nemzetisport.hu 2014.01.03 13:15 Frissítve: 2015.03.31 02:09

MTK: Varga Szabolcs 4 és fél évre a Heerenveenhez igazolt

A Heerenveen a hivatalos honlapján közölte a hírt, amely szerint megszerezte Varga Szabolcsot az MTK-tól. A 18 éves középpályás 4 és fél évre írt alá a holland labdarúgócsapathoz.

Varga Szabolcs a 24-es mezt kapta meg a Heerenveennél (Fotó: sc-heerenveen.nl)

 

A székesfehérvári születésű Varga Szabolcs az előző idényben mutatkozott be az NB I-ben, a mostani szezonban 8 élvonalbeli mérkőzésen két gólt szerzett az MTK színeiben. A Heerenveennél is a felnőttcsapatban számolnak vele, ezt jelzi az is, hogy szombaton elutazik Portugáliába, ahol a Marco van Basten által irányított gárda edzőtáborozik.

Az átigazolás tényéről az MTK is hírt adott, további részleteket azonban egyik klub sem árult el.

„Nem vagyok stresszes. Még fiatal vagyok és van időm. De mindent meg fogok tenni itt, hogy sikeres legyek – mondta bemutatásán Varga Szabolcs. – Igazi szélső vagyok. Gyors vagyok, jól passzolok és általában jól megértetem magam a többiekkel a pályán. Nem én vagyok a legerősebb futballista, de a technikámmal kompenzálom ezt. Balszélsőt szeretek játszani, de a jobb oldalon is szívesen futballozom.”

Hans Vonk klubmenedzser elismerően beszélt a négy és fél évre aláíró Vargáról. „Szabolcs nagy tehetség. Ismertük már, hiszen két éve járt nálunk egyszer próbajátékon. Elégedettek voltunk vele, de akkor nem született megegyezés. Ezután is figyelemmel követtük a teljesítményét, és most volt lehetőségünk a szerződtetésére. Örülünk az érkezésének.”

Varga hozzátette: fiatal, jól teljesítő csapatba került, amelyben nagy potenciál rejlik. Otigba Kenneth pedig sokat segít neki a beilleszkedésben.

A holland élvonal 5. helyén álló Heerenveen Varga szerződtetésével együtt bejelentette azt is, hogy megválik Marco Pappától. A guatemalai válogatott játékos szintén a középpálya bal oldalán vethető be, így a fiatal magyar szélsőnek egy riválissal kevesebbel kell megküzdenie a csapatba kerülésért.

2021.08.03 07:26:39

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

World Soccer: „Az előző idényben vergődő csapat átformálása az új edző, Lakat Károly érdeme.”

2021.08.02 23:58:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Babati a legutóbbi négy ZTE–Fehérvár meccsen négy gólt szerzett. Megvan Katona Mátyás és Bárány Donát első NB I-es találata.

2021.08.01 23:10:41

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Most kezdem megérteni, miért lett volna fontos az igazán befolyásos európai élkluboknak, hogy a Szuperliga-sorozat már az idén útjára induljon. Mára ugyanis mulatós szintre süllyedtek az egykoron tekintélyt jelentő nemzetközi kupaviadalok...

2021.08.01 19:24:41

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Paprikás hangulatban ért véget a mérkőzés, a lila-fehérek csak szépíteni tudtak 0–2 után.

2021.08.01 17:25:29

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Többet támadott a Fehérvár, a vezetést is megszerezte, de a jól védekező ZTE nem hagyta magát, és kiegyenlített.