MTK: megerősítette a sportigazgató, a City Group megveheti Vancsát

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.06. 18:20
null
Megerősítette a sportigazgató, a City Group megveheti Vancsa Zalánt (Fotó: Szabó Miklós)
Ahogy arról kedden beszámoltunk, az angol bajnok Manchester Cityt is működtető City Football Group holding is érdeklődik az MTK 17 éves tehetsége, Vancsa Zalán iránt. A fővárosiak sportigazgatója, Polyák Balázs megerősítette a Magyar Nemzetnek adott interjújában, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a City Football Grouppal a szélső átigazolásáról. Polyák azt is elárulta a lapnak, legkésőbb a következő hét elején létrejöhet a megállapodás.

 

A Nemzeti Sport úgy tudja, a Manchester Cityt is működtető City Football Groupnál képbe került Vancsa Zalán szerződtetése azok után, hogy az ősszel az UEFA Ifjúsági Ligában négy mérkőzésen öt gólt szezett és négy gólpasszt adott.

A Magyar Nemzet megkereste a fiatal tehetség klubjának sportigazgatóját, Polyák Balázst, aki megerősítette az értesülést, és elmondta, „magyar futballistát még sohasem vittek el annyi pénzért Magyarországról, mint amennyiről most szó van.

Az még kérdés, Vancsa hol folytathatja a pályafutását, hiszen a City Group is több klubot működtet világszerte. Az egyik lehetséges forgatókönyv a belga Lommel lehetne ebből a cégcsoportból, de hozzájuk tartozik a spanyol Girona és a francia Troyes is. Ugyanakkor a szélső menedzselésében segédkező ICM Stellar ügynökség egyik vezetője, David Manasseh októberben úgy nyilatkozott a Nemzeti Sportnak, hogy Vancsa Zalán a tehetsége alapján bármelyik európai topligába eljuthat.

Az MTK a téli átigazolási időszakban eddig öt érkező mellett három távozót is bejelentett. A lapnak arról is beszélt a sportigazgató, hogy a tárgyalások sorozata már az ősszel megkezdődött.

„Az ősszel már láttuk, hogy szükség lesz változásokra. Nemcsak a képességek miatt, hanem a mentális frissítés okán is, a játékosoknak kellett az új motiváció, a versenyhelyzet megteremtése. Emellett rádöbbentem, hogy a pályán más a tekintélyük a játékvezetők szemében is a húsz-huszonegy éves fiataloknak és más a tapasztalt, idősebb futballistáknak, márpedig nálunk Kanta József és Pintér Ádám visszavonulása után szinte csak az előbbiek maradtak. A háromszoros válogatott, harmincegy éves Futács Márkót például a tudása mellett ezért is csábítottuk hozzánk az Olimpija Ljubljanától” – mondta a változásokról Polyák Balázs a Magyar Nemzetnek.

Azt is elárulta az interjúban Polyák, hogy az MTK 1 millió eurót is meghaladó ajánlatot kapott és utasított vissza az északmacedón csatáráért, Bojan Miovszkiért. A 22 éves támadó az őszi szezonban 17 tétmeccsen kilenc gólig és három gólpasszig jutott, mindemellett bemutatkozhatott hazája válogatottjában. Érthető tehát, hogy több neves klub szemet vetett rá. A sportigazgató ugyanakkor jelezte, nyárig megtartják Miovszkit.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők: Andrej Kadlec
(szlovák, SKF Sered – Szlovákia), Futács Márkó (Olimpija Ljubljana – Szlovénia), Szakály Dénes (BFC Siófok),
Sztefan Szpirovszki (északmacedón, FK Mariupol – Ukrajna)
Kölcsönbe érkezők: Branislav Sluka
(szlovák, MSK Zilina – Szlovákia)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Marin Jurina (bosnyák, Mezőkövesd), Szépe János (Mezőkövesd)
Távozók: Tiago Ferreira (portugál, szabadon igazolható), Szrdjan Dimitrov (szerb), Nikolai Alho (finn, Volosz – Görögország)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Haraszti Zsolt (Paksi FC)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Vancsa Zalán

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik