BORBOLA BENCE
2022.12.06 08:46

NB I: a hideg sem zavarja az FTC norvég szélsőjét

A Ferencváros norvég szélsője, Kristoffer Zachariassen élvezi, hogy szülővárosában töltheti a vakációt, de tudja, szombattól kőkemény edzések várnak rá. 

Zachariassent a hideg sem zavarja (Fotó: Török Attila)


„Nagyon szeretünk ilyenkor idehaza lenni – mondta lapunknak Kristoffer Zachariassen, a zöld-fehérek légiósa. – Nincs jobb annál, mint családtagokkal, barátokkal tölteni az időt, akikkel év közben a sűrű program nehezebb találkozni. Még a hideg sem zavar, mínusz három-négy fok van napközben. Igaz, hó még nem hullott errefelé.”

A 28 esztendős játékosnak a bajnokság befejezése után még a norvég válogatottban volt jelenése, a nemzeti együttes ugyanis két felkészülési találkozót játszott, Írországban 2–1-re győzött, hazai pályán Finnországgal 1–1-es döntetlent ért el, az FTC szélsője az előbbin huszonhét, az utóbbin kezdőként negyvenöt percet töltött a pályán. A válogatott találkozók után két hét így is jutott a kikapcsolódásra, telefonhívásunkkor éppen kislányával sétált a helyi bevásárlóközpontban, próbálták megtalálni a Mikulást. A játékos nem tagadta, a hosszú őszi szezon után jólesik lazítani, fizikailag nem, mentálisan annál inkább elfáradt.

„Remek őszt tudhatunk magunk mögött. Rengeteg mérkőzést játszottunk, júliusban már a Bajnokok Ligája-selejtezőben léptünk pályára, majd jött az Európa-liga-kvalifikáció, és végül a csoportkör. Emellett a bajnokságban is helyt kellett állnunk, hiszen a célunk egyértelmű, ismét aranyérmesnek lenni. Szerencsére jó úton járunk, a téli szünetben megnyugtató az előnyünk, de a tavasszal sem engedhetünk ki. Bízom benne, az Európa-liga kieséses szakaszában is felejthetetlen pillanatok várnak még ránk.”

A katari világbajnokság miatt különösen hosszúra nyúlik a játékosok téli szabadsága, éppen ezért ahogy a legtöbb NB I-es klubnál, úgy a listavezetőnél is edzéseket iktatnak a karácsony előtti és utáni vakáció közé. Kristoffer Zachariassen és társai szombaton találkoznak a Népligetben, az ünnepekig edzésben maradnak. A norvég légiós úgy érzi, fárasztó tíz-tizenkét nap vár rájuk.

„Sztanyiszlav Csercseszov és stábja minden bizonnyal alaposan megdolgoztat bennünket, kőkemény edzésekre számítok. Persze nincs ezzel baj, ilyenkor a munkán van a hangsúly, enélkül nincsenek sikerek. Hogy ne egyik napról a másikra kelljen visszarázódnunk a munkába, néhány napja egyéni edzésterv alapján elkezdtük a futást.”

A keret tagjai karácsony és szilveszter között újabb pihenőt kapnak, hogy január elején ismét megkezdődjön a munka, a Ferencváros edzőtáborba is vonul. 

2023.02.04 23:43:11

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Érdeklődéssel olvasnék egy listát arról, kik alkotják a FARE tagságát, hányan vannak. Mert bizonyságot szeretnék kapni arról, hogy a hevület és a küldetéstudat önmagában nem elegendő ahhoz, hogy több tízezres szurkolótáborokról és áttételesen országokról véleményt, ítéletet alkothassanak, amely súlyos következményekkel járhat.

2023.02.04 19:00:54

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Késve érkeztek, de „pontosan” távoztak a debreceniek, döntetlennel ért véget a fehérvári rangadó.

2023.02.04 14:28:23

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A kiesés ellen küzdő hazaiaknak kevés az egy pont, a vendégek pedig több ziccert is elpuskáztak.

2023.02.04 10:16:01

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az irreális időjárási körülmények között mindössze egy-egy kapufáig jutottak a csapatok.