NB I: a futómennyiséggel nem lesz gond Zalaegerszegen

TŐSÉR NORBERTTŐSÉR NORBERT
Vágólapra másolva!
2022.08.17. 09:07
null
Németh Dániel első élvonalbeli gólöröme (Fotó: Dömötör Csaba)
Három magyar fiatalnak is emlékezetes marad az elmúlt hétvégi forduló: a kecskeméti Katona Bálint és a kispesti Kerezsi Zalán mellett a zalaegerszegi Németh Dániel is megszerezte első gólját az élvonalban.

Németh – aki együtt nevelkedett Kerezsivel a Bp. Honvédnál, és 2021 februárja óta a ZTE FC labdarúgója – szombaton, az Újpest elleni idegenbeli bajnoki (1–1) 32. percében vezetéshez juttatta csapatát.

„Persze hogy örültem a gólomnak, de egyúttal szomorú is voltam, mert elmaradt a győzelmünk – utalt a mérkőzés hajrájára a 18 éves támadó, miután csapattársa, Gergényi Bence kiállítása miatt az Újpest a teljes második félidőben emberelőnyben futballozhatott, s a 93. percben egyenlített. – A vezetésünk megszerzése után biztos voltam benne, hogy nyerünk, mert sokkal jobban játszottunk ellenfelünknél. A kiállítás befolyásolta a taktikánkat a második félidőre, mert a korábban vezetett gyors és veszélyes támadásainkat már nem tudtuk megismételni. Az Újpest ekkor nyugodtabban támadhatott, mi pedig tudatosan, de visszaálltunk védekezni – igaz, nem olyan mélyen akartunk, mint ahogy sikerült.”

A mérkőzésen gól nélküli állásnál Tajti Mátyás passzolta volna előre a labdát Májer Milánnak, de a labda a visszazáró Matija Ljujics lábán irányt változtatott, ez az újpesti védelmet zavarta meg leginkább, így Németh Dániel kilépett, és becsúszva elrúgta a labdát a kivetődő Banai Dávid mellett.

„Összességében szereztünk négy pontot idegenben, mivel az újpesti döntetlen előtt nyertünk Kispesten egy-nullára, szóval annyira nem lehetünk elégedetlenek az eddigi teljesítményünkkel. A Ferencváros elleni bajnokink elmaradt, vasárnap, a Kisvárda ellen játszunk először Zalaegerszegen ebben a bajnokságban. Ha annyian nem is lesznek a stadionban, mint három és fél héttel ezelőtt a Milan ellen, szeretnénk elérni, hogy látványos futballal növekedjen a nézőszámunk. Sok kerettagnak biztosan nem volt még olyan kemény felkészülése, mint ezen a nyáron, de eredményre vezet, mert a futásra vonatkozó adataink kimagaslóan jók.”

Németh Dániel a tavasszal kölcsönben az NK Lendavában futballozott, s a szlovén másodosztályban rendre lehetőséget kapott a felnőttcsapatban.

„Ritmusában a szlovén másodosztály hasonló az NB II-höz, s ha nem is technikásabbak a csapatok, fizikailag jobbak. Érződik a szlovén játékosok mentalitásán, hogy minden labdáért megküzdenek, nincsenek könnyen odaajándékozott pontok vagy győzelmek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik