NB I: az MLSZ szerint Szabó Zsolt nem fojtogatta Juhászt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.09. 13:42
null
A sokat emlegetett tumultuózus jelenet (Fotó: Grnák László)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) megítélése szerint Szabó Zsolt játékvezető nem fojtogatta Juhász Rolandot, a Videoton válogatott védőjét vasárnap a Diósgyőr elleni bajnoki mérkőzésen; az MLSZ egyúttal az együttműködés és a partnerség fontosságára hívja fel a futballban dolgozók figyelmét, és a maga részéről lezártnak tekinti az ügyet. Az alábbiakban a szövetség reakcióját olvashatják az ügyben.

„A labdarúgó-szövetség még a Videoton FC által jelzett fegyelmi beadvány beérkezte előtt leszögezi, Szabó Zsolt játékvezető remek, de nehéz mérkőzésen végezte munkáját a Diósgyőri VTK–Videoton FC bajnokin. A klub által említett szituáció is – játékvezetői szempontból – roppant nehezen kezelhető.

A szabálytalanság után kialakuló csetepaté miatt a játékvezető a rendteremtés szándékával állt a dulakodó játékosok közé azért, hogy megelőzzön bármilyen nagyobb incidenst, egy esetleges durvaságot. A futballpályákon nem először alakul ki hasonló helyzet, és az sem szokatlan, hogy ilyenkor a játékvezető kerül az események középpontjába. Ebben a pillanatban Szabó Zsolt nem minden játékostól kapott támogatást, a rend fönntartása és megteremtése pedig nemcsak a játékvezetők, hanem elsősorban a labdarúgók feladata. Az incidens során Szabó Zsolt valóban távol tartotta karjával a mellette álló, nála jóval magasabb Juhász Rolandot, ám e mozdulat semmilyen értelemben nem nevezhető fojtogatásnak.

Az MLSZ megítélése szerint a Videoton FC közleménye azért sem célravezető, mert amennyiben az ügyet tisztázni kívánja, akkor arról nem a szövetséget, hanem játékosát kellett volna megkérdeznie. Az MLSZ – a maga részéről – megkérdezte Szabó Zsoltot, aki az eset után azonnal jelezte: miközben eltolta karjával az indulatos játékost, valóban hozzáért a Videoton FC védőjéhez, de mindenképpen távol akarta tartani őt a dulakodástól, már csak azért is, mert már volt sárga lapja. A játékvezetőnek feladata az is, hogy elejét vegye egy esetleges újabb figyelmeztetést érő incidensnek.

A Magyar Labdarúgó-szövetség a maga részéről lezártnak tekinti az ügyet azzal, hogy kéri a futballistákat, edzőket, sportvezetőket: a hangulatkeltés helyett a sportszerűség és a partneri viselkedés vezérelje cselekedeteiket, mert ez szolgálja a magyar futball fölemelkedését, nem az ehhez hasonló ügyek értelmetlen felnagyítása. Azok ugyanis rombolják azt."

SZABÓ ZSOLT ÉS JUHÁSZ ROLAND ESETE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik