint kiváló az izomzata, ami elősegítheti a rehabilitációt, továbbá megjegyzendő, hogy a kiváló képességű labdarúgónak korábban ilyen jellegű sérülése nem volt. Az Újpest orvosi stábja mindennap felméri Croizet állapotát, figyelemmel kíséri a gyógyulását, s ha úgy ítéli meg, csütörtökön a varratszedésre is sor kerülhet. Ezt követően kezdődhet a gyógytorna és a hosszas, fáradalmas munka.

„Az első héten otthoni gyakorlatokkal kezdhet, utána már közösen elkezdünk dolgozni az izmok stimulálásával, illetve azzal, hogy a láb megfelelő mozgathatósági mértékét elérjük – mondta Zsarko Milovanovics fizioterapeuta az újpesti klubhonlapnak. – Ezután próbálkozhat a futóedzésekkel. A negyedik hónapot követően elkezdhet erősebb edzésmunkát végezni, a végleges felépülést hat hónap környékére tervezzük. A tervezett visszatérési idő egybeesik az idény téli időszakával, amikor fagyottak, keményebbek és csúszósabbak a pályák, azaz figyelnünk kell arra, hogy milyen körülmények között engedjük őt vissza a pályára.”

2022.10.02 13:50:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Fehérvár továbbra se képes idegenben nyerni, ezúttal a Puskás Akadémiával ikszelt.

2022.10.02 13:35:11

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A jól játszó hazaiak még gólt sem engedtek a küszködő zöld-fehéreknek.

2022.10.01 08:57:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Holender találatát Lesjak egyenlítette ki • A piros-kékeknek több nagy helyzetük volt, de ezek kimaradtak.

2022.10.01 08:57:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Szrdjan Blagojevics vezetőedző hétgólos meccsen szerzett győzelemmel mutatkozott be a debrecenieknél.