NB I: A keretet négy-öt játékossal meg kell erősíteni! – Csertői Aurél

Vágólapra másolva!
2021.12.12. 09:11
null
Csertői Aurél szerint a Gyirmótra alaposan ráfér az erősítés (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó NB I 16. fordulójának szombati meccsei után az MTK Budapest–Mol Fehérvár FC (0–2) találkozó edzői értékeléseivel már jelentkeztünk, most lássuk a Puskás Akadémia–Gyirmót (3–0) és a Budapest Honvéd–ZTE (2–2) meccs mestermérlegeit.

 

PUSKÁS AKADÉMIA–GYIRMÓT 3–0

– A félidőben kieresztette a hangját az öltözőben?
– Nem – felelte Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője. – Tudtuk, hogy mit akarunk... Kétségtelen, nehezen indult a mérkőzés számunkra. Nem volt meg bennünk a kellő sebesség. Megbeszéltük, hogy gyorsítani kell a játékunkon. Az első és a második félidő között nagy volt a különbség. Normális módon tisztáztuk a teendőket, nem volt kiabálás.

– A Ferencváros elleni döntetlen után úgy fogalmazott, az egy pontnak akkor lesz értéke, ha a Gyirmótot legyőzik – nos, lehet örülni?
– Annak örülök, hogy a játékosok hallgatnak rám. Ezt nekik is elmondtam az öltözőben, és türelmesek voltunk a gyirmótiak ellen. Szép gólokat lőttünk, csalódott leszek, ha nem Marius Corbu gólja lesz a forduló találata.

– Immár biztos, hogy a dobogón telelnek. Reális ez a helyezés?
– A hátralévő mérkőzésünket is szeretnénk megnyerni, ami nem lesz könnyű Kisvárdán. Nehéz találkozó vár ránk, elégedett vagyok, hogy a dobogón állunk a folytatás előtt.

 

– Ismét hadilábon álltak a szerencsével, hiszen kapufával kezdték a második félidőt, majd potya góllal folytatták... Mi lehet ennek az oka?
– Ilyen hibákat az NB I-ben nem lehet elkövetni – mondta Csertői Aurél, a Gyirmót vezetőedzője. – Odaadtuk a labdát az ellenfélnek, azt követően szétesett a játékunk. Voltak gólszerzési lehetőségeink, az első félidőben egyenlő ellenfelei voltunk az előző bajnokság ezüstérmesének, akadtak lehetőségeink a gólszerzésre.

– Lelkileg törte meg csapatát a második felcsúti gól?
– Az első gól után megváltozott a játék képe, nekünk kellett kezdeményeznünk, az ellenfél kontraakciókkal veszélyeztethetett, ebben pedig jó. Nem hinném, hogy lelkileg törtünk meg, de idegenben nehéz kétgólos hátrányból felállni. A Puskás Akadémia kihasználta a lehetőségeit, mi pedig nem... Ennyivel jobb volt a rivális ezen a bajnokin.

– Terveznek erősítést a téli szünetben, hogy meglegyen a bennmaradás?
– A keretet négy-öt játékossal meg kell erősíteni!

 

BUDAPEST HONVÉD–ZTE 2–2

– Ez a meccs már a kezükben volt...
– Nagyon jó első félidőt játszottunk, megvoltak a helyzeteink – kezdte értékelését Horváth Ferenc, a Budapest Honvéd vezetőedzője. – Egész héten a letámadásra készültünk, ami jól is működött, szereztünk két gólt, simának tűnt a meccs. A második félidőre ennek folytatását kértem, e helyett kimentünk, és riadt arcokat láttam. Mélyen védekeztünk, tartani akartuk az eredményt, pedig előfordult már többször, hogy a kétgólos előny sem elég nekünk.

– Tud örülni az egy pontnak?
– Többször megvolt a lehetőségünk, hogy lezárjuk a meccset, így nem tudok örülni. Viszont ilyen helyzetekből sokszor ki is kaptunk, ha azok mind döntetlenek lettek volna, most húsz ponttal több lenne nekünk, szóval, ez is egy pont...

– Miért visszatérő jelenség a csapatánál, hogy megnyert mérkőzéseket enged ki a kezéből?
– Sokat foglalkozunk ezzel, edzésen is próbáljuk modellezni a szituációt, de egyelőre ez valahogy nem megy nekünk. Nem látok sajnos olyan karaktert, aki ezt belülről képes lenne levezényelni, gyorsítani vagy lassítani tudná a játékot. Pedig szükségünk lenne ilyen emberekre.

 

– Ellentétes félidők után elégedett a döntetlennel?
– Sajnos, nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy elképzeltem, a legrosszabbkor kaptuk a gólokat – reagált Waltner Róbert, a ZTE FC vezetőedzője. – Az elsőt mindjárt az elején eladott labdából, pedig erre felhívtam a figyelmet. Végig hittem abban, hogy egyenlítünk, sőt úgy éreztem, három gólt szerzünk. Nem lehetek szomorú, mert kétgólos hátrányból jöttünk vissza idegenben.

– A hatvanadik percben feltette volna a házát a pontszerzésre?
– A házamat vagy bármi mást, amivel veszélyeztetném a családom megélhetését, nem tenném rá, de egy jelentősebb összeget megkockáztattam volna. A futballban nem lehet kishitűnek lenni. Hitte valaki annak idején, hogy a Zalaegerszeg megveri a Manchester Unitedet? Nos, ezt a szemléletet próbálom beletáplálni a játékosaimba is.

– A szünetben két támadóbb szellemű középpályást cserélt be. Döntő jelentősége volt?
– Kockáztattam, lehoztam az egyik védekező középpályásomat, Emir Halilovicot, keveset futott, és nem tetszett a testbeszéde sem, támadóbb szellemű középpályásokat küldtem be. Szerencsére az utóbbi időkben jól ülnek a cseréink. Ez olyan, ha bejön a húzás, mindenki zseninek tekinti az edzőt, ha nem, akkor pedig bírálják.

NB I, 2021–2022, 16. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
December 11., szombat
Puskás Akadémia–Gyirmót 3–0
Felcsút, Pancho ArénaAntal Péter
586
Budapest Honvéd–ZTE 2–2Budapest, Bozsik ArénaErdős József 2082
MTK Budapest–Mol Fehérvár 0–2Budapest, Új Hidegkuti Nándor StadionBognár Tamás
700
December 12., vasárnap
13.30: Újpest FC–Paksi FC (Tv: M4 Sport+)
Budapest, Szusza Ferenc StadionPintér Csaba
16.30: DVSC–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport, M4 Sport+)
Debrecen, Nagyerdei StadionBogár Gergő
18.45: Mezőkövesd–Kisvárda (Tv: M4 Sport+)
Mezőkövesd, Városi StadionFarkas Ádám
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 14 10 2 2 31–10 +21 32
2. Kisvárda 15 9 3 3 28–16 +12 30
3. Puskás Akadémia 15 9 3 3 24–17 +7 30
4. Mol Fehérvár 16 7 5 4 22–18 +4 26
5. Mezőkövesd 15 6 4 5 19–24 –5 22
6. Budapest Honvéd 16 6 2 8 30–31 –1 20
7. Zalaegerszegi TE 16 5 5 6 23–33 –10 20
8. Paksi FC 15 5 3 7 35–31 +4 18
9. MTK Budapest 16 4 3 9 12–27 –15 15
10. Debreceni VSC 15 3 5 7 28–29 –1 14
11. Újpest FC 15 3 5 7 20–25 –5 14
12. Gyirmót FC Győr 16 3 4 9 17–28 –11 13
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik