NB I: a Puskás Akadémia cseh válogatott csatárt igazolt – hivatalos

Vágólapra másolva!
2021.06.23. 08:27
null
Libor Kozák a Puskás Akadémiában folytatja pályafutását (Fotó: pfla.hu)
Újabb cseh labdarúgóvel erősített az NB I legutóbbi kiírásában ezüstérmes Puskás Akadémia: Patrizio Stronati után a korábban a Lazióban és az Aston Villában megforduló Libor Kozák is aláírt.

A 32 esztendős csatárnak az idény végén lejárt a szerződése a Sparta Prahánál.

A kilencszeres válogatott futballista szerepelt a Lazióban, a Bresciában, az Aston Villában, a Bariban és a Livornóban. 2019-ben a Slovan Liberec játékosa volt, itt együtt dolgozott Hornyák Zsolttal, a Puskás Akadémia vezetőedzőjével. Kozák a legutóbbi két évadban a Sparta Prahát erősítette, a 2020–2021-es kiírásában 16 tétmeccsen összesen négy gólt szerzett és két gólpasszt adott klubjában.

Kozák 2009-ben és 2013-ban Olasz Kupát nyert a Lazióval, s tagja volt a 2011-ben Európa-bajnoki bronzérmes U21-es cseh válogatottnak. Az Európa-liga 2012–2013-as idényében nyolc találattal gólkirályi címet szerzett.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PUSKÁS AKADÉMIA FC-NÉL
Érkezők: Libor Kozák (cseh, Sparta Praha – Csehország, szabadon igazolhatóként), Markek Tamás (Csákvár), Patrizio Stronati (cseh-olasz, Baník Ostrava – Csehország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Artem Favorov (ukrán, ZTE), Kalmár Benedek (Kazincbarcika)?, Kártik Bálint (Csákvár)?, Madarász Márk (Csákvár)?, Magyar Zsolt (Csákvár)?, Nándori Botond (Csákvár)?, Posztobányi Patrik (Csákvár)?, Skribek Alen (Budafoki MTE)?
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Josip Knezevic (horvát), Kocsis Bence (csákvári kölcsön után MTK Budapest), Thomas Meissner (német, Hansa Rostock – Németország)
Kölcsönbe távozó: Huszti András (budafoki kölcsön után ZTE),
Radics Márton (Gyirmót FC Győr – korábbi kölcsön után újra)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:

Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Kamen Hadzsiev (bolgár, Beroe – Bulgária)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik