R. B. 2022.01.12 15:34 Frissítve: 2022.01.12 15:49

NB I: az MTK szerződtette a Mezőkövesd védőjét – hivatalos

Igaznak bizonyult a Nemzeti Sport értesülése: Szépe János a Mezőkövesdtől az MTK Budapesthez igazolt – számolt be róla a két NB I-es labdarúgóklub a hivatalos honlapján.

Szépe János (balra) az MTK-nál folytatja a pályafutását (Fotó: Meder István)

 

A Galántáról származó futballista a ZTE FC-nél együtt dolgozott Márton Gáborral, az MTK vezetőedzőjével. A márciusban a 26. életévét betöltő védő 2021 nyarán három idény után hagyta el a Zalaegerszeget a Mezőkövesdért.

Szépe az ősszel kilenc bajnoki mérkőzésen lépett pályára a kövesdieknél, ebből négyszer kezdőként.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők: Andrej Kadlec
(szlovák, SKF Sered – Szlovákia), Futács Márkó (Olimpija Ljubljana – Szlovénia), Szakály Dénes (BFC Siófok), Szépe János (Mezőkövesd), Sztefan Szpirovszki (északmacedón, FK Mariupol – Ukrajna), Szlobodan Rajkovics (szerb, Topolyai SC – Szerbia)
Kölcsönbe érkezők: Branislav Sluka
(szlovák, MSK Zilina – Szlovákia)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Marin Jurina (bosnyák, Mezőkövesd)
Távozók: Tiago Ferreira (portugál, szabadon igazolható), Szrdjan Dimitrov (szerb), Nikolai Alho (finn, Volosz – Görögország) 
Kölcsönbe távozók: Nagy Barnabás (Szentlőrinc)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Haraszti Zsolt (Paksi FC) 
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Vancsa Zalán 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS MEZŐKÖVESDEN
Érkezők:
Babati Benjámin (ZTE), Patrick Ikenne-King (nigériai, szabadon igazolhatóként), Kamer Qaka (albán, Shkëndija – Észak-Macedónia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: –  
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek:
Távozók: Szépe János (MTK Budapest)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Marin Jurina
(bosnyák, MTK Budapest)


2022.01.18 23:32:13

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Józan belátás, végtelen türelem és tudatos közeledés segíthet megbirkózni a történelem súlyos örökségével, és legjobb hitünk ellenére sem lehetünk meggyőződve arról, hogy nemes futballszakmai törekvések átírhatják a sok évszázados társadalmi kódokat.

2022.01.17 21:22:16

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nálam ilyen Aschner Lipót. Jövő héten lesz 150 éve, hogy megszületett, ma hetven esztendeje hunyt el, ám mint a kiemelkedő személyiségek általában, nem csupán a kerek évfordulókon érdemeln(én)ek említést. A minőségre esküdött, ám a földön járt. »Amíg én állok az Újpest élén, addig sportbeli elhatározásokat sohasem fog nálunk anyagi szempont irányítani.«

2022.01.16 22:00:48

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Lehet, míg az Aranycsapat a modern futball origója, addig Deák Bamba a hőskor ideájának utolsó világszínvonalú példázója? Aki a diadal reményének eleven modellje volt Szentlőrincen és az Üllői úton, a közösség daliájaként, s a játék leginkább mámorító pillanatával, a góllal oly sokszor adott örömet, mint rajta kívül senki a világon ily rövid idő alatt.